دلایل وفور جراحیهای زیبایی در ایران چیست؟
رضایی گفت: زمانی که فرد در جمعهای مهمانی مورد تمسخر و تحقیر قرار میگیرد، احساس میکند اگر یک تغییر مثبت نداشته باشد دیگر امیدی به زندگی ندارد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - صادق رضایی روانشناس پیرامون وفور جراحیهای زیبایی بین خانمها گفت: به دلیل فشارهای اجتماعی و فرهنگی یک بخشی از آن که بحث استانداردهای زیبایی اجتماعی به آنها میگوییم توسط رسانهها و شبکههای اجتماعی معمولا در حوزه تبلیغات، استانداردهای غیر واقعی را اغراق شدهای را ارائه میدهند.
وی افزود: مثلا در تبلیغات زیبایی فرد میبینید فاصله او با ایده آلها خیلی است و همین باعث افسردگی شده است، همچنین به دلیل تمجید از ظاهر یعنی توجه و تمجید بیش از حد به ظاهر زیبا باز خود میتواند یک عامل فشار باشد. بحث عوامل روانی یکی دیگر از دلایل عملهای فراوان زیبایی زنان محسوب میشود که اعتماد به نفس پایین در بین برخی از خانمها وجود دارد و باعث میشود داشتهها و ظرفیتهای خود را دست کم بگیرند و حالا برای رسیدن به ایده آل باید تغییرات انجام دهند، عوامل روانی در کنار فشارهای اجتماعی افراد را به سمت استانداردهای غیر واقعی سوق میدهد.
رضایی بیان کرد: تجارب شخصی و خانوادگی هم تاثیر گذار است، زمانی که در جمعهای مهمانیها مورد تمسخر و تحقیر قرار میگیرند، فرد احساس میکند اگر یک تغییر مثبت نداشته باشد دیگر امیدی به زندگی ندارد حتی مواردی داشتیم به دلیل همین تحقیرها دست به خودکشی زده است و اقدام به خوردن قرص کرده است.
وی عنوان کرد: عکسها و ویدئوهایی که میبینیم که زندگیهای قطعه بندی شده را به نمایش میگذارند و تمام اینها الگوها و نمادهایی برای تطابق میشود. عوامل ژنتیکی هم عامل دیگری به شمار میآید و مثلا مادر خانواده این کار را کرده و فرزندان هم انجام میدهند و نکته بعدی میتوان به دسترسیهای ساده به جراحیهای زیبایی اشاره کرد.
رضایی توضیح داد: تبلیغات بسیار گسترده میبینید که با مبالغ پایینتر و رقابتی برای عملهای زیبایی هم بسیار تاثیر گذار است، همه این موارد که درباره آنها صحبت کردیم باعث ایجاد یک اختلال به نام بیماری زیبایی میشود.
وی ادامه داد: در این بیماری زیبایی افراد به رفتارهای افراطی و بیمارگونه دست میزند که به آن ایده آلهای زیبایی جامعه برسند و این یک اختلال است که فرد مکررا دست به چندین عملهای زیبایی میزند، اما احساس میکند هنوز به آن ایده آل نرسیده است و ما به آن اختلال بدشکلی میگوییم که وضعیت روانی به وجود میآورد و فرد نسبت به وضعیت خود راضی نیست. این اختلال باعث میشود عواقب جسمی و روانی به طور جدی برای افراد داشته باشد و خیلیها را دیدید که برخی از افراد به دلیل همین عملهای زیبایی بخشی از بدن خود را از دست دادهاند و حتی به خاطر بحث روانی نتوانستند در جامعه زندگی عادی داشته باشد.
رضایی خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگ و رسانه باید آگاهی بخشی لازم را برای افراد داشته باشد و افرادی که از این عملهای زیبایی ضربه دیدند میتوانند تجربههای خود را مطرح کنند و نکته دوم افرادی که تحت تاثیر حمایتهای روانی از طرف جامعه و خانواده قرار بگیرند.