سه‌شنبه 6 آذر 1403

دلیل منتفی شدن بازگشت بازیکن استقلال / دو باشگاه تعهد دادند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دلیل منتفی شدن بازگشت بازیکن استقلال / دو باشگاه تعهد دادند

نشست تدوین و شفاف سازی دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه و قوانین نقل و انتقالاتی فوتبال برگزار شد.

نشست تدوین و شفاف سازی دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه و قوانین نقل و انتقالاتی فوتبال برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور قنبرزاده نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال در نشست خبری مرتبط با جلسه تدوین و شفاف سازی دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه و قوانین نقل و انتقالاتی گفت: ابتدا درباره مبحث مرتبط با شفاف سازی سقف بودجه باشگاه‌ها ما شعاری گذاشتیم که برای اجرای قانون و سقف بودجه فدراسیون را امتحان نکنید چون همه ابعاد آن بررسی و بیش از پنج ماه کار شده است. یک شبه این قانون اجرا نشده است.

نایب رئیس فدراسیون فوتبال افزود: ما در بحث سهام عدالت مکاتباتی را با نهادهای ارشد داشتیم که در آن بیان شد فضای رسیدگی به قراردادهای باشگاه‌هایی که سهام عدالت دارند بررسی شود. 13 باشگاه لیگ برتری دارای سهام عدالت یا صندوق‌های بازنشستگی هستند که خواستار رسیدگی به بحث قراردادهای باشگاه شدند تا نظارت جامعی وجود داشته باشد.

او ادامه داد: این باعث شد نهادهای نظارتی فدراسیون فوتبال با توسل به قانون روی این موضوع ورود کنند و نظارت داشته باشند. ریاست سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص نکاتی را ارائه کرد.

قنبرزاده درباره اعضای کارگروه مرتبط با سقف بودجه قرارداد باشگاه‌ها تاکید کرد: بر اساس دستور ریاست فدراسیون فوتبال این کمیته متشکل از آقای خطیر مشاور عالی رییس، آقای نصیرزاده در کمیته تدوین مقررات، زارعی مجوز حرفه‌ای، نورشرق، کشوری فرد و حسن زاده است.

نایب رئیس فدراسیون فوتبال درباره اینکه انتقاداتی از این قانون «من درآوردی» می‌شود گفت: طبق قانون AFC باید مجوز حرفه‌ای و ملی برای باشگاه‌ها گرفته شود. تنها 6 تیم مجوز حرفه‌ای گرفتند و 10 باشگاه لیگ برتری نتوانستند مجوز ملی و حرفه‌ای را بگیرند. تعدادی از باشگاه‌ها سه دوره است مجوز ملی را هم ندارند. بر اساس الزامات AFC و گزارش مدیر دپارتمان صدور مجوز، اگر این 10 تیم نتوانند استانداردهای خود را که عمدتاً مالی هستند به روز کنند در معرض انحلال قرار می‌گیرند.

او ادامه داد: این باشگاه‌ها زیان‌ده هستند. طبق قانون تجارت چنانچه یک شرکت زیان‌ده باشد یا باید نیمی از سهام خود را کاهش دهد یا هیأت مدیره تقاضای انحلال کند. یکی از دلایلی که این کارگروه ایجاد شد، جلوگیری از همین انحلال در آینده است. دو باشگاه که مجوز حرفه‌ای گرفتند تعهد دادند زیان‌دهی خود را برطرف کنند و دچار مشکل نشوند.

قنبرزاده گفت: مبنای ایجاد قانون فعلی روشن است. هیچکدام از باشگاه‌های صنعتی و معدنی بالاتر از 300 میلیارد تومان درآمد نداشته‌اند. بنابراین وقتی سقف بودجه و دستمزد برای باشگاه‌های لیگ برتری را 325 میلیارد تومان در نظر گرفته‌اند یعنی همه ابعاد را در نظر گرفته‌ایم. باشگاه‌ها بر اساس درآمد، هزینه می‌کنند. اگر این نظارت‌ها صورت نگیرد طبیعتاً فدراسیون فوتبال هم باید پاسخگو باشد چون مجوز صادر می‌کند. این قوانین بر اساس قانون تجارت بوده است.

وی ادامه داد: مکانیزم‌های مختلفی برای ضمانت اجرایی این قانون در نظر گرفته شده است. علاوه بر هر آنچه خود روسای مجمع باشگاه‌ها امضا می‌کنند مکانیزمی هم در سازمان لیگ فوتبال داریم. ضمن اینکه نهادهای اجرایی نیز این موضوع را بررسی می‌کنند که در 13 باشگاه موجود در «کُدال» بازرسی‌های لازم وجود دارد. در قوانین انضباطی خود بندی را داریم اگر بازیکنی خارج از قواعد قراردادی را امضا کند مشمول تنبیه می‌شود بطور مثال اگر یک بازیکن قراردادی بسته که دو نوع قرارداد است و این موضوع اثبات شود کمیته انضباطی از آن به عنوان بازیکن غیر مجاز یاد می‌کند. اگر باشگاه شاکی، 24 ساعت پس از بازی از جانب بازیکن متخلف شکایت کند قطعاً رای و نتیجه آن بازی سه بر صفر می‌شود. ضمن اینکه مدیران باشگاهی هم باید در این باره توضیح بدهند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی خطیر مشاور رئیس فدراسیون فوتبال نیز در ادامه صحبت‌های قنبرزاده گفت: همچنان در محل‌هایی امکان تخلف وجود دارد. بعضی جاها صحبت از بورس آهن، هوادار متمول، قرارداد متمم و... برای جذب بازیکن شده است و کارگروه، جلسات خود را ادامه می‌دهد تا طبق قوانین انضباطی برخورد شود.

او افزود: فضای دلالیسم باعث شده تا جامعه فوتبال ایران خواستار رسیدگی به این موضوع شوند. رسانه‌ها کمک کنند تا مانع از دور زدن قانون توسط باشگاه‌ها شویم. همه باشگا ها در ابتدای ورشکستگی قرار دارند. باید کمک کنیم این مشکل برطرف شود.

ادامه دارد...