سه‌شنبه 6 آذر 1403

دوره تابستانه آموزش زبان فارسی در لاهور افتتاح شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دوره تابستانه آموزش زبان فارسی در لاهور افتتاح شد

همزمان با عید بزرگ غدیر خم، عید امامت و ولایت، مراسم افتتاحیه دوره‌های تابستانه یادگیری زبان فارسی، خطاطی و نقش نگاری روز جمعه 8 مرداد 1400 افتتاح شد.

همزمان با عید بزرگ غدیر خم، عید امامت و ولایت، مراسم افتتاحیه دوره‌های تابستانه یادگیری زبان فارسی، خطاطی و نقش نگاری روز جمعه 8 مرداد 1400 افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با عید بزرگ غدیر خم، عید امامت و ولایت، مراسم افتتاحیه دوره های تابستانه یادگیری زبان فارسی، خطاطی و نقش نگاری روز جمعه 8 مرداد 1400 با حضور محمدرضا ناظری؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران، جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ سرکنسولگری ایران در لاهور، پروفسور فلیحه زهرا کاظمی؛ رئیس بخش زبان وادبیات فارسی دانشگاه بانوان لاهور و جمعی از استادان دانشگاه و فارسی آموزان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر ایرانی و استادان خطاطی و نگارگری در سالن همایش خانه فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش کلیپی درباره عید غدیر خم، جعفر روناس ضمن تبریک عید سعید غدیر به مردم مسلمان پاکستان و بویژه عاشقان ولایت و امامت گفت: واقعه بزرگ غدیر، اکمال دین و اتمام نعمت بر عالمیان و جهان اسلام بود.

وی با بیان رسالت اصلی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در ترویج زبان و ادبیات فارسی و همچنین گسترش هنر ایرانی در میان کشورهای اسلامی و منطقه‌ای از جمله پاکستان به عنوان کشوری با اشتراکات فراوان گفت: در دوره تابستانه ما شاهد آموزش زبان فارسی در سه سطح نوآموز، مقدماتی و فوق میانی خواهیم بود.

مسئول خانه فرهنگ با بیان ضرورت آشنایی نسل جوان پاکستان با گنجینه‌های هنر غنی ایرانی گفت: همزمان کلاس‌های نگارگری و خوشنویسی هم در این مدت آغاز خواهد شد.

روناس اضافه کرد: کارگاه های رایگان آموزش و دانش افزایی زبان فارسی به منظور اصلاح و ارتقاء مکالمه زبان فارسی، بصورت رایگان برای عموم و ایضا کارگاه آموزش نگارگری و خوشنویسی برای عموم علاقمندان در خانه فرهنگ برپا می‌شود. همچنین در نظر داریم دوره‌های دانش افزایی را با همکاری دانشگاه‌هایی که در آن اتاق ایران داریم بصورت فیلم کوتاه و داستان کوتاه و مشاعره برگزار کنیم.

محمدرضا ناظری، سرکنسول ایران در لاهور نیز با بیان اهمیت بزرگداشت عید غدیر و آغاز امامت و ولایت گفت: کلید دستیابی به گنجینه فرهنگ غنی ایران یادگیری زبان فارسی است و امیدوارم فارسی آموزان و علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی بتوانند با گذراندن دوره‌های متنوع فارسی آموزی، این زبان شیرین را یاد گرفته و از این طریق ارتباطات فرهنگی دو کشور را تقویت کنند.

در این مراسم پیام صوتی غلامعلی حداد عادل؛ رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی به استماع حاضران رسید. وی در این پیام ضمن تبریک و تقدیر از فارسی آموزان و استادان و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درلاهور در گسترش زبان فارسی گفت: شهر لاهور از گذشته تا به امروز با دارا بودن شاعران و ادیبان مشهور فارسی زبان مانند مسعود سعد سلمان و واقف لاهوری که قرار است دیوان این شاعر بزرگ در ایران منتشر شود، چشم و چراغ شهرهای شبه قاره در توجه به زبان و ادبیات فارسی بوده است.

حداد عادل با بیان رابطه تنگاتنگ زبان اردو و فارسی گفت: مردم پاکستان اگر می خواهند بر زبان اردو تسلط داشته باشند باید زبان فارسی را نیز یاد بگیرند.

رئیس بنیاد سعدی ضمن قدردانی از زحمات استادان زبان فارسی در دانشگاه‌های شهر لاهور برای ترویج و آموزش زبان و ادبیات فارسی بویژه در میان قشر جوان خاطرنشان کرد: فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی آماده هر نوع همکاری و کمک برای گسترش و آموزش زبان فارسی در لاهور است.

فلیحه زهرا کاظمی؛ رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بانوان لاهور نیز در این مراسم به چالش‌های پیش روی زبان و ادبیات فارسی در پاکستان اشاره کرد و گفت: برای ترویج زبان فارسی در سراسر پاکستان هر چند اقدامات مهمی صورت گرفته است اما دامنه این تلاش‌ها باید گسترش یابد.

عظمی زرین نازیه؛ شاعر و استاد زبان فارسی و همچنین برخی دیگر از استادان نیز در این مراسم سخنرانی کردند. در پایان فارسی آموزان برنامه‌های متنوعی در پاسداشت و اهمیت غدیر اجرا کردند از جمله سرودی گروهی زیبا درباره واقعه تاریخی غدیر خم و شخصیت امام علی (ع) با صدای رسا خواندند که مورد استقبال حضار در سالن قرار گرفت.

درحاشیه این مراسم نیز مجموعه ای از کتب هنری، آموزشی و فرهنگی ایران زمین به نمایش گذاشته شد.