دومین نشست کارگروه دانشجویی ستاد بزرگداشت دهه فجر برگزار شد
دومین نشست کارگروه دانشجویی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی روز دوشنبه هفتم بهمن ماه با حضور جمعی از معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه های استان در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی استان قم برگزار شد.
دکتر محمد حیدری در این جلسه با اشاره به اهمیت مشارکت نهادهای دانشگاهی در برگزاری با شکوه ایام دهه فجر عنوان کرد: تقارن دهه فجر و انتخابات یک فرصت مهم است و باید در جهت حضور با شکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن و صحنه انتخابات تلاش کرد.
وی تصریح کرد: دستاوردهای انقلاب اسلامی هیچ گاه در حد عمران و آبادی و جاده سازیها نبوده است چه بسا در رژیم گذشته نیز به مرور پیشرفت صورت میگرفت همان طور که از دوران قاجار به بعد نیز پیشرفت هایی در کشور اتفاق افتاد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: اگر مسئولان به ویژه در حوزه مراکز دانشگاهی وظیفه خود را به خوبی انجام دهند گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دهه فجر و انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور پرشور مردم و جوانان و دانشجویان به سرانجام خواهد رسید و زمینه مشارکت مردم در این ایام مهم به خوبی تسهیل خواهد شد.
حیدری بیان کرد: تعداد کثیری از جوانان ما با وضعیت اسف بار فرهنگی قبل از انقلاب اسلامی آشنا نیستند و در ناآگاهی از دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی، تحت تاثیر فضای تبلیغاتی دشمن قرار میگیرند.
وی گفت: بهتر است دانشگاه ها و مراکز علمی با نگرشی دیگر و از نظر علمی این دستاوردهای مهم در انقلاب اسلامی را تبیین کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم در ادامه این نشست گفت: با توجه به حساسیت های فرهنگی و سیاسی در سال جاری و ایام بهمن و برگزاری انتخابات در کشور باید انجمنها و تشکلها و نهادهای دانشگاهی در رابطه با برگزاری برنامه های خود هماهنگی های لازم را اتخاذ کنند تا بتوانیم این برنامهها را در سطح دانشگاهی و مراکز علمی هر چه با شکوه تر برگزار کنیم.
علی حسینی با اشاره به مصوبات جلسه قبلی بیان کرد: پیگیریهایی از سوی جهاد دانشگاهی در رابطه با برگزاری مراسمها و برنامه های ایام الله دهه فجر انجام شد و مقدمات برگزاری بسیاری از برنامه های فرهنگی فراهم شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم تصریح کرد: نشست بیانیه گام دوم میتواند در سطح دانشگاه ها به صورت مشترک برگزار شود همچنین 21 بهمن ماه به مناسبت دهه فجر و بزرگداشت چهلمین روز شهادت شهید سردار سلیمانی و سانحه هوایی در مسجد دانشگاه قم با حضور تمامی دانشگاهیان قم برگزار میشود.
حسینی بیان کرد: تمامی دانشگاهیان میتوانند در تولید محتوا و موفقیتها و دستاوردهای خود را به شورای هماهنگی ارائه دهند و در برپایی نمایشگاه دانشگاهیان قم در راهپیمایی 22 بهمن مشارکتی جدی داشته باشند.
معاون استانی نهاد رهبری در دانشگاههای قم نیز در ادامه این نشست گفت: تولید محتوای نمایشگاه دانشگاهیان در 22 بهمن سال 1398 شامل سواد رسانهای و استکبارستیزی و انتخابات و شخصیت شهید سردار سلیمانی است.
حجت الاسلام محمدرضا آخوندزاده با قدردانی از تلاش جهاد دانشگاهی در عرصه فرهنگی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه دانشجویی در 22 بهمن ماه در حدود 6 سال سابقه اجرایی دارد و اگر مشارکت بیشتری از سوی دانشگاهها صورت بگیرد به صورت گسترده تر اجرایی میشود.
معاون استانی نهاد رهبری در دانشگاههای قم تصریح کرد: فرهنگ مشارکت دانشجویان بسیار با ارزش است البته مسئولان و دستگاههای اجرایی باید کاری کنند مشارکتها را افزایش دهند اما برخی از موانع و بروکرارسیها در شورای هماهنگی و استانداری، کار را دشوار میسازد.
حجت الاسلام محمدرضا آخوندزاده خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسائل مهم این است که گاهی در دانشگاهها دروسی با پسوند اسلامی تدریس میشود اما همخوانی میان استاد مربوطه و درس نیست در حالی که نهاد رهبری دارای اختیاراتی در معرفی اساتید معارفی در سطح دانشگاههاست و در این باره میتواند حضور یابد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: نمیتوان تبیین این دستاوردها را حذف کرد اما میتوان قالبها را بروزرسانی کرد، جوانان ما از بسیاری از این دستاوردها اطلاعی ندارند و باید با بهترین شیوه به آگاهی آنان رساند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه مفید در ادامه دومین نشست کارگروه دانشجویی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: در غرفه ای که در مسیر راهپیمایی در اختیار دانشگاه مفید قرار میگیرد کلینیک حقوقی برپا میکنیم تا مردم در حاشیه راهپیمایی از مشاوره رایگان حقوقی استفاده کنند.
حجت الاسلام گلقندشتی اظهار کرد: یکی از اقدامات دانشگاه مفید معرفی دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی در قالب کلیپ است البته باید توجه داشت برای تبیین این دستاوردها باید صبوری کنیم چه بسا تبلیغاتی که علیه موفقیتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی میشود نیاز به زمان بیشتری برای پاسخگوئی دارد.
وی بیان کرد: در قالب یک فعالیت هنری توانستیم فیلمی را صداگذاری کنیم که در آن جوان نخبه ای را نشان میدهد که برای دفاع از آرمانها و تحقق پیشرفت کشور در این آب و خاک میماند؛ این فیلم در واقع به نقش مهم نخبگان علمی در کشور میپردازد.
در ادامه این نشست مسئول دبیرخانه کمیته دانشجویی استانداری قم بیان کرد: مساله انتخابات و تقارن با ایام الله دهه فجر اهمیت زیادی دارد و باید در این راستا برنامهریزی جامعی داشته باشیم و نباید بگذاریم ایام دهه فجر تحت شعاع انتخابات قرار بگیرد، بر این اساس باید از سخنرانان انقلابی در برپایی برنامهها استفاده کنیم.
حسن محبوبی تصریح کرد: جلساتی در استانداری قم در خصوص اجرای برنامه های دهه فجر در دانشگاهها برگزار شد که با توجه به شرایط کشور و اهمیت موضوع و رویدادهایی که پشت سر گذاشته ایم، مشارکت دانشگاهها اهمیت زیادی در این عرصه دارد.
محبوبی عنوان کرد: نباید اجازه داد برنامهها تنها حول انتخابات انجام شود و دهه فجر را به فراموشی بسپاریم، از طرفی تمامی برنامهها به صورت مستند تجمیع شود و دستاوردهای انقلاب در دانشگاهها و مراکز علمی و دانشگاهی مورد بررسی و تبیین قرار گیرد.
وی گفت: سخنرانان انقلابی نیز در حیطه مسائل فرهنگی و سیاسی و نظامی و دستاوردهای کلان انقلاب اسلامی به سخنرانی بپردازند به ویژه اینکه تبلیغات مسموم بخش زیادی از این دستاوردهای کلان را به فراموشی سپرده است و ما در جنگ تدبیر نرم علیه ارزشهای خودمان باید به فعالیتهای فرهنگی دست بزنیم.
محبوبی با قدردانی از تلاش های فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در قم مقابله با آسیب های اجتماعی بسیار جدی است و اجازه نمیدهیم این شهر به عنوان ام القرای جهان اسلام، آماج توطئه های دشمن و حربه های مزدوران قرار بگیرد، در این میان دانشجویان، ظرفیت های بالنده ای به شمار میروند که امیدواریم بتوان از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کرد.
عباس شبان نیا عنوان کرد: قرار است جلسات مشترکی با دانشگاههای استان قم در رابطه با برگزاری مراسم های ویژه دهه فجر برگزار شود و غرفههایی را در مسیر راهپیمایی 22 بهمن مستقر کنیم و مساعدتهایی برای دانشگاههایی که میخواهند غرفه بزنند فراهم نمائیم.
وی اظهار کرد: در این طرح مشترک میان دانشگاهیان از حسن شمشادی به عنوان سخنران و حسین دهقان مشاور رهبری و دو تن از مهمانان عراقی دعوت شده است این ظرفیت مهمی است و امیدواریم با اجرای برنامه که در تالار شهید بهشتی برگزار میشود گام موثری برای اشائه فرهنگ انقلاب برداشته باشیم.
مسئول فرهنگی دانشگاه فنی حرفه ای قم در این نشست اظهار کرد: در کشور ما بسیاری از دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی نادیده گرفته میشود و فقط ضعفها را میبینیم در حالی که میتوان در حوزه جوانان و دانشجویان با استفاده از ظرفیتها و ابزارهای فرهنگی به معرفی این دستاوردهای مهم پرداخت.
علیرضا سهامی بیان کرد: شبکه های بیگانه بسیاری از دستاوردهای قبل از انقلاب اسلامی را پررنگ نشان میدهند و حتی در برخی از شبکه های ماهواره ای با تولید مستندی پیرامون دستاوردهای زمان طاغوت بسیاری از اقدامات را بزرگنمایی کردند و اینها موجب تاثیرگذاری بر ذهن جوانان و جامعه میشود.
وی عنوان کرد: اگر در قالب تولید مستند بتوان دستاوردهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و عمرانی را به نسل جوان معرفی کرد و این دستاوردها به صورت واقعی و صحیح و دقیق معرفی شود میتوان گامی در تبیین انقلاب اسلامی در میان جوانان، گام های موفقی برداشت.
انتهای پیام