چهارشنبه 7 آذر 1403

دیدن خرس‌های در معرض انقراض + فیلم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
دیدن خرس‌های در معرض انقراض + فیلم

به گزارش خبرنگار محیط‌زیست فارس، مشاهده یکی از ناب‌ترین و خاص‌ترین تصاویر تاریخ حیات وحش در ایران را می‌بینیم. چهار لکه سیاه که در حال حرکت هستند برای اولین‌بار و شاید آخرین‌بار است که در یک قاب ظاهر می‌شوند.

طبیعت همیشه می‌تواند ما را شگفت‌زده کند درست مثل همین تصویر که هیچ اطمینانی از اینکه این خرس‌ها مادر و سه توله هستند یا اینکه این‌ها دو مادر و دو توله هستند یا اصلاً یک خرس نر هم با آن‌ها هست یاخیر. مهم‌ترین قضیه این است که چهار خرس سیاه بلوچی که گونه در معرض انقراضی هستند، دیده شده است.

این فیلم با دوربین شکاری و گوشی موبایل گرفته شده است.

وضعیت خرس‌های سیاه درست مثل میش‌مرغ و یوزپلنگ کاملاً بحرانی است و در معرض انقراض قرار دارند اما آیا ما در مورد این خرس‌ها مطالعه و اطلاع‌رسانی لازم را انجام داده‌ایم؟

تخریب زیستگاه، معدن‌کاوی، خشکسالی، شکار از روی ترس و نا آگاهی و مخصوصاً قاچاق و زنده‌گیری نوزادان آن‌ها باعث شده تا خرس سیاه آسیایی که به بلوچی هم معروف است در فهرست سرخ اتحادیه جهانی قرار بگیرد و در طبقه به شدت در معرض انقراض قرار دارد.

در چند ماه گذشته سه توله خرس سیاه بلوچی در حین قاچاق پیدا شده و معلوم نیست چند توله هرگز پیدا نشده است. این توله‌ها برای همیشه از طبیعت و مادر خود جدا شده و دیگر توانایی برگشتن به زندگی عادی را ندارند. کشف سه توله خرس در طی مدت کوتاه که به وسیله قاچاق اتوبوسی توله خرس‌ها یا زنده‌گیری‌های پیدا شده‌اند برای یک گونه جانوری کم شمار و در معرض خطر انقراض جهانی عدد بسیار بالا و قابل توجهی است.

خرس سیاه آسیایی هم‌اکنون در طبقه به شدت در معرض انقراض (CR) لیست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک جمعیت این گونه در ایران در دست نیست. لیست سرخ اتحادیه بین المللی به این معنی است که در طول 10 سال گذشته 50 درصد از جمعیت گونه مورد نظر از بین رفته است. طرح حفاظت بلند مدت از این حیوان از خرداد سال 1392 آغاز شده است.

خرس سیاه که در گویش مردم بلوچ با نام های مَم و هرس شناخته می شود با جثه ای کوچک‌تر از خرس قهوه‌ای دارای گوش‌هایی به نسبت بزرگتر، موهای بلند و سیاه داشته و در وسط سینه لکه سفیدی به شکل هفت دارد و 85 درصد رژیم غذایی آنرا این میوه تشکیل می‌دهد. خرس سیاه آسیایی شبگرد است و برخلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد.

رضا سلیمانی سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان کهنوج گفت: محیط‌بانان موفق به تصویربرداری از چهار قلاده خرس سیاه آسیایی (بلوچی) در این شهرستان شدند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید خرس خرس سیاه بلوچی انقراض کرمان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است