سه‌شنبه 6 آذر 1403

راهبرد جریان انقلاب در برابر جنگ ترکیبی - شناختی چیست؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق، کانال ایتای هوش سفید نوشت:

راهبرد جریان انقلاب در برابر جنگ ترکیبی - شناختی چیست؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار پنجم آذرماه سال 1401 با بسیجیان فرمودند: یکی از آسیب‌پذیری‌های دشمن، روشن‌بینی شما است. شما که روشن‌بین باشید، او آسیب میبیند. سعی کنید روشن‌بینی خودتان را افزایش بدهید. دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلط پیدا کند. تسلط بر مغزها برای دشمن خیلی باارزش‌تر از تسلط بر سرزمین‌ها است. اگر مغز یک ملتی را توانستند تصرف کنند، آن ملت سرزمین خودش را دودستی به دشمن تقدیم میکند. مغزها را باید حفظ کرد؛ تسلط بر مغزها...

سن تزو در کتاب هنر جنگ می‌گوید: پیروز شدن در همه نبردها اوج برتری نیست. برتری واقعی زمانیست که بتوان بدون جنگیدن، مقاومت دشمن را در هم شکست.

در جنگ شناختی با بستر فضای سایبر کشورهای رقیب یا حریف دنبال تسلط و تسخیر سرزمین ذهن‌ها و قلب‌های مردم هستند.

در کشور ما به دلیل فقدان حکمرانی سایبری و وجود فضای مجازی ول، ذهن‌ها و قلب‌های مردم با تصویر سازی دشمنان در حال بمباران اطلاعاتی است و عمده محتواهای تولید شده، اخبار و پیام‌های جعلی و ساختگی در بستر این فضا است.

دشمنان ایران ما بیش از همه با طراحی یک نبرد ترکیبی سایبری - شناختی در دوره زمانی بلند مدت دنبال گرفتن هویت و ایدئولوژی از نسل نوجوان و جوان در کشور هستند که گوشه‌هایی از آن در شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان ها به وضوح قابل مشاهده و درک است.(مانند تطهیر پهلوی، به طنز کشیدن مقدسات، عفاف و حجاب و...)

اینکه دشمن با سرگرم ساختن نوجوانان و جوانان با محتواهای زرد در دیسکورد، توییچ، اینستاگرام و پلتفرم‌های استیرم بازی‌ها رایانه‌ای و... دنبال گرفتن هویت اصیل ایرانی - اسلامی آنهاست یک بحث است، اما نکته مهمتر اینست که چرا مسئولین کشور علی رغم تذکرات بسیار امام خامنه‌ای در برابر این دشمن تا دندان مسلح در این فضا مشی سکوت یا تغافل را پیش گرفته اند؟

در جنگ شناختی وقتی مخاطبی مورد هدف قرار می‌گیرد دچار تزلزل در افکار و رفتارهای خود می‌شود. همین فرد تا پیش از این نسبت به ارزش‌ها، فرهنگ اصیل، خاک و وطن خود تعصب و حس وفاداری داشته است. ولی امروز نسبت به حکومت و ساختار کشور خود تردید دارد و یا با بدبینی و ظن از آن حرف می‌زنند. این تغییر جریان فکری ناگهانی نبوده است. به خاطر همین جنگ شناختی را یک جنگ نامرئی نیز می‌نامند.

در این جنگ سایبری - شناختی دشمن از چند سلاح مانند اخبار جعلی، پروپاگاندای محاسبات، اعتمادزدایی، ناامیدسازی جامعه، ناکارآمد نشان دادن حاکمیت، از بین بردن مشروعیت های جامعه و زیر سوال بردن اعتبار نظام و حاکمیت در راس یک کشور استفاده می کند که نتیجه اش هویت زدایی و ایدئولوژی زدایی گسترده در بدنه آن کشور می‌شود.

در این جنگ شناختی - سایبری 4 مرحله برای تسلط بر مغزها و ایدئولوژی زدایی طراحی شده است که نتیجه اش حساسیت زدایی نسبت به اصول و بینات و مبانی انقلاب (مانند حاکمیت دین خدا و عدم تسلیم در برابر دشمن مستکبر) است.

این 4 مرحله به شرح زیر است:

تضعیف روحیه بی ثبات سازی بحران سازی عادی سازی

حال در برابر این جنگ شناختی - ترکیبی #جهاد_تبیین به دستور امام امت واجب می‌شود، این جهاد در کلام امیر المومنین علی علیه السلام یکی از 4 رکن ایمان به حساب می‌آید، همچنین خود جهاد از نگاه آن حضرت دارای 4 شعبه امر به معروف و نهی از منکر، صداقت و صراحت و مبارزه با فاسقان است.

لازم به ذکر است هویت و ایدئولوژی زدایی از کشوری مانند ایران که در فضای مجازی ول در حال انجام است و این خطر و خسارت با چندین حمله اتمی برابر است، برای کشورمان طی 10 تا15 سال آینده خسارت سنگینی برجای خواهد گذاشت.

نیروهای جریان انقلاب هرچه سریعتر باید برای مقابله با این جنگ شناختی - ترکیبی آموزش‌های لازم را ببینند تا بتوانند علاوه بر حفظ خود و همسنگران‌شان چتر انقلاب اسلامی را بر قشر خاکستری که بیشترین اثر را از این جنگ دریافت می‌کند گسترش دهند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.