راهاندازی سایت آهوان در دهکده گردشگری زایندهرود
اصفهان - مدیرعامل سازمان عمران زایندهرود از راهاندازی سایت پرورش آهو در فاز یک دهکده گردشگری زایندهرود در آینده نزدیک خبر داد.
اصفهان - مدیرعامل سازمان عمران زایندهرود از راهاندازی سایت پرورش آهو در فاز یک دهکده گردشگری زایندهرود در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منتظری ظهر شنبه در نشستی خبری که در محل برپایی دوازدهمین نمایشگاه تخصصی صنایع دستی، گردشگری و هتلداری در نمایشگاههای بین المللی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: مجموعهای حصار کشی شده به مساحت 110 هکتار در مجاورت فاز یک دهکده گردشگری عمران زاینده رود طی تفاهمی با اداره کل محیطزیست استان اصفهان برای پرورش آهو و کَل در نظر گرفته شده که در صورت تمدید مجوز، راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه این تصمیم در حوزه گردشگری، رسالتی برای حفظ محیط زیست است، خاطرنشان کرد: خیلی میتوان از این فضا برای احیا و پرورش حیات وحش و جنبههای آموزشی آن استفاده کرد و آهوهایی که در این سایت نگهداری خواهند شد از گونههای بومی و تحت نظارت محیطزیست هستند.
مدیرعامل سازمان عمران زاینده رود با بیان اینکه در همه زمینهها از جمله در گردشگری باید بروز باشیم، گفت: در راستای فرمایشات رهبر انقلاب، در تلاش هستیم در دهکده گردشگری زاینده رود فضایی برای اقشار کم در آمد ایجاد کنیم.
افتتاح سایت خانواده در دهکده زاینده رود تا سه ماه آینده
منتظری افزود: در این پیوند سایت خانواده با 5.5 هکتار مساحت تا 2- سه ماه آینده در فاز یک دهکده افتتاح خواهد شد که شامل سکوها و 50 کلبه چوبی در فضای سبز و نزدیک دریاچه زاینده رود بوده و به سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، مسجد، وسایل بازی و مراکز تفریحی دهکده دسترسی دارند.
وی با بیان اینکه این پروژه نزدیک به 85 درصد این پیشرفت دارد، اضافه کرد: اگر ساخت کلبهها تکمیل شود طی 2- سه ماه آینده آئین افتتاحیه این مجموعه را خواهیم داشت و همزمان طراحی 15.5 هکتار از فاز دوم سایت خانواده را نیز آغاز خواهیم کرد.
هیچ فاضلابی از دهکده وارد دریاچه زاینده رود نمیشود
مدیرعامل سازمان عمران زاینده رود با اشاره به اینکه در حوزه محیط زیست، تفکیک زباله از مبدا در دهکده گردشگری عمران با هدف کاهش حجم زباله فرهنگسازی شده است، ابراز داشت: تصفیه آب آشامیدنی در داخل این مجموعه انجام میشود و در کنار آن برای آب شرب چادگان نیز همکاری میکنیم و دهکده گردشگری عمران زایندهرود از معدود دهکدههای گردشگری است که فاضلاب دارد.
منتظری با بیان اینکه هیچ گونه فاضلابی از دهکده به دریاچه و حاشیه دریاچه زایندهرود وارد نمیشود، اضافه کرد: چاه جذبی وجود دارد و فاضلاب کلبهها تصفیه و در فضای سبز استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: از سال پیش تاکنون 92 درصد از فضای سبز دهکده عمران زاینده رود با سیستم تحت فشار و پساب آبیاری میشود و فعلاً توسعه فضای سبز در دستور کار نیست ضمن اینکه در فضای سبز این مجموعه از گونههای مقاوم به کم آبی استفاده شده است.
هیچ ویلایی در حریم دریاچه زایندهرود نیست
مدیرعامل سازمان عمران زاینده رود اظهار داشت: پس از دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه دریاچهها و سواحل باید در اختیار عموم قرار گیرد، دسترسی به دهکده زایندهرود برای غیرمالکان آزاد است و ویلاهایی که مربوط به سازمان بوده در اختیار افرادی که مراجعه میکنند، قرار میگیرد.
منتظری خاطرنشان کرد: براساس کد ارتفاعی 2073 که شرکت آب منطقهای اصفهان برای آزادسازی حریم دریاچه اعلام کرده، هیچ ویلایی در دهکده گردشگری عمران زاینده رود در حریم دریاچه نیست زیرا ویلاها بالاتر از حد کد ارتفاعی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه فاز یک دهکده فرهنگی گردشگری چادگان حدود یک هزار و 750 ویلا دارد، افزود: از این تعداد نزدیک به 50 درصد ویلاها از ارگانهای دولتی و 50 درصد مربوط به بخش خصوصی است که همه تحت چهارچوب و وظایف سازمان عمران است.
توسعه فاز دوم دهکده گردشگری عمران زاینده رود در گیرودار مسائل حقوقی
مدیرعامل سازمان عمران زاینده رود گفت: در توسعه فاز دوم دهکده درصدد رفع مسائل حقوقی هستیم زیرا برای توسعه این فاز از منابع طبیعی زمینهایی گرفتیم که جزو اراضی ملی بود اما برخی اهالی روستاهای منطقه ادعای مالکیت این اراضی را دارند.
منتظری با بیان اینکه سازمان عمران اکنون به عنوان شخص ثالث مباحث حقوقی این اراضی را دنبال میکند، افزود: ارتقا و توسعه فاز دوم دهکده گردشگری زاینده رود برای چادگان اشتغال سبز ایجاد میکند برای منطقه مثمر ثمر است و عملاً مردم منطقه بیشتر از این مجموعه بهره مند میشوند.
وی با بیان اینکه 243 نفر در فاز اول دهکده از کارمندان سازمان عمران هستند، افزود: در این مجموعه فرهنگی و گردشگری پیمانکارانی برای فضای سبز و نیز نیروهای خدماتی دیگر مشغول بکار هستند که در صورت راه اندازی فاز دوم نیز به همین نسبت افراد مشغول کار خواهند شد.
مدیرعامل سازمان عمران زاینده رود با اشاره به اینکه در دهکده گردشگری کارتینگ، راپل و فوتبال حبابی ونیز در حوزههای علمی باغ گیاه شناسی پیش بینی شده، خاطرنشان کرد: ساخت سالن اجلاس در دهکده گردشگری عمران زاینده رود در دستور کار قرار گرفته و ردیف اعتباری برای آن پیش بینی شده زیرا وجود ویلاهای ارگانهای دولتی در این منطقه بستر مناسبی برای برگزاری سمینارها و اجلاسها فراهم کرده است.
منتظری ابراز داشت: سیاست ما این است که در زمینه توسعه فضای گردشگری دهکده عمران از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
برنامه توسعه گردشگری عمران زاینده رود در چهار فاز انجام میشود
در ادامه این نشست سید هوشنگ قادریان عضو هیئت مدیره شورای سازمان عمران زاینده رود نیز اظها داشت: در راستای توسعه گردشگری و تسری آن به خانوادههای کم درآمد جامعه و خانواده شهدا، چهار فاز توسعهای در ناحیه چادگان از سراب تا پایاب زاینده رود (تالاب گاوخونی) در دستور کار است که ابتدا در دهکده و پس از آن توسعه گردشگری عمران زایندهرود در استان اصفهان و استانهای همجوار و در نهایت سراسر کشور تعمیم یابد.
وی ادامه داد: در صدد هستیم مرکزی را ایجاد کنیم که بتوانیم توسعه گردشگری در سطح کشور داشته باشیم، به بیان دیگر این مرکز در اصفهان متمرکز است و در سراسر کشور و حتی با کشورهای مسلمان و همسو توسعه مییابد.
قادریان ابراز داشت: در فاز دوم دهکده گردشگری عمران زاینده رود سعی بر این شده با اعتبار و مشاوره گرفتن از مهندسان، معماری فضا متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد.
عضو هیئت مدیره شورای سازمان عمران زاینده رود در پاسخ به اینکه طرح توسعه گردشگری در مجاورت زایندهرود از سراب تا پایاب با وجود خشکی رودخانه در پایین دست چگونه محقق میشود، گفت: رودخانه زایندهرود با انتقال آب خلیج فارس تا دو سال آینده جاری میشود ضمن اینکه سیاست سازمان عمران زاینده رود در حوزه گردشگری شرق اصفهان بر سرمایهگذاری گردشگری کویر و احیای بومگردی در روستاها است.