رایزنی حقوقی دولت و دیوان درباره حکم انفصال رئیس سازمان سنجش
رئیس سازمان سنجش درباره حکم انفصال خدمت وی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است، گفت: دولت و دیوان در حال رایزنی حقوقی هستند که این مسئله بر اساس قانون حل شود.
رئیس سازمان سنجش درباره حکم انفصال خدمت وی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است، گفت: دولت و دیوان در حال رایزنی حقوقی هستند که این مسئله بر اساس قانون حل شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرسول پورعباس امروز 25 مرداد 1402 در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت حکم انفصال خدمت وی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده گفت: دولت، قوه قضائیه و سنجش مصراً و محکم پای امانتی که مردم به دوش آنها گذاشته اند، هستند. همه متفق القول هستند که هیچ فردی از مسیر تقلب به دانشگاه ورود پیدا نکند. از مسیر تقلب صندلی را اشغال نکند.
وی افزود: در این مسیر همه یک حرف را گفتند و بر این مساله تاکید کردند. به طور طبیعی حق هر داوطلبی است که شکایت کند و حق قاضی هم هست که به شکایت رسیدگی کند و به آرایی برسد. به هر صورت ما به این آراء در چارچوب قانون احترام می گذاریم و به طور طبیعی هم حق خودمان می دانیم که در مسیر تعاملی که داریم از حقوق عامه مردم دفاع کنیم.
رئیس سازمان سنجش اظهار داشت: خوشبختانه اکنون شرایط خوبی فراهم است، نمایندگان حقوقی دولت و نمایندگان حقوقی سازمان سنجش با دیوان عدالت اداری در حال رایزنی هستند که در چارچوب قانون بهترین اقدامات را عملی کنند.
پورعباس در پاسخ به سوالی که درباره میزان تقلب در کنکور سراسری گفت: از سال 1384 تاکنون حوزه تقلب در کنکور به صورت ویژه و خاص تغییر کرده است. بارها به من می گفتند که چرا زیرساخت کنکور را به گونه ای طراحی نمی کنید که امکان تقلب وجود نداشته باشد، ما این حق را به مردم می دهیم. اما اکنون نوید می دهم که تقلب شبکه ای یک مورد هم رخ نداد.
آخرین آمار کشفیات تقلب در کنکور 1402
وی افزود: در نوبت دی ماه کنکور 1402 از 69 نفر تجهیزات تقلب گرفته شد. در نوبت تیرماه کنکور 1402 تعداد 305 نفر با تجهیزات تقلب دستگیر شدند و نتوانستند از آن استفاده کنند. نسل دوم آشکار ساز هر چه تجهیزات تقلب بود را شناسایی کرد.
رئیس سازمان سنجش یادآور شد: در هر دو نوبت آزمون سراسری 1402 از مسیر ماده 11 که به بررسی های فنی پاسخنامه ها اشاره دارد، حتی یک نفر متقلب شبکه ای شناسایی نشد. نه سنجش، نه دستگاه های نظارتی و نه دستگاه های حافظ امنیت موردی گزارش نکردند.
وی افزود: در نوبت تیرماه کنکور 1402 تعداد 40 نفر را به عنوان شیطنت و فضولی در آزمون گرفتیم. این افراد در میان یک میلیون کنکوری عدد زیادی نیست. این افراد دور هم شیطنت هایی داشتند که این افراد را به عنوان شبهه دار دعوت به آزمون و مصاحبه می کنیم و عملا میزان تقلب در کنکور 1402 به صفر رسید. در سال های بعد هم این مسیر را ادامه می دهیم.
پورعباس درباره میزان تقلب در کنکورهای سال های گذشته گفت: همه دعوا بر سر کنکورهای سال های 1400 به ماقبل و تفسیرهای مختلفی که از قانون شکل گرفته، است. درباره اینکه چه کسی رفته چه صندلی دانشگاه نشسته است می گویم از مسیر سنجش هیچ کس از مسیری که حق اش نیست بر روی صندلی دانشگاه نمی نشیند. در مسیر تقسیم صندلی قانون حاکمیت دارد و ما تابع قانون هستیم.
وی افزود: در کنکور سهمیه مناطق وجود دارد و افراد قابل رقابت با یکدیگر نیستند. در هر منطقه یک شکل است و تعهدات متفاوتی وجود دارد.
مساله پذیرش دانشگاه آزاد در رشته های علوم پزشکی طی مصوبه شورای سنجش و پذیرش ابطال شد
پورعباس در پاسخ به سوالی که گفته می شود عده ای با رشته دامپزشکی تغییر رشته داده و اکنون در پزشکی ادامه تحصیل می دهند، گفت: در سال 1398 یکسری نقل و انتقال بر اساس امتیاز اعضای هیات علمی در پذیرفته شدگان کنکور بوجود آمد که در آنجا هم نظارت سازمان سنجش به شدت و دقت اعمال شد. در سال 1396 نیز یک مساله ای در پذیرش دانشگاه آزاد در رشته های علوم پزشکی اتفاق افتاد که تمام این موارد طی یک مصوبه شورای سنجش و پذیرش ابطال شد. این مساله در شهریورماه 1396 حل شد.
وی یادآور شد: اگر موردی هست که افراد معتقدند که به ناحق در دانشگاه رفته اند اسم بدهند که ما بررسی کنیم.
رئیس سازمان سنجش در پاسخ به سوالی مبنی بر تعیین تکلیف شبه داران آزمون سراسری 1401 اظهار داشت: بر اساس قانون استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات آزمون ها، سازمان سنجش نباید اجازه می داد که داوطلبانی که دارای شبهه آزمون هستند دانشجو شوند. چهار ماه هم طبق قانون وقت داشتیم که این موارد را بررسی کنیم. در نهایت این افراد به آزمون رفع شبهه دعوت شدند و 135 نفر موفق شدند که از خودشان رفع شبهه کنند و به عنوان دانشجو معرفی شدند و مابقی از آزمون محروم شدند.
وی درباره نمره داوطلبان کنکور 1402 در کارنامه و نمرات اعلامی آموزش و پرورش گفت: ما بر اساس دو نمره آزمون سراسری و سوابق تحصیلی باید گزینش دانشجو را انجام دهیم. پذیرش دانشجو باید با آگاهی کامل داوطلب باشد.
پورعباس گفت: به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای اولین بار در دو مرحله اعلام نتیجه کنیم. در مرحله اول نمره کل تراز شده آزمون سراسری و نمره کل تراز شده آموزش و پرورش را در اختیار داوطلبان قرار دهیم. داوطلبان فرصت داشتند وضعیت علمی خود را ببینند.
وی گفت: در رابطه با آموزش و پرورش هم تعامل بسیار خوبی برقرار شد. 10 جلسه تخصصی با آموزش و پرورش نشست داشتیم. فرمولی که آموزش و پرورش بر مبنای آن تراز نمرات را بر مبنای درصدها اعمال خواهد کرد دقیقا مورد تایید سازمان سنجش است. این فرمول بارها و بارها به شکل آزمایشی بر داده های سالهای قبل و بر داده های امسال اعمال شد و نتیجه حاصل شد. اینکه سازمان سنجش کارنامه اولیه را به صورت اضافه ارائه کرده است و کارنامه دوم ملاک عمل برای انتخاب رشته داوطلبان خواهد بود.
در کنکور 1403 سه تغییر عمده خواهیم داشت
رئیس سازمان سنجش درباره اعمال شرایط کنکور 1402 برای کنکور 1403 گفت: ما در سال 1403، تجربه کنکور 1402 را ملاک قرار می دهیم. سه تغییر عمده خواهیم داشت. آزمون نوبت دی ماه در اردیبهشت ماه 1403 برگزار خواهد شد. داوطلبان پس از برگزاری دو نوبت آزمون در اردیبهشت و تیر 1403 برای انتخاب رشته در سال 1403 چهار نمره در اختیار دارند که معتبر است. ضمن اینکه فاصله بین اردیبهشت و تیرماه داوطلبان فرصت ترمیم نمره دارند، ضمن اینکه تاثیر سوابق تحصیلی و نمره آزمون 50 درصد / 50 درصد خواهد بود.
وی درباره انتقاداتی که درباره برخی ترازهای داوطلبان گفته می شود، گفت: تراز به فراوانی جمعیتی برمی گردد. به طور نمونه در امتحانی فراوانی نمره 20 یک نفر باشد و در امتحانی فراوانی نمره 20 هزار نفر باشد مطمئنا تراز نمره متفاوت خواهد شد. ارزش نمره 20 یک نفر از ارزش نمره 20 هزار نفر بیشتر است. نام تراز به همین موضوع برمی گردد. نشان می دهد که آزمون هزار نفر آسان تر بوده است. در مسیر ایجاد تراز وابستگی مستقیم به فراوانی جمعیت آن نمره دارد. بنابراین ترازهای سال های متفاوت با تراز همان سال مقایسه می شوند.
اقدامات و تغییرات باید قبل از 31 شهریورماه 1402 به سازمان سنجش اعلام شود
پورعباس افزود: برمبنای مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اقدامات و تغییرات باید قبل از 31 شهریورماه 1402 به سازمان سنجش اعلام شود. مبنای ما قوانینی است که تا قبل از شهریورماه 1402 اعلام خواهد شد.
تشکیل کمیته مشترک میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور 1403
وی در پاسخ به اختلاف نظر میان مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تاثیر سوابق تحصیلی و نتیجه آن برای داوطلبان گفت: در حوزه سنجش، دو مرجع قانونگذاری وجود دارد. یک مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگری قوانین مجلس شورای اسلامی است. طی جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، مقرر شد کمیته مشترکی میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و برای کنکور 1403 مروری بر قوانین داشته باشند.
رئیس سازمان سنجش تاکید کرد: تعامل میان مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه ریزی شده است و رسما هم اعلام شده است. سازمان سنجش به عنوان مجری منتظر می ماند و هر موردی که در چارچوب قوانین باشد و قانونگذار قبل از 31 شهریورماه 1402 به سنجش اعلام کند، اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی درباره میزان ظرفیت رشته پزشکی و اعتراض وزارت بهداشت به بیشتر معرفی شدن تعداد پذیرفته شدگان گفت: امسال سعی شده است که میزان ظرفیت اعلامی چندان با ظرفیت دانشگاه ها تفاوتی نداشته باشد و 20 درصد افزایش ظرفیت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رعایت شود و میزان افزایش ظرفیت بیش از ظرفیت اعلامی وزارت بهداشت، چندان زیاد نخواهد بود.