چهارشنبه 3 بهمن 1403

رایزنی یک نهاد انتخاباتی با بهزاد نبوی و میردامادی به روایت پیرموذن | باید بساط جبهه پایداری جمع شود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
رایزنی یک نهاد انتخاباتی با بهزاد نبوی و میردامادی به روایت پیرموذن | باید بساط جبهه پایداری جمع شود

پیرموذن، فعال سیاسی اصلاح طلب از تلاش های ناکام برای ورود جهانگیری به انتخابات مجلس روایت کرد و خبر داد برخی دستگاه های انتخاباتی با بهزاد نبودی و میردامادی رایزنی داشته اند.

جواد مرشدی: یک هفته از زمان تعیین شده و بدون تمدید پیش ثبت نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می گذرد، ثبت نامی که مورد توجه اکثریت اصولگرایان قرار گرفت و در جبهه مقابل یعنی جریان اصلاحات با موج تکذیب و اخبار ضدونقیض همراه شد.

چه آنکه برخی رسانه های اصولگرا از کاندیداتوری چهره های شاخص اصلاح طلب خبر داده بودند اما افرادی چون مجید انصاری، حسین مرعشی، محسن هاشمی، الیاس حضرتی و مصطفی کواکبیان در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین این ادعا را تکذیب کرده و از مهیا نبودن شرایط برای این پیش ثبت نام گفته اند.

کمال الدین پیرموذن، نماینده اسبق مجلس که خود در این دوره از انتخابات کاندیدا شده است، درباره برخی اخبار مطرح شده درباره ترس اصلاح طلبان برای کاندیداتوری در انتخابات اسفند 1402 به خبرگزاری خبرآنلاین گفت؛«شخصا به اصلاح طلبان پیشنهاد داده بودم از زادگاهشان کاندیدا شوند نه از کلان شهر تهران.»

وی از تلاش خود و برخی دیگر از اصلاح طلبان برای ورود جهانگیری به انتخابات نیز روایت کرد و گفت؛«استنباط من این است که بعضی از همکاران و هم فکران ایشان در دولت قبلی بخاطر همین عدم کاندیداتوری جهانگیری کاندیدا نشدند.»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با کمال الدین پیرموذن نماینده اسبق مجلس و یکی از ثبت نام کنندگان این دوره از انتخابات را در ادامه بخوانید؛

****

آقای پیرموذن! برخی خبرگزاری ها از قول شما از پیش ثبت نام برخی افراد شاخص اصلاح طلب نام برده اند که بیشتر این افراد این موضوع را تکذیب کردند، منبع خبری شما کدام مرجع بود؟

شخصا با خیلی از این عزیزان ارتباط داشتم و در قالب مجمع کاندیداهای انتخاباتی اصلاح گرایان اقوام ایران زمین برای جمع کردن بساط تندروی ها و تمامیت خواهی جبهه پایداری و جریان شریانی و بهاری های تندرو با خیلی ها در ارتباط بودیم و جلسات مکرری داشتیم. در جلساتی که با برخی از این آقایان مثل جهانگیری، مرعشی، باهنر، لاریجانی و... داشتیم قرار بود برای حضور بیشتر افرادی که نام برده بودم تلاش هایی صورت گیرد و آقای جهانگیری به جد تا حصول نتیجه نهایی پیگیر باشند.

دلیل عدم کاندیداتوری جهانگیری در انتخابات مجلس 1402

خود آقای جهانگیری چرا کاندیدا نشدند؟

جهانگیری به من قول داد برای حضور افراد رایزنی خواهد کرد، من گفتم چون آقای لاریجانی نیست جهانگیری را به عنوان رئیس بیاوریم و با ایشان صحبت کردم، آخر فرمایش ایشان این بود که من در 26 سالگی نماینده بوده ام و بعد استاندار، وزیر و معاون رئیس جمهور بوده ام، مشخص بود که ایشان خودش را بیشتر نیروی اجرایی می داند و از این جهت کوتاه آمدیم.

علت پافشاریم هم این بود که بعد از اینکه آقای لاریجانی برای ورود به عرصه انتخابات علاقه نشان نداند فقط اعتقاد من روی آقای جهانگیری بود و استنباط من این است که بعضی از همکاران و هم فکران ایشان در دولت قبلی بخاطر همین عدم کاندیداتوری جهانگیری کاندیدا نشدند ولی من با جهانگیری دوست هستم، ایشان هم همیشه با من صادقانه رفتار کرده است و از این رو با احترام به حرف ایشان از خواسته خود کوتاه آمدیم.

در جلساتی که به آن اشاره داشتید راهکاری هم برای ترغیب اصلاح طلبان برای حضور در پیش ثبت نام انتخابات ارائه شد یا...؟

بنده پیشنهادم این بود به لحاظ اینکه ترس و دلسری افراد ناشی از عدم مشارکت در کلان شهرها و در پایتخت برای انتخابات پیش رو زیاد است، آنها از زادگاه شان کاندیدا شوند. با آقای مطهری و پزشکیان هم در این خصوص صحبت کردم.

اصرار داشتم طیب نیا از اصفهان کاندیدا شود

من به لحاظ اینکه معاون امور استان های ستاد تبلیغاتی دکتر پزشکیان در مقطع کاندیداتوری ریاست جمهوری بودم از آن زاویه هم مراتب را به جد پیگیر بودم. یعنی خواستار حضور افراد از زادگاه شان بودم، مثال وقتی زادگاه آقای طیب نیا اصفهان است از رابط اصفهانی مان به جد پیگیر حضور ایشان شدم، صادقانه می گویم اگر هسته مسائل را همه متوجه بشوند اسم سیاست سیاست نمی شود.

البته براساس خبرها و روایت هایی که منتشر شد اکثر افرادی که شما اشاره کرده بودید پیش ثبت نام خود را رد کردند.

اطلاعات ما می گوید بیشتر آنها بجز اقای کواکبیان کاندیدا شده اند، چون من با آقای کواکبیان ارتباطی ندارم.

مثلا آقای مجید انصاری پیش ثبت نام خود را تکذیب کردند.

مجید انصاری را از طریق یکی از دوستان ایشان پیگیر بودم، یا به آقای عراقچی اس ام اس داده بودم که بیایید. با خیلی ها صحبت کردم و هیچکس هم از زاویه «نه نمی آیم» به من پاسخ نداد. یعنی کسی نگفت نه نمی شود. ما نهایتا در جلسات تعامل می کردیم و سعی می کردیم به نتیجه برسیم.

به مطهری گفتم از قم کاندیدا شود

مثلا آقای مطهری می گفت آقای پیر موذن بد است من بروم و از قم کاندید بشوم اما من گفتم راه حل این است، مثل همین شایعه ای که برای آقای احمدی نژاد مطرح شد. گفتند که ایشان هم از گرمسار کاندید شده اند.

در مجموع ما با همه تعامل داشتیم یا با خودشان یا به طریق واسطه، آن هم واسطه هایی که تاثیرگذار بودند. با همه این افراد منهای آقای کواکبیان که من از ایشان بی خبر هستم یا با واسطه یا در جلسات یا بطور مستقیم صحبت کردم ولی اینکه حتما کاندیدا شدند یا نه را من بی خبرم. شاید هم کاندید شده اند و منتظرند بعد از تایید صلاحیت اعلام کنند که البته اینطور هم نیست چون در تعاملاتی که من با دستگاه های نظارتی و دستگاه های تصمیم گیر در خصوص افزایش مشارکت داشته ام متوجه شدم که با خیلی از چهره ها چندین ساعت جلسه داشته اند و روشنگری کرده اند.

جلسه انتخاباتی دستگاه های انتخاباتی با بهزاد نبوی و میردامادی

مثلا چه دستگاه هایی و با چه افرادی؟

من اسم دستگاه ها را نمی برم ولی یکی از دستگاه ها بسیار تاثیرگذار در بُعدِ تایید صلاحیت چندین ساعت با آقای بهزاد نبوی و اقای میردامادی جلسه داشتند و همه شان قانع شده بودند و در نهایت ظاهرا دو تا مشکل پیش آمده است.

چه مشکلاتی؟

یکی ترس از عدم مشارکت مردم در کلان شهرها و تهران، دوم این قانونی که در مجلس تصویب شد. استنباط این آقایان این بود که این قانون ملعبه ای است برای مهندسی انتخابات.

پیش ثبت نام انتخابات زمینه ساز مهندسی انتخابات است؟

منظورتان پیش ثبت نام انتخابات است؟

بله، همین قانون که امسال زودتر ثبت نام انجام شود. بعلاوه موضوع دیگری که مورد قبول جبهه اصلاحات قرار نگرفته قرائتی است که برخی از این جوانان اصلاح طلب دارند و در خواست های خاصی را مطرح می کنند که ظاهرا زمان بر است و اینطور نیست که درخواست ها ساختارشکنانه باشد ولی زمان بر است و در این مقطعِ تبلیغات و رقابت و ثبت نام شرایط عملی کردن آن فراهم نیست.

در مورد آقای الیاس حضرتی و خانم مافی چطور؟ گفته شد کاندیدا نشده اند.

در مورد آقای حضرتی دو نفر از همکاران خودشان در روزنامه اعتماد به ما این خبر را دادند. باز هم تکرار می کنم، شاید برخی از آنها ثبت نام کرده اند و نمی گویند. مثلا آقای مجید انصاری به من زنگ زده بود و می گفت چرا اسم من را مطرح کرده اید.

ترس اصلاح طلبان از عدم مشارکت مردم در انتخابات

اما در مورد خانم مافی من این درخواست را از ایشان داشتم. بیشتر این مسائل بخاطر ترس از مشارکت مردم در انتخابات است. بنظرم در یک کلمه بعضی ها کاندید شده اند و مطرح نمی کنند و بعضی ها هم شاید در آخر به این نتیجه رسیده اند که شاید مشارکت در کلان شهرها و تهران به زور نیست. اما برخی افرادی که من پیگیر بودم خوشبختانه همه کاندیدا شدند، همان افراد به اضافه نمایندگان ادوار و بزرگان اقوام لر و ترک مقیم تهران به اضافه چندین نفر از نمایندگان ادوار صاحب پایگاه رای.

بنده به جد پیگیر هستم که بتوانیم 170 کاندیدا را بعد از تایید صلاحیت مورد حمایت قرار دهیم و فضا برای آنانکه مشکل محکومیت ندارند، در قالب قانون اساسی فعالیت سیاسی و اجتماعی دارند، پاک سرشت و کاربلد هستند، مورد قبول حاکمیت هستند و... فراهم شود.. من با عبارت های متعدد در افکار عمومی به گوش انسان های نخبه و زنان و جوانان رساندم که خوشبختانه در بین عزیزان در شهرستان های متوسط این اتفاق افتاد که کاندیداتوری انسان های نخبه و زنان و جوانان کلید خورده است و مورد قبول همه قرار گرفته است.

باید بساط جبهه پایداری جمع شود

دعوت به کاندیداتوری فقط از افراد وابسته به جریان اصلاحات بود یا اعتدالیون و طیف های دیگر را هم شامل می شد؟

تا آنجا که من در جریان بودم افرادی نزدیک به آقایان خاتمی، سیدحسن خمینی و لاریجانی و... پیگیر بودند که نخبگان و شایستگان کاندیدا شوند. معتقدم همه باید در جمع کردن بساط جبهه پایداری که مخالفت جمهوریت نظام هستند فعال باشیم. باید مجلسی روی کار بیاید که تعقل در تدوین قوانین را شاهد باشیم نه مجلسی که دنبال شاسی بلند و محدودسازی اینترنت و مسائل دیگر است.

گفته می شود اعلام اسامی اصلاح طلبان از سوی رسانه های اصولگرا مثل خبرگزاری فارس بیشتر از باب داغ کردن تنور انتخابات بوده است؟ چنین تحلیلی را قبول دارید؟

من مسئولیت خبر آنها را برعهده نمی گیرم اما باز هم تکرار می کنم منهای آقای کواکبیان شاید در دقیقه 90 برخی ثبت نام کرده اند و نمی گویند. مثلا من خودم روی آقای طیب نیا خیلی مُصر بودم چرا که برای تدوین قوانین به اقتصاد دانی همچون ایشان نیاز است.

بیشتر بخوانید:

27212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1803412
رایزنی یک نهاد انتخاباتی با بهزاد نبوی و میردامادی به روایت پیرموذن | باید بساط جبهه پایداری جمع شود 2