شنبه 29 دی 1403

رد پای غول نفتی در امارات | ژاپن همه را غافلگیر کرد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
رد پای غول نفتی در امارات | ژاپن همه را غافلگیر کرد

غول های بزرگ نفتی دننیا، قصد سرمایه گذاری در پروژه های امارات را دارند.

شرکت‌های بین‌المللی بزرگ نفت و گاز، توافق کرده اند که هرکدام 10 درصد از سهام ال ان جی امارات را خریداری کنند.

شرکت‌های بین‌المللی بزرگ نفت و گاز شامل شِل، بریتیش پترولیوم، توتال انرژی و همچنین میتسویی اند کو ژاپن، توافق کردند هر کدام، 10 درصد سهم در پروژه ال‌ان‌جی جدید در امارات عربی متحده را خریداری کنند.

شرکت‌های بین‌المللی برای بهره‌برداری از تقاضای رو به رشد برای گاز و گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در سال‌های آینده، در پروژه ال‌ان‌جی رویس شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

بریتیش پترولیوم، توتال انرژی و میتسویی در حال حاضر، از شرکای کارخانه تاسیسات ال‌ان‌جی جزیره داس در امارات، هستند.

ادنوک در ماه میلادی گذشته، تصمیم سرمایه‌گذاری نهایی برای پیشبرد پروژه ال‌ان‌جی رویس را گرفت. این پروژه، ظرفیت فعلی تولید ال‌ان‌جی در امارات عربی متحده را بیش از 2 برابر خواهد کرد.

کارخانه رویس ال‌ان‌جی، شامل دو واحد مایع سازی ال‌ان‌جی به ظرفیت 4.8 میلیون تن در سال و ظرفیت کلی 9.6 میلیون تن هستند. این کارخانه، ظرفیت تولید ال‌ان‌جی ادنوک را به حدود 15 میلیون تن در سال افزایش خواهد داد.

طبق اعلام ادنوک، این پروژه که در شهر صنعتی الرویس قرار دارد، نخستین کارخانه صادرات ال‌ان‌جی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که با سوخت پاک کار می‌کند و یکی از کم آلاینده‌ترین کارخانه های ال‌ان‌جی جهان است.

این غول دولتی اماراتی همچنین یک قرداد مهندسی، تامین و ساخت برای این پروژه به ارزش حدود 5.5 میلیارد دلار اعطا کرده است.

ادنوک در ماه‌های اخیر، حساب بزرگی بر روی ال‌ان‌جی باز کرده و به دنبال توسعه تولید داخلی و ظرفیت صادرات و خرید سهام حداقلی در پروژه‌های ال‌ان‌جی خارجی است.

ادنوک در ماه مه، یک سهم 11.7 درصدی در فاز اول پروژه صادرات ال‌ان‌جی ریو گرنده شرکت «نکست دیکد» در تگزاس خریداری کرد و نخستین سرمایه‌گذاری استراتژیک خود در آمریکا را اعلام کرد. این شرکت همچنین یک توافق 20 ساله خرید ال‌ان‌جی از واحد چهارم ریو گرنده با «نکست دیکد» امضا کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این شرکت ابوظبی در ماه مه، خرید 10 درصد سهم در پروژه ال‌ان‌جی فراساحلی موزامبیک را اعلام کرد و به توسعه فعالیت‌های گازی بین‌المللی خود ادامه داد.

انرژی یکی از مهم ترین پیشرانه های توسعه اقتصادی است. در عرصه مناسبات و رقابت های جهانی، برخورداری از منابع انرژی هم ابزار قدرت محسوب می شود و هم در مواردی به هدف تبدیل می شود. منابع انرژی را می توان یکی از عوامل مهم ایجاد امنیت و پایدار شدن اقتصادهای جهان دانست. در عین حال انرژی خود نیز تابع و مشمول روندهایی است که می تواند امنیت آن را تقویت و یا تضعیف کند.

امروزه مفهوم امنیت انرژی همگام با روندهای نوین ژئواکونومی انرژی، ابعاد جدیدی یافته است. روندهای تعیین کننده ای مانند شتاب بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر مانند بایوفیول ها در کنار افزایش کارآمدی و کاهش شدت مصرف، نیل به کاهش تغییرات نامطلوب آب و هوایی، افزایش تولید نفت و گاز شِیل (منابع غیرمتعارف) و حرکت تدریجی بین المللی شدن بازار گاز طبیعی، فرصت هایی را برای تامین امنیت انرژی در سمت تقاضا ایجاد کرده است. بایوفیول ها به عنوان یکی از گزینه های مهم و جدی جهت جایگزینی سوخت های فسیلی می باشد.

رد پای غول نفتی در امارات | ژاپن همه را غافلگیر کرد 2