رشد قابل توجه محصولات پتروشیمی کشور بعد از انقلاب / فعالسازی بیش از 3هزار واحد پایین دستی توسط شرکت پتروشیمی شازند
مجتمع پتروشیمی شازند در سال 1372 در مدار تولید قرار گرفت. تولید بیش از یک میلیون و 900 هزار تن انواع پروپیلن در سال و صادرات 300میلیون دلاری به بازار های منطقه ای و جهانی. این مجتمع اشتغال 4هزار نفر به صورت مستقیم و 200هزار نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم میکند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ رشد عمران و شکوفایی در حوزه صنعت پس از انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده و در همین راستا در استان مرکزی نیز با اتکا به نیروهای داخلی توانمند پروژههای عظیمی عملیاتی شد که علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان، توسعه و پیشرفت را برای کشور به ارمغان آورده است.
تولیدات شاخص صنعتی استان مرکزی محصولات پتروپالایشگاهی، ماشینآلات و قطعات خودرو، تجهیزات سنگین نیروگاهی و صنایع نفت و گاز، انواع واگن باری، مسافری و لوکوموتیو، شیشه، آلومینیوم و عایق رطوبتی و... هستند که در بیش از 3 هزار واحد صنعتی در این استان انجام میگیرد.
با توجه به بهرهمندی کشورمان از منابع نفتی افزایش و توسعه پالایشگاهها و مراکز پتروشیمی و ساخت بیش از 50 مجتمع بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی در چهار دهه گذشته، بخش مهمی از اقدامات زیر بنایی انقلاب اسلامی است که درمجموع باعث شده است تا میزان خودکفایی تقریبا صفر کشور در صنعت نفت به حد اعلایی ارتقاء پیدا کند.
مجتمع پتروشیمی شازند
آنچه مسلم است تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، روند رشد صنعت پتروشیمی در ایران آنچنان چشمگیر نبود و سرعت رشد و توسعه آن با پس از انقلاب بههیچوجه قابلمقایسه نیست کما اینکه به خصوص در دهه های اخیر صنعت پتروشیمی به صنعتی اثرگذار در اقتصاد ایران بدل شده است.
تولید محصولات پتروشیمی از یکمیلیون و 604 هزار و 100 تن در سال 1357 به بیش از 76 میلیون تن در سال 99 رسیده، بدان معنا که تولید محصولات پتروشیمی در کشور پس از انقلاب اسلامی حدود 76 برابر شده است.
صنعت پتروشیمی اکنون بهعنوان یکی از بخشهای اصلی صنعت نفت کشور، طلایهدار ایجاد ارزشافزوده و رشد اقتصادی در کشور است که محصولات آن مقام اول صادرات غیرنفتی را در سبد تجاری اقتصاد ایران به عهده دارد، این صنعت همچنین بهعنوان عاملی اثرگذار در توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در کشور نقشی تعیینکننده دارد که بارها از سوی مسئولان به آن تأکید شده است.
پتروشیمی شازند یکی از مجتمع هایی است که طرح آن در سال 1363 تصویب شد و پس از طی مراحل طراحی، مهندسی و نصب، فاز اول آن در سال 1372 در مدار تولید قرار گرفت.
از سال 1379 همزمان با تکمیل واحدها، طرح توسعه مجتمع باهدف افزایش ظرفیت واحدها به تصویب رسید که فاز اول آن در مهرماه سال 1384 و عملیات اجرایی فاز دوم در تابستان سال 1386 به انجام رسید.
ازجمله دستاوردهای مهم این واحد در صنعت پتروشیمی ایران پس از انقلاب اسلامی را میتوان به تنوع محصولات پتروشیمی اشاره کرد، این شرکت هماکنون با تولید محصولات متنوع شیمیایی، بسیاری از نیاز داخل را تأمین کرده و مازاد آن را به کشورهای مختلف صادر میکند.
در این مجتمع 12 کارخانه و واحد تولیدی وجود دارد که 4 هزار نفر نیرو در آن مشغول به کار هستند. با تزریق تولیدات این کارخانه در بازار داخل کشور، بیش از پنج هزار واحد پاییندستی فعالشده و انواع نیازهای مردم و تولیدکنندگان دیگر را تأمین میکند. همچنین محصولات پتروشیمی شازند به بیش از 3 هزار واحد تولیدی کشور ارسال میشود و زمینهساز اشتغال بیش از 200 هزار نفر در کشور را فراهم میکند.
با تولید یکمیلیون و 800 هزار تن محصولات پلیمری و شیمیایی در سال 98 ارزش فروش محصولات این مجتمع به هفت هزار میلیارد تومان رسید که رقمی بیسابقه در صنعت پتروشیمی است.
نکته قابل توجه دیگر اینکه تعمیر و نگهداری تمام واحدهای پتروشیمی برای اولین بار بدون نیاز کارشناسان خارجی یکی دیگر از دستاوردهای متخصصان صنعت پتروشیمی است که با تولید و تعمیر تجهیزات پیچیدهای چون توربوکمپرستورهای واحد اولوفین انحصار کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و ژاپن در تولید این توربینها شکسته شد.
این مجتمع هم اکنون بهعنوان یکی از واحدهای فرادستی مطرح در حوزه نفت و گاز برای زنجیره بزرگی از تولیدکنندگان متوسط و کوچک کشور کارسازی و تأمین مواد اولیه دارد.
/ انتهای پیام