چهارشنبه 22 اسفند 1403

رشد 20 هزار میلیارد تومانی درآمد ماهیانه مالیاتی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رشد 20 هزار میلیارد تومانی درآمد ماهیانه مالیاتی

منظور گفت: در سال 1400 طی هر ماه 25 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته ایم که امسال به 45 هزار میلیارد تومان رسیده است.

داوود منظور گفت: طی یک سال اخیر 170 مورد از تخلفات فساد مالیاتی شناسایی شده است، سال گذشته طی هر ماه 25 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته ایم، امسال این رقم به 45 هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: نظام مالیاتی یکی از اجزا مهم و تأثیرگذار در اقتصاد است، و این سازمان بیش از هر چیزی نیازمند سلامت است. این سلامت در تعامل با مردم و رفتار‌های ممیزین و همچنین در رفتار مردم باید وجود داشته باشد.

او افزود: یکی از ابزار‌های تعیین شده دادستان انتظامی مالیاتی است که وظیفه آن برخورد با موارد تخلف است. دادستان‌های مالیاتی ما پس از کشف تخلف باید مورد را گزارش کنند. برای آنکه دادستان بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد در کل کشور دادیار داریم. این افراد که حسن شهرت دارند به عنوان معتمد شناخته می‌شوند.

منظور ادامه داد: واقعیت این است که ممکن است نتوانیم با این شرایط با همه موارد فساد برخورد کنیم. در فساد هر دو طرف ذی‌نفع هستند و اشتراک منافع منافع آن‌ها شناسایی فساد را سخت می‌کند. با همکاری پلیس امنیت اقتصادی و حراست‌های سازمان امور مالیاتی موارد تخلف متعددی را شناسایی کردیم. البته از طریق گزارش گیری‌های مردم نیز آماده شناسایی سوءرفتار‌ها هستیم.

او با اشاره به اینکه طرف دوم فساد مربوط به مودیان است، گفت: طبیعتاً مودیان ترجیح می‌دهند مالیات کمتری بپردازند. در یک سال گذشته با اطلاعات که از بانک‌ها، بیمه‌ها و سایر دستگاه‌ها دریافت کردیم، توانستیم دو میلیون و 200 هزار نفر مودی جدید شناسایی کردیم. همچنین حدود یک و نیم میلیون نفر اظهارنامه جدید دریافت شد و مجموع مودیان به بیش از چهار میلیون نفر رسیده است. البته فعالان اقتصادی زیادی وجود دارند که شناسایی نشدند.

رئیس سازمان مالیات گفت: روش‌های فرار مالیاتی زیادی وجود دارد و یکی از متداول‌ترین آن‌ها ایجاد شرکت‌های صوری است. متاسفانه مشکلاتی نیز در قانون شرکت‌ها وجود دارد و سخت‌گیری لازم وجود ندارد. در بحث کارت‌های بازرگانی و کارت‌های بانکی نیز شاهد چنین مواردی هستیم. در حقیقت افراد به نام دیگری فعالیت اقتصادی می‌کنند و پس از مدتی آن‌ها را رها می‌کنند. در سال گذشته یک بازنشسته آموزش و پرورش را شناسایی کردیم که طی سه سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی