شنبه 10 آذر 1403

رفع تصرف 65 هزار مترمربع از اراضی ملی در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رفع تصرف 65 هزار مترمربع از اراضی ملی در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قروه گفت: با پیگیری های پیاپی واحد حقوقی و همکاری مستمر یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قروه، بیش از 65 هزار مترمربع از اراضی ملی در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه رفع تصرف شد.

توفیق زارعی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تصرف اراضی ملی در محدوده شهرستان قروه اظهار کرد که بیش از 65 هزار متر مربع از اراضی ملی منطقه حفاظت شده بدر و پریشان که توسط دو فرد خاطی با تغییر کاربری به باغ و زمین کشاورزی تصرف شده بود با دو سال پیگیری مستمر و تلاش واحد حقوقی و یگان حفاظت یگان حفاظت محیط زیست شهرستان و طی مراحل گسترده قانونی و قضایی خوشبختانه منتج به رفع تصرف از دست سودجویان اراضی ملی شد.

وی افزود که این مناطق قوانین مختص به خود دارند و هرگونه دخل و تصرف خارج از برنامه سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است اما متأسفانه بعضی از افراد به منظور سودجویی و تصرف منابع ملی و یا به ندرت بدلیل عدم آگاهی، باعث تخریب و بر هم زدن اکوسیستم بکر در منطقه می شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قروه تصریح کرد که این اداره با هر گونه دخل و تصرف در عرصه های طبیعی به ویژه مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان با جدیت تمام برخورد خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که انفال الهی دستخوش تخریب و تجاوز قرار گیرند.

وی عنوان کرد که در صورت تکرار و تصرف، متخلفین خلع ید شده علاوه بر مجازات مقرر قانونی، طبق مواد قانون مجازات اسلامی نیز با تخریب کنندگان و زمین خواران اراضی ملی به شدت برخورد قانونی خواهد شد.

زارعی از عموم مردم فهیم، متعهد و علاقمند به حفظ محیط زیست تقاضا کرد در صورت مشاهده هرگونه دست اندازی به محیط زیست، شامل ساخت و ساز، تخریب، تصرف اراضی ملی، شکار و صید، آلودگی محیط زیست، آتش سوزی در محدوده منطقه حفاظت شده بدر و پریشان، موضوع را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و پاسگاه های محیط بانی مستقر در منطقه اطلاع دهند.

منطقه حفاظت شده بدر و پریشان در شهرستان قروه یک زیستگاه بکر و باارزش با مساحت 43530 هکتار در سال 1385 برابر مصوبه 276 شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده است. این منطقه در جنوب شهرستان قروه واقع است و دارای 42 گونه پرنده، 12 گونه پستاندار و 8گونه خزنده بوده که گونه شاخص منطقه کل و بز می باشد. همچنین چشمه های پر آب و با ارزش فرهنگی و مذهبی و امام زاده موجود در منطقه از ارزشهای فرهنگی و گردشگری منطقه محسوب می شود.

انتهای پیام