چهارشنبه 7 آذر 1403

روایت تلخ استاد طب ایرانی از عرضه و مصرف داروهای گیاهی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
روایت تلخ استاد طب ایرانی از عرضه و مصرف داروهای گیاهی

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محسن ناصری، استاد طب سنتی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به ضرورت مصرف داروهای گیاهی با نظر متخصص، بیان داشت: متاسفانه در بازار فروش داروهای گیاهی افرادی که دارو می‌فروشند بیان می‌کنند دارو یی روی بیماری‌های پیچیده تاثیر گذار است و گیاهان دارویی را با ترکیبات کورتون دار مخلوط می‌کنند و ادعا دارند که داروی گیاهی است.

وی ادامه داد: این در حالی است که آنها یک تقلب بکار می‌برند؛ در صورتی که استادان رشته روماتولوژی کروتون را تجویز می‌کنند.

این استاد طب سنتی افزود: افرادی که می‌خواهند جواب خیلی عالی دریافت کنند چهار گیاه را با کورتون در کپسول مخلوط می کنند و به اسم داروی گیاهی به مردم می‌دهند، مردم نیز اثرات خوبی می‌بینند و به این ترتیب فرد فروشنده مشتری قابل توجهی پیدا می‌کند.

ناصری بیان داشت:‌درباره داروی ترک اعتیاد نیز همین طور است؛ به طوری که مثلا چند گیاه را بکار برده و در کنارش متادون به دارو اضافه می‌کنند؛ یعنی فرد معتاد در حال مصرف متادون است.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران درباره اینکه آیا در گیاهان دارویی ترکیبات کورتون وجود دارد؟، تصریح کرد:‌بله؛ برخی گیاهان ترکیبات مشابه کورتون که اثرات مشابه آن را دارند داشته؛ البته خیلی خفیف تر بوده و عین کورتونهانیست.

این متخصص طب سنتی درباره اینکه آیا هر دارویی عوارضی دارد؟‌، بیان داشت: تفاوت غذا و دارو در میزان دز است. مثلا اگر غذا یا نان و پنیر را هم زیاد بخورید دل درد می‌گیرید؛ در نتیجه میزان مصرف داروها پایین تر است؛ مثلا بابونه را 3 گرم برای بیماری خاص توسط فرد آگاه به مسائل پزشکی تجویز می‌کنند اما اگر 30 گرم مصرف کنیم عوارض بروز می‌کند.

ناصری با اشاره به ضرورت رعایت مصرف داروهای گیاهی، خاطرنشان کرد:‌گاهی ریختن زنجبیل در چای اشکالی ندارد اما به صورت مکرر قطعا عوارض دارد.

وی ابراز کرد:‌اینکه زنجبیل را چه کسی تجویز می‌کند، با چه اثری و در چه فصلی، دانش لازم می‌خواهد و باید آن را از فرد دانشمند دریافت کرد.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه در همه جای دنیا اجازه فراگیر دارو را به همگان نمی‌دهند، گفت:‌توصیه درباره داروی گیاهی نیز همین طور است؛ مثلا در فضای مجازی گفته می‌شود همه کبدهای چرب را درمان می‌کنیم و پیشنهاد می‌دهند ماده‌ای را بخورید تا یک هفته‌ای مشکل حل شود، اما می‌بینید فرد در ناحیه چشم و کلیه دچار مشکل می‌شود.

ناصری تاکید کرد:‌در تجویز داروی گیاهی نیز باید فرد آگاه باشد و گیاه هان دارویی نیز به متخصص و پزشک نیاز دارد و باید فرد دانش و آگاهی کافی در این خصوص داشته باشد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید داروی گیاهی عوارض داروی گیاهی ترک اعتیاد این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است