روایت حماسی از واقعه کربلا به زبان شعر و نوحه در برنامه «چهارگاه»

تهیهکننده برنامه «چهارگاه» تاکید کرد که ما در این برنامه حماسهای را روایت میکنیم که این همه سال مردم کشور ما و شیعیان جهان، داغِ حسین بن علی (ع) را حس میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - کامران سیفاللهی، تهیهکننده برنامه «چهارگاه» شبکه چهار در استودیوی شبکه خبر در پاسخ به این سوال که چطور روایت حماسی در این برنامه شکل میگیرد؟ گفت: «چهارگاه» روایت امروز است؛ امروزی که دیروزش عاشورا بوده است. اگر قرار بود فردای عاشورا روزنامهها، خبرگزاریها، مطبوعات و رسانهها از کربلا و عاشورا بنویسند، چه مینوشتند؟ ما در فصل چهارم برنامه به این موضوع پرداختیم. شیوه بیان آنچه در کربلا گذشته سخت است و ما به زبان شعر به این واقعه پرداختیم.
سیفاللهی ادامه داد: ما حماسهای را روایت میکنیم که این همه سال مردم کشور ما و شیعیان جهان، داغِ حسین بن علی (ع) را درک و حس میکنند. ما این حماسه را روایت میکنیم. امسال مهمانان ما پیرغلامان بودند. امسال «چهارگاه» چند خط محوری محتوایی داشت. یک خط آن اصالت اشعار، نوحهها و مداحیها بود. ایرانِ ما در تولید نوحه و شعر یک اصالت اقلیمی دارد. یعنی اگر ما در بوشهر یک مداحیای را میشنویم، برگرفته از گویش و آداب آن اقلیم است. نوع سینهزنیها، عزاداریها و حتی نوع علمگردانیها برگرفته از فرهنگی است، که در آن استان وجود دارد. بنابراین، ما از پیرغلامان به عنوان نماینده اصیلخوانان دعوت کردیم.
تهیهکننده برنامه «چهارگاه» افزود: علیرغم اینکه ما در کشورمان نوحه با سبکهای جدید داریم، اما تاکید ما بیشتر به سمت نوحههای قدیمی بود. خیلی به سمت نوحهها و اشعار جدید نرفتیم، بلکه اصالت و قدیمی بودن برایمان در اولویت بود. از آنجایی که این برنامه 14 قسمتی بود، سعی کردیم به سراغ استانهایی برویم که در زمینه مداحی مولفتر هستند. مثلاً استان یزد جزو استانهایی است که در حوزه مداحی فعال است و مردمانش نوحههای خوب را تشخیص میدهند و با آن ارتباط میگیرند. ما از استانهای یزد، اصفهان، قزوین، آذربایجان، خراسان و... پیرغلام دعوت کرده بودیم. همچنین، تعدادی اصیلخوان و پیرغلام از تهران داشتیم، تا آداب و آیینهایی که مردم در تهران میشناسند، معرفی کنند.