روایتِ معاون صدا از تستِ گویندگی در نمایشگاه کتاب / تغییر و تحول به معاونت صدا میرسد؟
علی بخشیزاده به فعالیت رادیو در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: رادیو حضورِ پررنگی در نمایشگاه امسال دارد و حتی بخشی طراحی شده،گویندگان از مراجعهکنندگان، تستِ صدا خواهند گرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علی بخشیزاده را این روزها بیشتر در قامتِ مسئولیت معاون صدا میشناسند اما او در دو مقطع بهعنوان رئیس مرکز نظارت و ارزیابی سازمان صدا و سیما مسئولیت داشته و همچنین مدیریت شبکه دو سیما را در کارنامه کاری خود دارد. او همچنین جایگاه والای آزادگی را دارد که بهمدت هشت سال در بند رژیم بعثی عراق بوده است و از یاران و نزدیکان سید آزادگان دفاع مقدس حجتالاسلام ابوترابی (ره) بهشمار میرود.
معاون صدا در پاسخ به این سؤال که آیا تغییر و تحولاتی که این روزها در صدا و سیما رخ میدهد به معاونت صدا هم خواهد رسید، به خبرنگار تسنیم گفت: همانطور که آقای جبلی به تحول در محتوا اشاره کردند ما این مقوله را در دستور کار خودمان قرار دادهایم. من صراحتاً میتوانم بگویم در این دوره کنداکتور را از نو، ساختهایم و حتی به صورت ویژه در کارگروههای متعددی جزئیات بسیاری از بخشهای برنامهها را بازنگری کردهایم.
وی افزود: باید ببینیم تحول را چطور معنا میکنند؟ به نظر بنده انتصابات به مرحله آخر میرود. اولاً داشتههای خودمان را خوب شناسایی کنیم و از داشتههایمان بیشترین بهرهوری را ببریم؛ این نشانههای تحول است. و در وهله بعدی و مهمتر از همه، شناسایی نیازهای واقعی مردم و پرداختِ کارشناسانه و دقیق به آنها است که از مهمترین المانها و نشانههای تحول است.
بخشیزاده تأکید کرد: یکی از توفیقاتم در طول این سالها فعالیت در مرکز نظارت سازمان صدا و سیما بوده است. به نوعی در جریانِ نقاط ضعف و قوتِ شبکههای رادیویی و تلویزیونی (165 شبکه) هستم؛ به همین خاطر باید برای تحول، به تعبیری روابط متغیرهایمان را تغییر بدهیم. یعنی باید ببینیم برای مخاطب، چه بگوییم، در چه قالبی بگوییم و چه وقت و با چه دوزی بگوییم؛ در واقع میزان هنرمندی در این حیطه چقدر باشد.
او در پاسخ به این سؤال که بحث ادامه روند تغییرات در مدیران شبکههای رادیویی است؛ آیا ادامه خواهد داشت؟، توضیح داد: دوستان با من آشنایی دارند و میدانند من جزو کسانی نیستم که اتوبوسی بیاورم و ببرم، من چنین اخلاقی ندارم که از همکاری خداحافظی کنم بلکه آن همکار است که بهواسطه عملکردش از پستی خداحافظی میکند. در همان جلسات اولیه هم به مدیران شبکههای رادیویی این نکته را یادآور شدم و اعلام کردم که با "محورهای ابلاغ شده، ارزشیابی و سنجیده میشوید."
معاون صدا تأکید کرد: محورها و مسائل را مطرح کردم که سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، امید و خودباوری، نشاط و جمعیت و فرزندآوری، خانواده و خیلی از مسائل دیگر برای ما اهمیت دارد، ابلاغ کردهام که با این محورهای اعلامشده برنامههایشان را مطابقت بدهند که کدامیک از این محورهای اصلی را پوشش میدهند، آنهایی را که چنین ویژگیهایی دارند تقویت کنند و آنهایی را که اصطلاحاً زخم بسترِ کنداکتورند دربیاورند. با برنامههایی که به این نیازهای مهمِ جامعه پاسخی نمیدهند خداحافظی شود. شعار سال، مسئله جمعیت، پرداخت به سبک زندگی، کنداکتور خوشریتم، برنامههای صبحگاهی پرامید و پرنشاط از اولویتهای رادیو است.
بخشیزاده درباره اینکه آیا رادیو تغییر رویکردی خواهد داد و یا برنامهای از رادیو حذف میشود، گفت: در شبکه پیام شما این تحول را میبینید که خبریتر شده است. نفس این رادیو، خبری بوده و در مقطعی به سمتِ برنامهسازی رفت که روندِ غلطی بود. چون این شبکه پرریتمی است و نباید به این سمت میرفت. یا در حوزههای دیگر مثلِ رادیو ورزش که ارتباط با فدراسیونها بیشتر شد و به نوعی امروز در این حوزه مطالبهگری میکند و یا برنامه پرمخاطبی مثل «صبح جمعه با شما» تقویت میشود.
او در خصوص ضبط برنامه «صبح جمعه با شما» با همراهی مردم، گفت: امیدوارم این اتفاق بیفتد؛ کرونا چند سالی این موضوع را به تعویق انداخت. ما در معاونت صدا، استودیویی داریم که 700 نفر گنجایشِ تماشاگر دارد که انشاءالله با فراهم شدنِ بسترِ ضبط این برنامه با مخاطبان، این اتفاق در استودیوی ساختمان شهدای رادیو بیفتد و مثلِ گذشته برنامه پرمخاطب «صبح جمعه با شما» همراه با مردم، ضبط شود.
معاون صدا در پاسخ به سؤالی درباره حضورِ رادیو و فعالیتهای معاونت صدا در نمایشگاه کتاب، گفت: رادیو با کتاب بسیار عجین است. در یک دورهای به معاون وزارت ارشاد، پاورپوینتی ارائه دادم که برایشان باورنکردنی بود که در هفته، شبکههای مختلف رادیویی 48 عنوان برنامه درباره کتاب دارند. اگر جایی احساس کردید، رادیو فرهنگ رادیو کتاب شده، تعجب نکنید. جالب است بدانید دستاندرکاران این شبکه در نمایشگاه کتاب مستقر شدهاند و استودیویی دارند که با ناشران و نویسندگان مختلف به گفتوگو میپردازند.
بخشیزاده در خصوصِ حضور گویندگان و گرفتنِ تستِگویندگی از مراجعهکنندگان به نمایشگاه کتاب، افزود: بخشی طراحی شده که پایگاه کتاب گویای ایرانصدا در دستور کارش قرار میدهد که دوستان با خواندن کتاب، تستِ صدا میدهند. اساتیدی مثلِ همت مومیوند، سرکارخانم صمصامی و دیگر اساتیدی که در پایگاه کتاب ایرانصدا حضور دارند از مخاطبان تست میگیرند. قرار است با حضور مردم و افرادی که صدای خوبی دارند یک کتاب را با دهها صدایِ مختلف آماده کنیم.
وی افزود: انشاءالله در پایان نمایشگاه رونمایی از یک کتاب ارزشمند با صدای افراد مختلف خواهیم داشت که هر فراز و بخش آن را یک نفر خوانده است. افرادی که صداهای خوبی داشتند و در تست ما قبول شدند از آنها برای همکاریهای بعد استفاده خواهیم کرد.
معاون صدا در پایان درباره غیبت رادیو کتاب، خاطرنشان کرد: رادیو کتاب را امسال نداریم چون موجِ رادیو فصلیمان در اختیار رادیو پژواک یا همان رادیو مستند قرار گرفته است. با توجه به فعالیتِ این جشنواره رادیویی، این موج انعکاسدهنده برنامههای مستند و مستندهای رادیویی است. اما حضورِ پررنگِ همه شبکهها به جز رادیو ایران، با پرداختنِ ویژه به موضوع کتابِ خلأ رادیو کتاب را پُر خواهند کرد.
گفتنی است، رادیو در نمایشگاه کتاب سه غرفه فعال دارد که اولین آن مربوط به برنامههای تصویری است و متولی آن اپلیکیشن ایرانصدا خواهد بود. دو غرفه دیگر مربوط به برنامههای دیگرِ رادیو است که به جز رادیو ایران، مابقی شبکههای رادیویی در نمایشگاه حضور فعال دارند.
واکنش معاون صدا به انتشار یک فایل صوتی در نشست جشنواره رادیو ویدئویی طنز از پشت صحنه "صبح جمعه با شما"/ هرشب، پشت صحنه رادیو در تلویزیون! رادیو، همچنان رسانه اول گزارش تسنیم از 82 سالگی رادیو / آیا رادیو از تلویزیون جلوتر است؟