پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

روایت موسویان از رفتار چند سلطنت طلب حامی اسراییل

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

دانشگاه دارتموت آمریکا دیشب مناظره ای بین من و سوزان ملونی دیپلمات پیشین و مدیر فعلی مطالعات ایران در اندیشکده بروکینگز آمریکا برگزار کرد. سوزان مدتی در ایران زبان فارسی آموخته و قبلا در مورد تعامل امریکا با ایران، مثبت بود اما از دوران احمدی نژاد به بعد منفی شد و در این نشست هم مخالف نظرات من بود اما هنوز مسیر دیپلماسی را قبول داشت.

باوجودیکه این نشست آنلاین پخش می‌شد اما سالن کنفرانس پر و عده ای هم در بیرون سالن ایستاده مناظره را تماشا می‌کردند.

قبل از نشست، یک ژورنالیست صهیونیست اسراییلی با حمایت لابی اسرائیل و چند معدود ایرانی وطن فروش؛ کمپین راه انداختند که دانشگاه این مراسم را لغو کند.

چون موفق نشدند سه یا چهار ایرانی که خودشان را بهایی و سلطنت طلب معرفی می‌کردند، به مراسم آمده و قصد متشنج کردن فضای نشست را داشتند.

نویسنده صهیونیست قبل از نشست طی ایمیلی چند سئوال از من پرسید که جواب ندادم. در جریان نشست، این چند ایرانی عینا همان سئوالات فرد اسراییلی را اما توهین آمیز و بی ادبانه مطرح کردند که محترمانه جوابشان را دادم.

اصل ادعایشان هم این بود که در دوران سفارت من در المان؛ قتل تعدادی از رهبران اکراد ایرانی در برلین رخ داد و من هم در این ماجرا دخالت داشتم. در جواب گفتم در حکم 398 صفحه ای دادگاه برلین هیچ اتهامی متوجه من نشده، این حکم هم آنلاین در دسترس عموم است، بخوانید و دروغ نگویید. ضمن اینکه بعد از ماموریت هم هرساله به المان و اروپا سفر و در محافل مهم اروپایی و بین المللی سخنرانی کرده ام.

بعد از جلسه، تعداد زیادی از حضار آمریکایی بخاطر رفتار بی ادبانه این دوسه ایرانی از من عذر خواهی، از حضور و اظهاراتم تشکر کردند و پلیس دانشگاه هم اجازه خرابکاری نداد.

تاسف بار است که این به اصطلاح ایرانی‌ها، رادیکالتر از بسیاری از آمریکایی ها هستند. اساتید خاورمیانه و دانشجویان دانشگاه جلسات جداگانه ای با سوزان و من داشتند. چند استاد آمریکایی یهودی هم بودند. اساتید و دانشجویان آمریکایی منطقی و آکادمیک بحث میکردند اما دوسه ایرانی سلطنت طلب، توخالی و شعاری.

اساتید آمریکایی یهودی دانشگاه منتقد سیاستهای افراطی نتانیاهو بودند اما این معدود ایرانی، تحت پوشش شعار «تغییر رژیم»، شدیدا تشنه تحریم‌ها و حمله نظامی امریکا و اسراییل علیه کشور و مردم ایران!!!!

اما سخن من با حاکمیت ایران این است هرچه که در حق من ظلم شده بماند، اما حدود 2 میلیون ایرانی در امریکا و حدود 7 میلیون ایرانی در خارج از ایران داریم که اکثریت قاطع آنها مخالف جنگ و تحریم ایرانند هرچند از سیاستهای حکومت جمهوری اسلامی هم خشنود نیستند.

از دوران ماموریتم در آلمان یعنی 34 سال قبل تا کنون اصرار کرده ام که حاکمیت ایران یک طرح جامع و ملی برای جذب ایرانیهای خارج از کشور داشته باشد چون اکثریت قاطع آنها خاموش اما نه تنها از معدود ایرانی‌های وطن فروش متنفرند بلکه جامعه ای قدرتمند، دلسوز کشور و مردم و خواهان رابطه خوب و حسنه ایران با کشورهای محل اقامتشان از جمله امریکا هستند.

متاسفانه هیچ دولتی بعد از انقلاب در این مورد اقدام جدی و شایسته ای نداشته است.