روحانی 15 درصد اختیار داشت، رئیسی 100 درصد! / شعبده بازی «بانیان مشکلات موجود» برای پرت کردن حواس مردم
نسخه اصلاح طلبان در اقتصاد و سیاست خارجی و به طور کلی در کشورداری باید به عنوان «درس عبرت» مورد توجه دولتمردان باشد.
سرویس سیاست مشرق - این روزها رسانه ها و فعالین اصلاح طلب با شلوغ بازی و فرافکنی مدعی شده اند که چرا در 8 ماه اخیر، شاهد فتح الفتوح عظیم اقتصادی نبوده ایم و چرا مشکلاتی که در 8 سال گذشته تلنبار شده، در این 8 ماه جمع و جور نشد!
به عنوان نمونه روزنامه جمهوری اسلامیدر شماره 5 اردیبهشت در مطلبی با عنوان «این فاصله طبقاتی قابل تحمل نیست» نوشت: «آنچه از واقعیتهای موجود در عرصه زندگی روزمره مشاهده میشود، متأسفانه اینست که شما از مدیریت مناسب برای حل مشکلات معیشتی مردم برخوردار نیستید و تصورتان اینست که با اقدامات مقطعی از قبیل توزیع کمکهای موقت که در حکم صدقه دادن است میتوانید اقتصاد کشور را سروسامان بدهید.»
در ادامه این مطلب آمده است: «اگر در عرصه مذاکرات به هر دلیل حاضر نیستید از نقطهنظرات صاحبان تجربه استفاده کنید، لااقل در عرصه اقتصاد و مدیریت از صاحبنظران این رشته و کسانی که تجربیات موفقی دارند استفاده کنید و مردم را از شرایط بسیار تلخ معیشتی نجات دهید.»
حالا کمی به عقب می رویم تا ببینیم این روزنامه منتسب به جریان اصلاح طلب در دولت روحانی درباره وظیفه دولت چه گفته بود.
روزنامه جمهوری اسلامی - 7 بهمن 96- در شرایطی که دولت دوم روحانی روی کار آمده بود و قریب به 5 سال از آغاز فعالیت روحانی سپری شده بود، در مطلبی نوشته بود: «شما آقای رئیسجمهور حداکثر 15 تا 20 درصد از قدرت را در اختیار دارید و روشن است که با این میزان از قدرت نمیتوانید کشور را اداره کنید و پاسخگوی تمام مشکلات و معضلات باشید.»
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشته بود: «در چنین شرایطی شما به حرف زدن با مردم نیاز دارید. وقتی قدرت و اختیارات لازم را ندارید باید دلایل موفقیتها و عدم موفقیت هایتان را با صراحت و بدون پرده پوشی با مردم در میان بگذارید. هدف این نیست که با سخنان صریح و شفافتان مردم را علیه کسی یا چیزی تحریک کنید و بشورانید، بلکه هدف این است که مردم بدانند از رئیس جمهورشان چقدر میتوانند انتظار و توقع داشته باشند.»
در دولت روحانی، فعالین و رسانه های اصلاح طلب بارها مدعی شده بودند که رئیس جمهور و مجموعه دولت فقط 15 درصد و نهایتا 20 درصد اختیارات دارند و با این میزان اختیارات، به هیچ عنوان نمی توان از دولت برای رفع مشکلات انتظار داشت.
حالا همان طیف مدعی هستند که چرا دولت که 100 درصد اختیارات را در دست دارد، همه مشکلات را در 8 ماه برطرف نکرد.
به نظر شما بی عملی 8 ساله دولت روحانی در حوزه مسکن، در 8 ماه قابل جبران است!؟ در دولت قبل بیعملی در حوزه مسکن، مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرد. در حدفاصل سالهای 92 تا 1400 قیمت مسکن 722 درصد افزایش یافت و به عبارتی بیش از 8 برابر گران شد. و اما در دولت سیزدهم با کلیدخوردن طرح نهضت ملی مسکن، روند امیدوارکنندهای آغاز شد. براساس گزارشهای منتشر شده، آهنگ رشد قیمت مسکن در تهران در بهمن 1400 حدود 16، 4 درصد بود که در مقایسه با بهمن سال 1399 که برابر 97، 2 درصد بود 80، 8 درصد کاهش داشته است.
در روزهای گذشته «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی گفته بود: «برنامه وزارت راه و شهرسازی اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دو بخش دو میلیونی است تا بتوان در پایان دولت مردمی وعده دولت را درخصوص مسکن به مرحله عمل رساند. هماکنون حدود یک میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در مراحل مختلف فوندانسیون تا نازک کاری هستند، در برنامه است تا از مرداد به بعد افتتاح پروژههای طرح نهضت ملی مسکن در دستور کار قرار بگیرد. پیش از این هم اعلام شده بود که پی سازی حدود 900 هزار واحد نهضت ملی مسکن تکمیل شده و پروژهها وارد سایر مراحل ساخت شدند. هم اکنون اراضی 70 درصد از 4 میلیون واحد مسکونی تامین شده است.»
در روزهای گذشته رئیسجمهور گفته بود: «چهار سال تورم بالای 40 درصد و رشد اقتصادی نزدیک به صفر، علت اصلی گرانیهاست... اتخاذ تصمیمات مهم پولی و مالی در این 8 ماه موجب شد که نرخ تورم دوازده ماهه از حدود 60 درصد در شهریور 1400 به حدود 46 درصد در اسفند 1400 رسیده؛ یعنی بیش از 13 واحد درصد کاهش داشته است.»
جریان اصلاح طلب در 8 سال گذشته با 10 برابر کردن قیمت دلار، رکوردی قابل توجه را در کارنامه خود ثبت کرد. نسخه اصلاح طلبان در اقتصاد و سیاست خارجی و به طور کلی در کشورداری باید به عنوان «درس عبرت» مورد توجه دولتمردان باشد.