جمعه 2 آذر 1403

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کابینه افراطی نتانیاهو آتش زیر خاکستر، 14 نکته درباره اشتباه محاسباتی دشمن، فرانسه، دوران خودکاریکاتوری به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کابینه افراطی نتانیاهو آتش زیر خاکستر، 14 نکته درباره اشتباه محاسباتی دشمن، فرانسه، دوران خودکاریکاتوری به چشم می‌خورد.

کیهان: محمدحسین محترم در یادداشت روز خود با عنوان «در تحولات جهانی ما کجاییم و آنها کجایند؟!» نوشت: رهبرمعظم انقلاب در تحلیل تحولات جهانی و حوادث اخیر از جنگ ترکیبی جهان استکباری غرب با جمهوری اسلامی به علت زنده و نوزا بودن انقلاب سخن گفتند و تصریح داشتند با ایران قوی مخالفند... ایشان با اظهار تاسف از تحلیل های فریبکارانه و سطح فهم برخی مدعیان اطلاع از اوضاع جهانی تاکید کردند درگیری اصلی با استکبار جهانی است و پروپاگاندا علیه ایران مستقل در راس برنامه استکبار جهانی به رهبری آمریکاست و آمریکای امروز ضعیف تر و ایران امروز قوی تر از هر زمان دیگری است.

وطن امروز: زینب درخشان در مطلبی با عنوان «کابینه افراطی نتانیاهو آتش زیر خاکستر» چنین نوشت: در حالی که به نظر می رسید پس از 3 سال بحران در رژیم موقت صهیونیستی و تشکیل کابینه های ضعیف و شکننده، پیروزی ائتلاف بنیامین نتانیاهو خط پایانی بر این دور باطل سیاسی در فلسطین اشغالی شود اما اوضاع سیاسی در تل آویو همچنان متزلزل است و هر آن ممکن است منفجر و به سقوط یک کابینه دیگر و بحرانی پایان ناپذیر منجر شود. بنیامین نتانیاهو که پس از 12 سال نخست وزیری در چهارمین انتخابات پارلمانی این رژیم قدرت را به ائتلاف نفتالی بنت - یائیر الپید «واگذار کرده بود، در پنجمین انتخابات پارلمانی پیروزی چشمگیری به دست آورد و در حالی که به 61 کرسی برای تشکیل کابینه نیاز داشت 65 کرسی تصاحب کرد. نتانیاهو و متحدانش این پیروزی را به مثابه یک چک سفید در نظر گرفته و کابینه ای تشکیل دادند که به زعم آنها می تواند باثبات ترین کابینه طی 4 سال گذشته باشد.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «عبور از مفاهیم تاریخی روابط!» نوشت: اگر به نوشته های کارشناسان و استادان روابط بین الملل در تبیین سیاست خارجی و روابط دولت ها نگاه کنید، در می یابید که اغلب آنها برای نقد و ارزیابی جهان در شرایط کنونی، از بسیاری مفاهیم و تعاریف کلاسیک عبور کرده اند و براساس واقعیت و اهرم های کنونی قدرتمداری چه در مقیاس جغرافیای منطقه ای یا قاره ای و در نهایت بین المللی، همچنین تغییرات مداوم زیست اقتصادی، سیاسی، اجتماعی فرهنگی و سیاست ورزی، دولتمداران را محک می زنند. دولت ها و تبیین برنامه های آنها برای مدیریت کشور خود، فقط براساس تکرار هرچند بهتر گذشته استوار نیست؛ بلکه بر این واقعیت استوار است که مجموعه منحنی زیست بشری براساس اهرم های سرعت تحول و گستره فراگیری آن چگونه است و به کدام سمت و سویی می رود.

ایران: حسین فاطمی در مطلبی با عنوان «خشم داخلی سرزمین های اشغالی از سیاست های افراطی» چنین نوشت: هنوز یک ماه از عمر دولت جدید بنیامین نتانیاهو نگذشته، نخست وزیر با فشارهای رو به افزایش از سوی فلسطینیان و همچنین جریان اپوزیسیون صهیونیستی دست به گریبان است. در همین راستا در حالی که طی دو روز گذشته ساکنان قدس شرقی به همراه شماری از یهودیان چپگرا در اعتراض به دستور برچیدن پرچم فلسطینی ها در اماکن عمومی از سوی وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، تظاهرات کردند، ایهود باراک، نخست وزیر اسبق این رژیم نیز خواهان تظاهرات علیه دولت شد.

جام جم: اصغر زبرجدی در یادداشتی با عنوان «14 نکته درباره اشتباه محاسباتی دشمن» این گونه نوشت: رهبر معظم انقلاب با اشاره به مهندسی خارجی ناآرامی های اخیر توسط دشمنان به بیان چند نمونه از اشتباهات محاسباتی آنها پرداختند که به نظر می رسد با استناد به فرمایشات ایشان لازم است برخی دیگر از خطاهای محاسباتی آنان نیز یادآوری شود. مبانی محاسبات طراحی اقدام امنیتی دشمن علیه ملت ایران اساسا دارای چند اشتباه بزرگ بود که به اجمال به آن اشاره می کنیم.

جوان: محمدصادق فقفوری در یادداشتی با عنوان «واکنش شورا انقلابی و شرافتمندانه نبود» نوشت: شهید دهه هشتادی مدافع امنیت و مدافع حرم کم نداریم، ولی دختر دهه هشتادی که با رانت مادر در شورای شهر تهران شاغل می شود و حقوق 33میلیونی دریافت می کند، احتمالا فقط یکی داریم! آن شهدا فخر دهه هشتادی ها و مایه تفاخر همه جوانان ایرانی اند، این دختر هم البته جامعه را بدبین می کند و از سرمایه اجتماعی می کاهد، البته اگر سوءتدبیر عضو شورای شهر نمی بود، کار به اینجا کشیده نمی شد، ولی حالا که بی تدبیری و رانت گرایی رخ داده و این بلبشو، رسانه ای هم شده، بدتر از بد توجیه غیرمنطقی و ماله کشی حال خراب کن است. پس از رسوایی فیش نجومی دختر نرگس معدنی پور، عضو شورای شهر، مهدی چمران، رئیس محترم شورای شهر که کهنه کار عرصه شهری است، از همه چیز گفت جز یک عذرخواهی ساده و برکناری خاطی! پیشگیری از بروز چنین رانت هایی از وظایف هر مسئولی در جمهوری اسلامی است. کمترین انتظار از اعضای شورای شهر این است که به محض اطلاع، از مردم عذرخواهی و فرد خاطی را هم برکنار کنند.

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «فرانسه، دوران خودکاریکاتوری» نوشت: فرانسه، در میان کشورهای اروپایی همیشه به مهد تمدن و فرهنگ شهرت داشت. خود فرانسوی ها چنین جایگاهی را برای خود مایه افتخار و در مواردی تفاخر می دانند. انگلیسی ها فرانسه را تا این اندازه قبول ندارند و در طول قرون همواره میان این دو کشور و دو ملت بر سر این جاسگاه منازعه بوده و هم اکنون نیز هست.