روزه گرفتن باعث تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی بدن می شود / نکات طلایی تغذیه برای حفظ سلامتی در ماه مبارک رمضان
سجاد پیروی گفت: روزه باعث تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی بدن می شود، تنها باید تغذیه مناسبی داشته باشیم تا از مزایای این فریضه الهی بهره مند شویم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سجاد پیروی کارشناس سلامت در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: در ماه مبارک رمضان باید از برنامه غذایی متنوع و متعادل برای حفظ سلامتی استفاده کرد.
وی ادامه داد: باید در این ماه از انواع غذاها که هر 6 گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات، سبزی ها، گوشت، میوه، شیر و لبنیات، چربی ها) را شامل می شود، استفاده نمود. پیروی افزود: غذاهای شیرین در وعده سحری با تحریک انسولین موجب افت شدید قند خون شده و در نتیجه باعث گرسنگی زودرس در طول روز می شود. این کارشناس تصریح کرد: استفاده از غذاهای پروتئینی مانند انواع کباب، ماهی و غذاهای خشک و روغنی مانند کتلت، سوسیس و کالباس، کله پاچه در وعده سحری و افطار توصیه نمی شود. پیروی با بیان اینکه غذاهای ادویه دار باعث تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند، گفت: غذاهای ساده و همچین بدون ادویه در وعده سحری توصیه می شود. وی با تاکید بر اینکه وعده شام باید یک ساعت پس از افطار صرف شود، گفت: متاسفانه برخی از خانواده ها وعده افطار را مختصر انجام می دهند و وعده اصلی را به شام ختم می کنند و با صرف غذاهای سنگین؛ سلامتی خود را به خطر می اندازند. این کارشناس تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آب میوه های صنعتی باعث آسیب به معده می شود و فرد در طول روز ممکن است دچار مشکلات گوارشی شود. پیروی بیان کرد: بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز در وعده سحری مقدار زیادی آب می نوشند که عادت صحیحی نیست، که باید برای جلوگیری از تشنگی در فاصله افطار تا سحر از صیفی ها و مواد سرشار از آب مانند کاهو و خیار استفاده شود. وی با بیان اینکه نوشیدن چای در وعده سحری توصیه نمی شود، افزود: این نوشیدنی باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی می شود و اسید اگزالیک موجود در آن جذب کلسیم مواد غذایی را کاهش می دهد. این کارشناس در خاتمه خاطرنشان کرد: روزه باعث تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی بدن می شود، تنها باید تغذیه مناسبی داشته باشیم تا از مزایای این فریضه الهی بهره مند شویم. انتهای پیام /