یک‌شنبه 2 آذر 1404

روز خوب بورس ها در جهان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
روز خوب بورس ها در جهان

بیشتر شاخص های مهم بورسی جهان سبزپوش شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، با شدت گرفتن موج چهارم کرونا در اروپا، شاخص اطمینان سرمایه گذاران در سطح منطقه یورو (متشکل از 19 کشور اروپایی) در نخستین هفته از ماه آگوست با کاهش 18.5 واحدی نسبت به ماه قبل به 48.7 واحد رسیده است. این رقم همچنین کمترین رقمی است که از نوامبر سال قبل بدین سو به ثبت رسیده بود و تحلیل گران انتظار دارند در ماه های انتهایی سال جاری میلادی شاهد کاهش محسوس حجم سرمایه گذاری ها در این منطقه و کاسته شدن از سرعت رشد اقتصادی باشیم.

پس از چندین ماه صعود پی در پی تورم، شیب افزایش قیمت ها در بسیاری از کشورها کند شده تا جایی که نرخ تورم چین در 12 ماه منتهی به جولای به مثبت 1.0 درصد رسید. این نرخ تورم که 0.1 درصد کمتر از تورم ماه قبل و نرخ پیش‌بینی شده قبلی بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن به مثبت 6.9 درصد افزایش پیدا کرده است. این کمترین تورم چهار ماه اخیر در چین بوده است.

نرخ بیکاری در بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه جولای کاهشی شد و رقم 5.4 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که 0.5 درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول 16 ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. شمار جمعیت بیکاران نیز طی همین مدت به هشت میلیون و 700 هزار نفر کاهش پیدا کرد که 782 هزار نفر کمتر از ماه قبل است.

در آخرین هفته از ماه جولای شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش 31 هزارنفری به 385 هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی ثبت شد که انتظار می رود روند متقاضیان صعودی باشد و به 400 هزار نفر برسد. به طور متوسط شمار متقاضایان هفتگی دریافت مزایای بیکاری در آمریکا حدود 200 هزار نفر بود که پس از شیوع کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت.

در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه جولای به 53.6 واحد رسیده که این رقم 0.7 درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می شود.

رشد اقتصادی کشورها در حال بازگشت به محدوده مثبت است: مرکز آمار آلمان اعلام کرد بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال 2021 به میزان 1.5 درصد رشد کرده که این رشد، نخستین رشد مثبت فصلی یک سال اخیر این کشور محسوب می شود. مرکز آمار فرانسه نیز اعلام کرد در سه ماهه دوم سال 2021، متوسط رشد اقتصادی این کشور 0.9 درصد اندازه‌گیری شده است که 1.1 درصد بیشتر از رشد اقتصادی ثبت شده این کشور در سه ماهه قبلی بوده است.

رشد ضعیف تر از حد انتظار بخش تولید آمریکا، نگرانی ها از طولانی تر شدن احیای اقتصاد را افزایش داده است. شاخص تولید تا پایان ماه جولای با 1.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل رقم 59.5 واحدی را به ثبت رساند. از سوی دیگر نیل کاشکاری - مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در مینیاپولیس - گفته است گونه دلتا کرونا می تواند بخشی از جمعیت در جستجوی کار را از بازار کار دور نگه دارد که این مساله می تواند احیای اقتصادی را با تاخیر مواجه کند.

طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، در سه ماهه دوم سال 2021 متوسط رشد اقتصادی 19 کشور عضو منطقه یورو و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب 2.0 درصد و 1.9 درصد بوده است که این رشد در مقایسه با رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو 2.3 درصد و در سطح اتحادیه اروپا 2.0 درصد افزایش پیدا کرده است. رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به مارس در منطقه یورو به طور متوسط 13.7 درصد ودر اتحادیه اروپا به طور متوسط 13.2 درصد بوده است.

تاکنون بیش از 204 میلیون و 472 هزار و 169 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 322 هزار و 243 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 633 هزار و 818 نفر، برزیل با 563 هزار و 707 نفر، هند با 429 هزار و 183 نفر، مکزیک با 244 هزار و 690 نفر و پرو با 197 هزار و 29 نفر بوده است.

دیوید اسپیکا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال - گفت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این حال ریسک های زیادی وجود دارد که می تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا نیز با توجه به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. ما نگرانی های تورمی و احتمال افزایش تنش ها بین چین و آمریکا را نیز کماکان داریم.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با 0.47 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 35 هزار و 275.20 واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی 500» با 0.09 درصد صعود تا سطح 4436.26 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با 0.52 درصد کاهش در سطح 14 هزار و 786.79 واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.4 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 7161.04 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش 0.16 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 770.71 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با پیشروی 0.1 درصدی در سطح 6820.21 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.37 درصد بالا رفت و به 8899.01 واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.24 درصدی تا سطح 27 هزار و 888.15 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ 1.23 درصد بالا رفت و در سطح 26 هزار و 605.62 واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افزایش 1.16 درصدی را تجربه کرد و در سطح 5043.15 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.32 درصد افزایش و ایستادن در سطح 7562.56 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 1.27 درصد افزایش به 68.29 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود 1.32 درصدی به ازای 70.64 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش 0.2 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1730.29 دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش 0.11 درصدی به ازای 23.35 دلار مبادله شد.

انتهای پیام