روستاهای همدان در توسعه اشتغال پیشتاز هستند
![روستاهای همدان در توسعه اشتغال پیشتاز هستند](https://www.irna.ir/sd/ac3ecd64bfaf303c300124b376d11ff3a617fe374547ce26c0b60ea8e5549a37096e45f122e24699a45aaaf7210d7ddb.jpg)
همدان - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: روستاهایی مثل کاج، لتگاه، و نگارخاتون در این استان با تلاش و ظرفیتهایی که دارند در توسعه اشتغال روستایی پیشتاز بودهاند.
احمد توصیفیان روز سهشنبه در دیدار رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز همدان با وی اظهار داشت: طرح روستای بدون بیکار که سال 96 در سراسر کشور کلید خورد دستاوردهای بسیاری داشته که می توان گفت این روزها، در تعدادی از روستاهای استان همدان با نرخ جمعیتی بالا فرد بیکاری وجود ندارد.
وی ادامه داد: فرایند توسعه روستای بدون بیکار، چرخه ای متشکل از شناسایی ظرفیت ها و مزیت های رقابتی، ساماندهی کسب و کارهای موجود، تامین مالی، راه اندازی کسب و کارهای خرد و کوچک جدید، تولید محصول و توسعه خدمات بازاریابی و توسعه محصول است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با بیان اینکه فرهنگ کار و تلاش در این استان بسیار بالا است اظهار داشت: مردم هم در سخت کوشی نمونه هستند که نمونه بارز آن تولید مبل و منبت تویسرکان است که با ظرفیت های بالایی که داشته بخش عظیمی از صنعت مبلمان کشور را تامین میکند.
وی با تاکید بر اینکه روستای اشترمل با یک هزار و 700 نفر جمعیت، بیکار ندارد گفت: صنایع دستی روستایی نه تنها موجب اشتغال در روستاها میشود بلکه منبع درآمد مهمی نیز برای خانوارهای روستایی ایجاد میکند و همچنین می توان گفت صنایع دستی روستایی تداعیکننده بخشی از سنتهای اصیل است.
توصیفیان افزود: 661 کارگاه مبل و منبت در روستاهای اشترمل و جیجانکوه فعالیت دارند و به عنوان پایلوت (آزمونه) تولیدات مبل و منبت در این حوزه مشغول به کار هستند.
وی به روستای نگارخانون اشاره کرد و گفت: در این روستا قطعات ماشین آلات کشاوری به طور انحصاری تولید میشود.
توصیفیان اظهار داشت: نگار خاتون با 70 واحد تولیدی و کارگاهی، به عنوان صنعتیترین روستای استان همدان شناخته میشود.
وی به روستای کردآباد نیز اشاره کرد و گفت: این روستا با جمعیتی افزون بر 2 هزار و 600 نفر یکی از روستاهایی است که با وجود 200 کارگاه تولیدی فعال به عنوان خوشه صنعتی استان و پایلوت اشتغال کشور محسوب می شود.
توصیفیان با تاکید بر اهمیت صنایع دستی، تولیدات سفال لالجین را منحصر به فرد دانست و گفت: قاب سازی در روستای کاج نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که اشتغال روستایی را رونق بخشیده است.
وی بر لزوم توجه اشتغال در 2 شهرستان اسدآباد و نهاوند تاکید کرد و افزود: شستا با اجرای طرح های ارزشمند نیز گام های بزرگی در توسعه اشتغال استان برداشته است.
توصیفیان بر تعامل با رسانه ها تاکید کرد و اظهار داشت: امید آفرینی و انعکاس مطالبات مردم در کنار نقدهای سازنده در قالب اخبار و گزارش ها از جمله رویکردهایی است که می تواند در رسانه ها، زمینه ساز توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان همچنین با اشاره به نرخ بیکاری گفت: این استان پس از خراسان جنوبی دومین استان با کمترین نرخ بیکاری در سال98 بود.
توصیفیان افزود: آمارها بر اساس اعلام مرکز آمار ایران و نتایج طرح آمارگیری نیروی کار استانهای کشور اعلام میشود.
*س_برچسبها_س*