یک‌شنبه 15 مهر 1403

روشی جدید برای درمان فلج مغزی کودکان در ایران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
روشی جدید برای درمان فلج مغزی کودکان در ایران

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس گفته‌های مدیر عامل شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان، طرح کارآزمایی بالینی فلج مغزی با همکاری مرکز طبی کودکان آغاز شده و حدود 120 بیمار تحت درمان قرار گرفته اند.

از جمله اقدامات بسیار مهمی که این شرکت اخیراً به آن پرداخته، جداسازی سلول‌های بنیادی مزانشیم بندناف است. پیش از این، مرحله اول که شامل تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیم به بیماران فلج مغزی بود انجام گرفت و در حال حاضر مرحله دوم طرح بر روی کودکان 4 تا 14 ساله در حال انجام است؛ این طرح با همکاری مرکز طبی کودکان و ستاد توسعه سلول‌های بنیادی فعالیت خود را آغاز کرد و حدود 120 بیمار تحت درمان قرار گرفتند. تاکنون دو نوبت تزریق برای بیماران تحت درمان انجام شده است و خوشبختانه نتایج اولیه نشان دهنده اثربخشی مناسب آن است. در سال جاری هم تزریق‌های نوبت دوم و سوم برای بیماران انجام خواهد شد، همچنین بیماران جدید پذیرش میشوند و امیدوار هستیم با این روش کودکان بیمار بیشتری درمان شوند.

طرح تزریق مزانشیم بندناف علاوه بر فلج اطفال برای بیماران اوتیسمی و بیماران مبتلا به آرتروز شدید هم در دستور کار قرار گرفته است و میتوان در آیند‌های نزدیک شاهد دستاورد‌های این روش بود. بانک خون بند ناف رویان پذیرش مستقلی برای درمان بیماران ندارد.

این طرح بزرگترین طرح کارآزمایی بالینی فلج اطفال در سطح منطقه محسوب میشود و باید توجه داشت که این روش درمانی برای افرادی که پیش از این در مرکز طبی پذیرش شده و فلج مغزی آن‌ها مورد تأیید پزشک قرار گرفته است انجام میشود؛ باید پزشک معالج تشخیص دهد که سلول درمانی برای نوع ناتوانی آنها، مؤثر است. تمام این بیماران توسط مرکز طبی پذیرش شده اند و بانک خون بند ناف رویان پذیرش مستقلی برای درمان بیماران ندارد.

در حال حاضر برخی از کشور‌های دنیا از سلول‌های مزانشیم برای برای درمان بیماری‌های مختلفی مانند آلزایمر، پارکینسون، ام اس، سکته‌های مغزی و SMA و... استفاده میکنند.