روش جالب ابومهدی برای معرفی حاج قاسم به عراقیها + عکسهای کمتر دیده شده
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، «ابومهدی مهندس دیگر کیست؟» این سؤالی بود که بعد از شنیدن خبر شهادت سردار قاسم سلیمانی از یکدیگر میپرسیدیم. جمال جعفر محمد علی آلابراهیم معروف به ابومهدی مهندس، یکی از همراهان همیشگی حاج قاسم بود که تا پیش از شهادتش مردم عادی نه او را میشناختند و نه نامش به گوششان آشنا میآمد، اما او یکی از فرماندهان محبوبِ سردار محبوب و معروف ایرانی حاج قاسم سلیمانی بود.
جمال جعفر ابراهیم ملقب به ابومهدی مهندس متولد سال 1954 بصره از پدری عراقی و مادری ایرانی به دنیا آمد. بعد از تمام شدن درسش در رشته مهندسی مخابرات به حرف دعوه در عراق پیوست، یعنی سال 1355 شمسی، 2 سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران. حزب دعوه اسلامی سازمان سیاسی اسلامگرای شیعه در عراق است که سال 1335 شمسی تأسیس شد. این حزب با هدف جنبش مذهبی اصلاحطلبی به وجود آمد که به ترویج ارزشهای اسلامی و مقابله با سکولاریسم مشغول بود. به همین دلیل مدتی بعد صدام فعالیت این حزب را ممنوع اعلام کرد و همین باعث شد ابومهدی به اهواز ایران بیاید.
حجتالاسلام علی شیرازی جانشین رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع، در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: «ابومهدی یک نیروی انقلابی قبل از انقلاب اسلامی ایران بود. بلایی که سال 1398 سر او آوردند را قبل از انقلاب میخواستند سرش بیاورند.»
ابومهدی بعد از مدتی هم به جابریه کویت رفت و در تمام مدت بیخیال فعالیت سیاسی و امنیتی علیه رژیم صدام نشد. با شروع جنگ تحمیلی هم به فعالیت در میان نیروهای ایرانی و علیه رژیم بعث به طور فعال مشغول بود. شیرازی در این باره میگوید: «ابومهدی از دوران جنگ با حاج قاسم در ارتباط بود.»
آمریکا سال 1381 به عراق حمله کرد و سرانجام 20 فروردینماه سال 1382، با سقوط بغداد، 24 سال حکومت صدام به پایان رسید. جانشین رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در این باره میگوید: «از سال 1381 آمریکاییها این جنگ را راه انداختند تا صدام را ساقط کنند و سپس به بهانه صدام، عراق را بگیرند که نتوانستند. از همان زمان حاج قاسم و ابومهدی با هم بودند. حاج قاسم خودش در عراق میجنگید. حاج قاسم زمانی که آمریکاییها در عراق بودند، معمم شد و با لباس آخوندی و عمامه سیاه وارد عراق شد تا شناسایی نشود.»
شیرازی ادامه میدهد: «ابومهدی همه جا خودش را به عنوان نیروی حاج قاسم معرفی میکرد. حاج قاسم هم در سخنرانیهایش مکرر میگفت: «ابومهدی فرمانده من است.» اما ابومهدی در مقابل حاج قاسم یک فرمانبر مطیع بود.»
«بعضیها در کشور عراق از اینکه به طور علنی از حاج قاسم به خاطر حفظ امنیتشان تشکر کنند، ابا داشتند؛ چرا که او یک سردار ایرانی بود و آنها عرب بودند.» شیرازی این را میگوید و ادامه میدهد: «کار ویژهای ابومهدی در این باره انجام داد این بود که 2 سال قبل از شهادتش برنامهای برای تجلیل از حاج قاسم در عراق برگزار کرد.»
او توضیح میدهد: «خیلی از اعراب پشت صحنه و در جلسات غیر علنی از ایران تشکر میکردند؛ اما کسی جرئت نداشت در صحنه علنی عراق از ایران دفاع کند. با این حال ابومهدی این برنامه را برگزار کرد.»
ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی، سرانجام بامداد جمعه 13 دی ماه 1398 در حمله موشکی هلی کوپترهای آمریکایی به 2 خودرو در اطراف فرودگاه بغداد، همراه سردار قاسم سلیمانی و چند نفر از اعضای حشدالشعبی به شهادت رسیدند. پیکر او در زادگاهش بصره، در وادی السلام نجف به خاک سپرده شد.
پایان پیام /