دوشنبه 5 آذر 1403

رونق صنعت کشاورزی با فناوری / مهمترین طرح‌های هوشمندسازی کشاورزی در کشور کدامند؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
رونق صنعت کشاورزی با فناوری / مهمترین طرح‌های هوشمندسازی کشاورزی در کشور کدامند؟

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کشاورزی پایدار و توسعه یافته تضمین‌کننده تامین امنیت غذایی و خوداتکایی کشور در سال‌های آینده برای پاسخ‌گویی به نیازهای ضروری و حیاتی مردم است.

صنعتی راهبردی و کهن که بشر تا به امروز با کمک آن توانسته بخش بزرگی از نیازهای غذایی خود را از طبیعت و دل زمین تامین کند. اما با توجه به کمبود منابع طبیعی و غذایی ضروری است که این صنعت اثرگذار در زندگی مردم؛ به سمت هوشمند شدن و استفاده از فناوری و نوآوری حرکت کند.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز در همین راستا و بر اساس ماموریتی که در زمینه توسعه استفاده از فناوری های زیستی در صنایع مختلف دارد، تلاش کرده تا با رسوخ فناوری‌های زیستی به صنعت کشاورزی، زمینه بازدهی بیشتر محصولات را فراهم کند و در افزایش سودآوری و پایداری در کشاورزی، ارتقای اعتبار محصولات میان مصرف کنندگان و کاهش هزینه ها نقش آفرینی داشته باشد.

حمایت از «بسته طرح های مشترک حوزه کشاورزی هوشمند» هم همین هدف را دنبال می‌کند. این ستاد در همکاری با ستاد فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی از 6 طرح در عرصه‌های «تشخیص هوشمند عوامل خسارت‌زای کشاورزی»، «تهیه بن‌سازه مدیریت آفات»، «سیستم‌های کنترل هوشمند گلخانه‌ای»، «تولید پهپادهای گرده افشان»، «پایش تصویری مزارع» و «طرح الگویی سامانه‌ی پشتیبانی تصمیم‌گیری»، حمایت می‌کنند.

با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها از آینده دنیا، از بروز بحران‌هایی مانند افزایش جمعیت و کمبود غذا خبر می‌دهد، پایداری و هوشمندی کشاورزی یه ضرورت ملی و فراملی محسوب می شود. در واقع کشاورزی هوشمند مفهومی نوظهور است که به مدیریت زمین‌های زراعی با هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و رباتیک اطلاق می‌شود. هدف استفاده از هوشمندسازی در کشاورزی بهبود بخشیدن به کمیت و کیفیت محصولات و کاهش نیروی انسانی مورد نیاز در طی فرایند تولید است.

این مدل از کشت، داشت و برداشت می تواند تا حدودی خیال کشورها برای تامین نیازهای غذایی و پیشگیری از مخاطرات آینده بشری برای دسترسی به منابع و محصولات غذایی سالم را فراهم می کند. به همین دلیل باید در اجرای برنامه‌هایی که می تواند به توسعه کشاورزی در کشور کمک کنند باید با سرعت، جدیت و هم‌افزایی بیشتری عمل کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

کشاورزی هوشمند کشاورزی پایدار تأمین امنیت غذایی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
رونق صنعت کشاورزی با فناوری / مهمترین طرح‌های هوشمندسازی کشاورزی در کشور کدامند؟ 2