دوشنبه 5 آذر 1403

رونمایی از نسخه خطی 660 ساله در کتابخانه حرم رضوی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رونمایی از نسخه خطی 660 ساله در کتابخانه حرم رضوی

مشهد از نسخه خطی کتابت شده «کشف الغمه فی معرفه الائمه» در سال 784 هجری قمری با قدمت 660 سال موجود در گنجینه رضوی در کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا (ع) رونمایی شد.

مشهد از نسخه خطی کتابت شده «کشف الغمه فی معرفه الائمه» در سال 784 هجری قمری با قدمت 660 سال موجود در گنجینه رضوی در کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا (ع) رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه فرخنده زادروز حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، از نسخه خطی کتابت شده «کشف الغمه فی معرفه الائمه» در سال 784 هجری قمری با قدمت 660 سال موجود در گنجینه رضوی در یکصد و پنجاه و هشتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا (ع) رونمایی شد.

برترین کتاب در بهترین موضوع

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی‌تبار در این مراسم با اشاره بر اهمیت میراث علمی، فرهنگی و تاریخی در هر ملت و جامعه‌ای و ضرورت حفظ، احیا و معرفی نسخه‌های خطی کتابخانه آستان قدس رضوی اظهار کرد: اگر میراث گرانسنگ پیشینیان ثبت و ضبط نمی‌شد، این هویت ارزشمند تاریخی نیز به جهانیان منتقل نمی‌شد و بخشی از میراث فرهنگی ما از بین رفته بود.

مدیر گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به سخنان برخی از بزرگان همچون شیخ حر عاملی درباره مؤلف کشف الغمه فی معرفه الائمه گفت: علی بن عیسی اِربلی، یکی از علمای شیعه امامیه در قرن هفتم هجری قمری است که از وی به عنوان عالمی فاضل، ادیب و شاعر یاد می‌شود. همچنین وی شخصیتی مورد اعتماد و امانتدار بود و بزرگان به نقل وی ایمان داشتند.

وی با ذکر سخنان بعضی از علما درباره این کتاب افزود: کشف الغمه فی معرفه الائمه، برترین کتاب در بهترین موضوع یعنی سیره، سخنان، فضائل، مناقب و معجزات و تاریخ زندگانی معصومین (ع) است. همچنین گمشده یک خطیب اسلامی و آرزوی هر طالب و علم و دانش اسلامی به شمار می‌آید. تألیف این کتاب مستند نیز موجب رنجش خاطر دشمنان و بدخواهان اهل بیت (ع) شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتی‌تبار تصریح کرد: بررسی این کتاب نشان می‌دهد مؤلف آن بر فنون ادب و تاریخ، حدیث و روایات تسلط داشته و در تألیف اثر علاوه بر بهره‌گیری از منابع شیعه، از منابع مورد تأیید اهل سنت نیز استفاده کرده است، بنابراین اثر مورد مقبولیت همه مسلمانان قرار دارد.

مدیر گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: همچنین با توجه به ذوق ادیبانه و قلم ارزشمند مؤلف، این اثر هم از نظر محتوا و هم شعر و ادب مورد توجه قرار دارد.

وی با خوانش بخش‌هایی از کتاب با موضوع حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: صبر و استقامت امام حسین (ع) در بحبوحه جنگ مانند استقامت کوه بود و ایشان برای احیای حق تلاش کردند و درس آزادگی به همگان دادند.