شنبه 3 آذر 1403

رویترز: نیرو‌های حفتر مانع از فرود هواپیما‌های سازمان ملل در طرابلس شدند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
رویترز: نیرو‌های حفتر مانع از فرود هواپیما‌های سازمان ملل در طرابلس شدند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نیروهای شرق لیبی به فرماندهی «خلیفه حفتر» به سازمان ملل اجازه ندادند تا از تنها فرودگاه عملیاتی در طرابلس، پایتخت این کشور استفاده کند. به گزارش رویترز، سازمان ملل پیشتر درباره محدودیت پرواز توسط نیروهای خلیفه حفتر که با نام ارتش ملی لیبی شناخته می‌شود هشدار داده و گفته بود که این اقدام کمک‌های بشردوستانه و میانجی‌گرانه را تضعیف می‌کند. ارتش ملی...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نیروهای شرق لیبی به فرماندهی «خلیفه حفتر» به سازمان ملل اجازه ندادند تا از تنها فرودگاه عملیاتی در طرابلس، پایتخت این کشور استفاده کند.

به گزارش رویترز، سازمان ملل پیشتر درباره محدودیت پرواز توسط نیروهای خلیفه حفتر که با نام ارتش ملی لیبی شناخته می‌شود هشدار داده و گفته بود که این اقدام کمک‌های بشردوستانه و میانجی‌گرانه را تضعیف می‌کند.

ارتش ملی لیبی که مورد حمایت مصر و امارات متحده عربی است از آوریل گذشته تلاش دارد تا کنترل طرابلس را در دست بگیرد اما تا کنون نتوانسته خطوط دفاعی این شهر را بشکند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، نیروهای حفتر به لطف پهپادهایی که امارات در اختیارش قرار داده سیطره هوایی بر طرابلس دارند.

«احمد مسماری» سخنگوی ارتش ملی لیبی در جمع خبرنگاران در شهر بنغازی در شرق لیبی گفت که سازمان ملل می‌تواند از دیگر فرودگاه‌های این کشور نظیر فرودگاه مصراته استفاده کند چون ارتش ملی لیبی به دلیل آنکه ترکیه از فرودگاه طرابلس به عنوان پایگاه برای خود استفاده می‌کند نمی‌تواند امنیت پروازها در این فرودگاه را تضمین کند.

ترکیه طی هفته های اخیر اقدام به تامین پهپاد و سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته در طرابلس کرده است.

هیئت سازمان ملل در لیبی پیشتر اعلام کرده بود که ارتش ملی لیبی طی سه هفته گذشته بارها مانع از پرواز سازمان ملل به لیبی شده است.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آن‌ها برخوردار است.

این کشور از بیش از ده ماه پیش به صحنه درگیری بین نیروهای شرق به فرماندهی خلیفه حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» در طرابلس (غرب) تبدیل شده است، حفتر از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی امارات و مصر برخوردار است و نیروهای السراج نیز از حمایت‌های قطر و ترکیه برخودارند.