رویکرد بیچونوچرای آمریکا در قبال مذاکرات احیای برجام
سخنگوی کاخ سفید در کنفرانسی خبری به سوالات خبرنگاران درباره دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای پاسخ داد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی کاخ سفید، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای در وین مبنی بر این که با توجه به بدبینیهایی که نسبت به دیپلماسی در این زمینه وجود دارد، دولت بایدن چقدر حاضر است پیش از روی آوردن به گزینههای دیگر به دولت ایران زمان بدهد، گفت: رویکرد ما در این زمینه، بیچون و چرا، دیپلماسی است. بنابراین، نمیخواهم یک بازه زمانی ارائه دهم که پایان آن چه زمانی خواهد بود. این چیزی است که قصد داریم آن را پیش ببریم.
ساکی در ادامه درباره مذاکرات گفت: درباره شایعات یا گزارشها پیرامون چیزهایی که قرار است دربارهشان مذاکره کنیم، مشخصا قرار نیست من از اینجا مذاکره کنم. اما هدف ما تغییری نکرده است. هدف ما هنوز بازگشتی دوجانبه به پایبندی کامل به برجام است. این در دسترسترین گزینه برای محدودسازی برنامه هستهای ایران است و بستری فراهم میکند تا بتوانیم در آن به رفتار ثباتزدای ایران بپردازیم.
به گزارش ایسنا، اتخاذ رویکرد بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام از سوی آمریکا در حالی مطرح میشود که این آمریکا بود که به طور یک جانبه از این توافق خارج شد و ایران در پی آن و همچنین بدعهدی اعضای اروپایی برجام به صورت گام به گام تعهدات برجامیاش را کاهش داد و همچنان به همراه دیگر شرکای برجام عضو این توافق است.
دور هفتم مذاکرات وین روز گذشته پس از چند ماه وقفه آغاز شد.
مقامات ایرانی اعلام کردهاند هیات ایرانی برای توافقی خوب و جهت لغو کلیه تحریمهای غیرقانونی آمریکا در این مذاکرات مشارکت میکند.
علی باقری مذاکره کننده ارشد هیات ایرانی در این مذاکرات پس از نشست دیروز در وین در جمع خبرنگاران با مثبت ارزیابی کردن مذاکرات انجام شده، گفت: در نشست امروز دو دستور کار داشتیم، یکی درباره وضعیت اجرای برجام و دیگری چشم انداز اعضا به وضعیت پیش رو به ویژه مذاکرات بود. هر کدام از کشورها دیدگاه خود را بیان کرد و ایران هم تصریح کرد که عامل وضعیت کنونی اقدام آمریکا در نقض برجام و نقض قطعنامه 2231 و خروج از برجام است و سایر اعضا هم بر این موضع تاکید داشتند. وی ادامه داد: نکته دیگر که در نشست تاکید شد، بحث استمرار این وضعیت است، یعنی سیاست فشار حداکثری آمریکا که در پی خروج آمریکا از برجام علیه ایران اتخاذ شد ادامه دارد در حالی که دولت فعلی با سیاستهای قبلی مخالفت داشته و دارد. وی در ادامه درباره نگاه اعضا به مذاکرات فعلی، با بیان اینکه هر یک از اعضا دیدگاههای خود را بیان کرد افزود: ایران در این باره تاکید کرد که باید دستور کار اصلی مذاکرات لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا باشد و خوشبختانه این مساله مورد اتفاق نظر دیگر اعضا قرار گرفت و قرار شد فردا صبح کارگروه رفع تحریمها با حضور کارشناسان همه کشورهای عضو گروه 1+4 و ایران تشکیل شود.
انتهای پیام