شنبه 3 آذر 1403

زندگی به کتاب برگشته است اما گرانی باعث می‌شود مردم با آن قهر کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زندگی به کتاب برگشته است اما گرانی باعث می‌شود مردم با آن قهر کنند

تهران - ایرنا - ناشران تخصصی متون زرتشتی، با هدف ارایه منابع اصلی در حوزه ایرانشناسی و شناخت فرهنگ کهن ایران، در نمایشگاه کتاب حاضر هستند.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، ناشران زرتشتی نیز امسال در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند. دغدغه ناشران اقلیت‌های دینی از جنس دغدغه‌های عمومی است و هزینه های چاپ و نشر، یکی از بزرگترین نگرانی های آنها به شمار می آید. مدیران انتشارات برسم و هیرمبا، دو ناشر تخصصی متون زرتشتی از سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران با خبرنگار ایرنا صحبت کردند.

مدیر انتشارات برسم، درپاسخ به این سوال که سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران چگونه گذشت؟ گفت: من ناشر خاص هستم که کتاب های ویژه ای ارایه می کنم، موضوعات ما بیشتر در حوزه ایرانشناسی است اما کتاب های ادبیات و موضوعات دیگر را هم داریم اما هدف اصلی ما ایرانشناسی است. به نظرم در این دو سال، نسبت به تورمی که وجود داشته و افزایش قیمت ها، خوانندگان کتاب هم کاهش پیدا کرده اند. خیلی ها متقاضی آن هستند اما وقتی با افزایش قیمت ها رو به رو می شوند، کتاب را زمین می گذارند، مشکلات اقتصادی، قدرت خرید را پایین آورده است. حتی دو سال پیش هم قدرت خرید کم بود اما این دو سال ضعیف تر از گذشته شده است، قیمت ها به شکل عجیبی افزایش یافته است، همه این ها کنار هم منجر به کم شدن مخاطبان نمایشگاه کتاب و کم شدن مخاطبان ما شده است.

دیناز دهنادی، افزود: من ناشران عمومی را رصد نکرده ام اما گفت و گوی کوتاهی که با یکی از دوستانم که در حوزه ناشران عمومی فعال است داشتم، آنها هم به کاهش فروش اشاره داشتند. امیدوارم که اوضاع بهتر از این شود اما در کل همزمانی نمایشگاه کتاب فیزیکی و مجازی، هم دستاورد مثبتی را داشت و هم نکات منفی که فشار کاری ناشران دو برابر شده است. حتی اشتباهاتی هم در ارسال پیش می آید که در دوره قبلی اتفاق نمی افتاد. خستگی نیروها و افراد این اختلالات را به وجود می آورد.

این تحصیل کرده رشته چاپ و نشر، گفت: این که بن تخفیف را تنها از سایت می توانستند استفاده کنند، برای دانشجویانی که می خواستند حضوری خرید کنند، اختلال ایجاد کرده بود، و این نکته بهتر است بهتر بررسی شود، استادانی هستند که باید کتاب را ببینند و بخرند، این تخفیف، کارشان را دو برابر می کند. زمان زیادی را از خریدار تلف می کنند.

دهنادی ادامه داد: ما در جلسه‌ای با معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کردیم و به ایشان فهرستی دادیم که چه سازمان ها و ارگان هایی می توانند کتاب های ما را بخرند و تاثیر آن را در فروش مجازی دیدیم. ارگان های جدیدی از ما خرید کردند که دو سال گذشته هیچ خریدی نداشتند برای این واکنشی که اتفاق افتاد. ما کتاب را به امید این که تاثیر مثبتی روی جامعه بگذارد منتشر می کنیم و دوست داریم که ارتباطی دوطرفه بین ناشر و خواننده ایجاد شود.

وی درباره پرفروش ترین کتاب های برسم در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران گفت: دو کتاب های جدید ما، یکی تئوفانس، ترجمه 600 سال تاریخ ایران و یکی هیربدستان برای نخستین بار ترجمه شده و درباره حوزه علمیه موبدان زردشتی است که این دو کتاب در زمینه ایرانشناسی، مخاطبان قابل توجهی داشته و در بخش مجازی هم به فروش رسیده است.

دهنادی در پایان گفت: امیدوارم سطح اقتصادی مملکت به قدری خوب باشد که بتوانیم سطح فرهنگ را بالا ببریم.

نمایشگاه بازدید کننده زیادی دارد اما خریدار کم است

مدیر انتشارات هیرمبا، درباره سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران به خبرنگار ایرنا، گفت: بعد از دو سال وقفه وضعیت نمایشگاه از جهت برگزاری، به نقطه صفر رسیده است، برگزارکنندگان انگار از اول این کار را انجام می‌دهند. البته برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی آسان نیست اما بعد از 32 دوره برگزاری توقع داریم که نظم بیشتری حاکم باشد و برخی کمبود ها و بد سلیقگی ها به صورت مداوم تکرار نشود. در آغاز وضعیت نامناسبی در نمایشگاه حاکم بود اما در ادامه برخی کارها منظم شد، داشتم کارت پارکینگ نیز از ویژگی هایی بود که ما در این دوره می توانیم از آن ابراز رضایت کنیم.

بهنام مبارکه افزود: خوشبختانه روند ساخت و ساز مصلی بهتر شده و برخی ساختمان ها شکل گرفتند به همین دلیل نمایشگاه مرتبی را داریم و دیگر ناشران نیز در ساختمان و فضای مسقف جانمایی شده اند ولی به طور کلی وضعیت برگزاری خوبی نبوده است.

وی ادامه داد: مخاطبان نیز هنوز با قیمت های جدید کنار نیامدند و با ذهنیت قیمت های دو سال پیش وارد نمایشگاه می‌شوند. به نظر بسیاری از مخاطبان قیمت های کتاب بسیار بالاست اما از هزینه‌های کاغذ و چاپ بی اطلاعند. هزینه ها باعث شده است قیمت گذاری ما بیشتر شود، فکر می‌کنم نمایشگاه شلوغ است و بازدید کننده زیادی دارد اما خریدار کم است.

مبارکه همچنین اظهار کرد: اتفاقات نویدبخش نمایشگاه این است که بعد از سال های کرونا، باز هم مردم دور هم جمع شدند و از خانه بیرون آمده اند انگار زندگی به کتابها برگشته باشد ولی گرانی ها باعث می شود باز این کتاب در سبد خرید خانواده‌ها قرار نگیرد و مردم با کتاب قهر کنند.

وی درباره فروش کتاب های نشر هیرمبا در نمایشگاه گفت: ترجمه کتاب اوستا پرمخاطب ترین کتاب امسال انتشارات هیرمبا در نمایشگاه کتاب بوده است. آموزش خط اوستایی، ترجمه مهر یشت، کتاب هایی درباره آیین ها و رسوم زرتشتی نیز بیشتر فروش داشته اند.

مدیر نشر هیرمبا با مقایسه فروش کتاب در دوره های نمایشگاه فیزیکی و مجازی گفت: فروش مجازی نسبت به دو دوره قبلی که نمایشگاه فیزیکی نبوده افت داشته است ولی بخش حضوری چندان بد نبود، با روی هم گذاشتن فروش فیزیکی و مجازی فروش نمایشگاه مجازی قبلی به دست می آید. ما فکر می کردیم در نمایشگاه فیزیکی استقبال مردم از کتاب بهتر باشد ولی با توجه به روند افزایش قیمت ها، افت فروش شدیدی داشتیم.

برچسب‌ها

پرونده خبری

زندگی به کتاب برگشته است اما گرانی باعث می‌شود مردم با آن قهر کنند 2
زندگی به کتاب برگشته است اما گرانی باعث می‌شود مردم با آن قهر کنند 3