پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

زندگی در سی‌سخت دیگر مشکل نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زندگی در سی‌سخت دیگر مشکل نیست

تهران - ایرنا - با همت تلاشگران عرصه کمیته امداد زندگی دیگر در سی‌سخت یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد در 35 کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج مرکز استان که شامگاه 29 بهمن سال 1399 بر اثر وقوع زلزله‌ای به بزرگی 5.6 ریشتر دچار خسارت مالی بسیاری شد، دیگر مشکل نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این زمین لرزه که در حدود ساعت 22 به وقوع پیوست بسیاری از خانه های مردم که بعضی از آنها تحت پوشش کمیته امداد بودند تخریب صد در صد شد و برخی نیز آسیب دید.

شهر سی سخت در دامنه کوه دنا بلندترین کوه رشته کوه زاگرس جای گرفته و به عنوان هفتمین شهر مرتفع ایران تلقی می شود. آب و هوایی بسیار سرد در فصل زمستان زندگی مردم این منطقه را پس از وقوع زلزله مختل و سخت کرد ولی به همت تلاشگران کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن پس از وقوع این حادثه طبیعی با نصب اتاق های سیار در جای جای این شهر امید به زندگی نوید تازه ای بخشید.

شهر سی‌سخت با مساحت تقریبی 5.6 کیلومتر مربع در دامنه کوه 4,419 متری دنا واقع شده است. برای مسافرت به این شهر می‌توان از جاده یاسوج به سی‌سخت بهره برد؛ یا از اصفهان - سمیرم - سی سخت به این شهر رسید.

در زمین لرزه سی سخت 857 خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) دچار مشکلات بسیاری شدند و اکثر خانه های آنان تخریب یا آسیب شدیدی دید که اکنون در کمتر از یکسال همه واحدهای مسکونی آسیب دیده ترمیم و ساخته شده و فقط کمتر از 10 درصد آنها مراحل تکمیلی را طی می‌کنند.

کمیته امداد کار خدایی می‌کند

طیبه حقیقی از ساکنین سی سخت که واحد مسکونی وی بطور صد در صد تخریب شده و امروز در واحد جدید خود مستقر شده است، می گوید: در حادثه زلزله شب سختی را پشت سر گذاشتیم و اگر کمک های بی دریغ و خدایی کمیته امداد، بنیاد مسکن و غیره نبود امروز شاهد ساخت مسکن جدید نبودیم.

وی اظهار کرد: در زمین لرزه سال گذشته همه وسایل زندگی ام را از دست دادم اما به همت کمیته امداد امروز تمامی وسایل مورد نیازم از قبیل یخچال، گاز، فرش، تلویزیون و غیره به من اهدا شده است.

مدیرکل تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در این خصوص گفت: میزان خسارات منطقه سی سخت اگرچه بیش از پیش‌بینی‌ها بود اما کار امدادرسانی بدون وقفه آغاز و سریعا خدمات حمایتی و توزیع بسته‌های معیشتی و کالاهای اساسی برای مددجویان آسیب‌دیده از زلزله در دستور کار قرار گرفت و در کوتاه‌ترین زمان، مواردی همچون چادر، پتو و سایر وسایل مورد نیاز در اختیار مددجویان قرار گرفت.

محمود توکلی افزود: در همان ابتدا اسکان اضطراری برای 57 خانوار فراهم شد و 30 تخته چادر در اختیار آنان قرار گرفت. همچنین برای 48 خانوار یخچال و برای 94 خانوار دیگر نیز فرش، برای 60 خانوار اجاق گاز تهیه و همچنین هزار و 746 تخته پتو در بین مددجویان تحت پوشش در این منطقه تهیه و توزیع شد. 858 بسته معیشتی نیز در همان روزهای اول بین خانوارها توزیع شد.

به گفته وی، براساس برآوردها 154 واحد مسکن مددجویان دچار خسارت جزئی شده و نیازمند انجام تعمیرات بود و 153 مورد که خسارت زیادی دیده بود باید بازسازی و احداث می‌شد. کار تعمیرات مسکن خانواده‌های تحت حمایت با اختصاص بودجه میانگین 100 میلیون ریالی که به صورت بلاعوض در اختیار مدجویان قرار گرفت به سرعت آغاز و طی ماه‌های بعد تمام منازل تعمیر شده و در اختیار خانواده‌ها قرار گرفت.

او گفت: در زمینه احداث واحدهای تخریب شده نیز با اختصاص بیش از 34 میلیارد تومان به صورت بلاعوض و تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی کمیته امداد و بنیاد مسکن، کار بازسازی بدون از دست دادن زمان شروع شد. فعالیتی که طی ماه‌های بعد سرعت گرفت و اولین فاز از تحویل خانه‌های بازسازی شده شامل 80 واحد مسکن در 18 آبان‌ماه به مددجویان تحویل شد و مابقی نیز مرحله به مرحله و پس از تکمیل در حال واگذاری است.

اقدامات اولیه اسکان در کمتر از 24 ساعت 

مدیرکل کمیته امداد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پس از وقوع زلزله سریعا تیم های کارشناس برای ارزیابی خسارات وارده و تعیین نیازهای موجود و ضروری مردم به منطقه سی سخت اعزام و وارد عمل شدند که در کمتر از 24 ساعت اقدامات اولیه و اسکان موقت زلزله زدگان را به انجام رساندند.

قباد مبشری با تاکید بر اینکه علاوه بر کمک های بلاعوض کمیته امداد به خسارت دیدگان ناشی از زمین لرزه مبلغ 50 میلیون تومان نیز از طرف این کمیته به هر خانوار اهدا شد با همیاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کار ساخت طرح های مسکن نیز آغاز و با مشارکت مردم در کمتر از یکسال از وقوع زمین لرزه به اتمام رسید.

وی با اشاره به دیگر اقدامات این نهاد انقلابی در خصوص اطعام مهدوی، اطعام حسینی، زکات، صدقات، ایتام محسنین که به مددجویان ارایه می شود، گفت: اقدامات ساخت و ساز و ترمیم خانه های مددجویان در بخش پاتاوه از توابع این شهرستان نیز که بر اثر این زمین لرزه آسیب دیده بود به انجام رسید.

وی ادامه می‌دهد: در این ستاد دو کارگروه شامل کارگروه آسیب شناسی و دیگری کارگروه پشتیبانی تشکیل شد. در کارگروه آسیب‌شناسی 10 تیم در مدت چهار روز وضعیت 857 خانوار را ارزیابی کرده و مشخص شد از این تعداد 307 خانوار دچار آسیب شده‌اند. همچنین 154 واحد مسکونی مددجویان نیاز به تعمیرات کلی و 153 واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده بودند.

مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد تصریح می‌کند: در اقداماتی که متعاقبا صورت پذیرفت بلافاصله اقدامات پشتیبانی را انجام دادیم و در همان ابتدا اسکان اضطراری برای 57 خانوار نیازمند فراهم و 30 تخته چادر به آن‌ها تحویل داده شد. همچنین برای 48 خانوار یخچال و برای 94 خانوار دیگر نیز فرش، برای 60 خانوار اجاق گاز تهیه و همچنین هزار و 746 تخته پتو در بین مددجویان تحت پوشش در این منطقه تهیه و توزیع شد.

مبشری با بیان اینکه 858 بسته معیشتی نیز در همان روزهای اول بین خانوارها توزیع شد، گفت: پس از وقوع زمین‌لرزه به 25 پروژه اشتغال‌زایی نیز آسیب وارده شده که رسیدگی به آن نیز در دستور کار قرار گرفته و اقدامات لازم در این خصوص به انجام رسید.

وی با تاکید بر اینکه امروز پس از گذشت حدود 10 از وقوع زمین لرزه زندگی کردن در سی سخت دیگر سخت نیست، اظهار داشت: در جریان این زمین‌لرزه 157 واحد مسکونی نیز نیازمند تعمیرات بوده و مبلغ هفت میلیارد و 700 میلیون ریال به صورت بلاعوض در اختیار کمیته امداد قرار گرفته و کل این پروژه‌ها که نیاز به تعمیرات کلی داشتند از این مبلغ، تعمیرات آن‌ها انجام پذیرفت.

او با بیان اینکه تا قبل از پایان سالجاری مابقی پروژه های ناتمام تکمیل شده و تحویل مددجویان قرار گیرد، تصریح کرد: بخش پاتاوه نیز هم اکنون دارای 290 نفر ایتام و فرزندان محسنین تحت پوشش هستند که 586 حامی عهده دار ارایه کمک های این عزیزان هستند به حدی که در این بخش یتیم بدون حامی نداریم.

مبشری با اشاره به اینکه امسال تاکنون 1335 واحد مسکونی را با مشارکت خیرین در دست اجرا داریم، گفت: همچنین حدود سه هزار مورد گازکشی، ایزوگام، تعمیرات کلی و جزیی را با پنج هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اقدام داریم.

*س_برچسب‌ها_س*
زندگی در سی‌سخت دیگر مشکل نیست 2