دوشنبه 3 دی 1403

زندگی و کار با هوش مصنوعی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
زندگی و کار با هوش مصنوعی

دنیای اقتصاد: سعید ابوالقاسمی به این موضوع پرداخته است که چت جی‌پی‌تی چه اثری روی زندگی مردم دنیا گذاشته است؟

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ سعید ابوالقاسمی به این موضوع پرداخته است که چت جی‌پی‌تی چه اثری روی زندگی مردم دنیا گذاشته است؟

روبات هوش مصنوعی هفته پیش دوسالگی خود را جشن گرفت. این روبات که در 30 نوامبر 2022 از سوی OpenAI و سم آلتمن، مدیرعامل نخبه آن معرفی شد، طی دو سال گذشته، تاثیر عمیقی بر زندگی افراد مختلف در سراسر جهان داشته است.

هوش مصنوعی از زمانی که معرفی شد تا ژانویه 2023، یعنی فقط در دو ماه، بیش از 100 میلیون کاربر به دست آورد. همچنین از جولای 2024 بیش از 200 میلیون کاربر فعال هفتگی دارد.

پس از راه‌اندازی هوش مصنوعی، شرکت‌های فناوری شاهد رشد قابل توجهی در ارزش بازار بوده‌اند. همچنین سرمایه‌گذاری در فضای مولد هوش مصنوعی از سال 2022 تا 2023، پنج برابر شد.

شرکت‌های مشاوره مانند مک‌کینزی و آی‌بی‌ام شاهد افزایش قابل توجهی در درآمد مرتبط با هوش مصنوعی خود بوده‌اند.

نکته مهم‌تر آن است که این بات هوش مصنوعی، به حجم وسیعی از اطلاعات دسترسی دارد و آن را قادر می‌کند پاسخ‌های دقیق و روشنی به طیف وسیعی از پرسش‌ها ارائه دهد.

با استفاده از چنین ویژگی‌هایی، چت جی‌پی‌تی می‌تواند محتوایی مانند مقالات، گزارش‌ها، ایمیل‌ها و متن‌های خلاقانه تولید کند و در وقت و تلاش کاربران صرفه‌جویی انجام دهد.

با وجود اینکه فقط دو سال از فعالیت چت جی‌پی‌تی گذشته، اما امکانات بی‌نظیری که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، شرایط مطلوبی را برای پیشرفت و نفوذ آن فراهم کرده است.

ویژگی‌ها و برنامه‌های پیشرفته این پلت‌فرم، انقلابی در فرآیندهای اجرای کار، یادگیری و تعامل افراد با فناوری ایجاد کرده که البته بی‌نظیر به نظر می‌رسد.

نکته مهم آن است که همزمان با تکامل چت جی‌پی‌تی، پتانسیل آن برای تاثیر بیشتر و بهبود زندگی مردم در سراسر جهان بسیار افزایش یافته است.

اکنون شرایط به گونه‌ای پیش رفته که کسب‌وکارها می‌توانند از چت جی‌پی‌تی برای پاسخ به سوالات و نیازهای مشتریان، ارائه پشتیبانی و حل مشکلات در سریع‌ترین زمان و البته کارآمدترین شکل ممکن استفاده کنند.

آنها می‌توانند از چت جی‌پی‌تی برای تولید پست‌های وبلاگ، محتوای رسانه‌های اجتماعی و تبلیغ‌نویسی خلاقانه استفاده کنند.

این روند، تولید محتوا را سریع‌تر می‌کند و موجب تضمین جریان ثابت محتوایی با بالاترین کیفیت ممکن می‌شود.

از سوی دیگر، چت جی‌پی‌تی می‌تواند با تولید گزارش‌ها، خلاصه کردن یافته‌ها و ارائه بینش بر اساس ورودی داده‌ها، به تجزیه‌وتحلیل داده‌ها کمک کند.

چت جی‌پی‌تی در مدیریت پروژه نیز تاثیر قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. این پلت‌فرم می‌تواند با پیگیری ضرب‌الاجل‌ها، یادآوری مسئولیت‌های اعضای تیم و ارائه به‌روزرسانی در مورد وضعیت پروژه، به مدیریت بهتر پروژه کمک کند.

سازمان‌ها نیز می‌توانند از چت جی‌پی‌تی برای آموزش و توسعه کارکنان استفاده کنند. این رویکرد می‌تواند محتوای آموزشی ارائه دهد، پاسخگوی سوالات باشد، راهنمایی کند و با تعاملی‌تر کردن فرآیند یادگیری، امکان آموزش را در دسترس‌تر قرار دهد.

چت جی‌پی‌تی می‌تواند به عنوان یک دستیار مدیر هم فعالیت داشته باشد. بر اساس توانمندی‌هایی که برای این پلت‌فرم ایجاد شده، می‌تواند وظایف مدیریتی مانند زمان‌بندی جلسات، سازمان‌دهی ایمیل‌ها و مدیریت کارهای فهرست‌شده برای اجرا را انجام دهد.

ظهور چت جی‌پی‌تی و فناوری‌های هوش مصنوعی مولد مشابه، مباحثه‌های داغی را در مورد تاثیر آنها بر اشتغال به راه انداخته است. در حالی که برخی اعتقاد دارند این فناوری‌ها باعث از بین رفتن گسترده برخی فرصت‌های شغلی می‌شود، اما برخی دیگر استدلال می‌کنند هوش مصنوعی مولد و ابزارهای آن، فرصت‌های جدیدی ایجاد می‌کنند و نقش‌های موجود را تغییر می‌دهند.

مجمع جهانی اقتصاد پیش‌بینی می‌کند که تا پایان سال 2025، فناوری‌های دیجیتال حداقل 12 میلیون شغل بیشتر از آنچه حذف می‌کنند ایجاد خواهند کرد.

این نقش‌های نوظهور اغلب به مهارت‌های تخصصی نیاز دارند که مسیرهای شغلی ایمن‌تر و کامل‌تری را برای کارگران فراهم می‌آورد.

از طرف دیگر، نگرانی‌هایی وجود دارد که هوش مصنوعی مولد می‌تواند باعث از دست دادن شغل شود. این احتمال در شغل‌هایی که امکان خودکارسازی به وسیله هوش مصنوعی را دارند، بسیار بالاتر است.

روبات‌ها و سیستم‌های هوش مصنوعی اکنون می‌توانند وظایفی انجام دهند که پیش از این به دست کارگران انسانی انجام می‌شد.

در نتیجه، استقرار هوش مصنوعی سبب از دست دادن شغل در خطوط مونتاژ و سایر نقش‌های فعالیت‌های اجرایی کارخانه‌ای می‌شود.

با این حال، هوش مصنوعی مشاغل جدیدی را برای تکنسین‌ها و مهندسانی که ماشین‌ها را نگهداری و راه‌اندازی می‌کنند ایجاد کرده است.

منبع: تجارت فردا، شماره 571