زنگ خطر جدی برای آیندهسازان تکواندو / شایسته سالاری حلقه گمشده تیمهای پایه
مسابقات جهانی و آسیایی رده پایه تکواندو در حالی در روزهای گذشته به پایان رسید که نتایج تیم پسران کشورمان در سه رویداد پشت سر گذاشته نسبت به گذشته با افت همراه بوده است.
ششمین دوره رقابتهای تکواندو نونهالان جهان، ششمین دوره مسابقات تکواندو نونهالان آسیا و دوازدهمین دوره مسابقات تکواندو نوجوانان قهرمانی آسیا در روزهای گذشته در کشورهای بوسنی و هرزگوین و لبنان برگزار شد و نمایندگان کشورمان در دو بخش دختران و پسران به رقابت با رقبای خود پرداختند.
در رقابتهای تکواندو نونهالان جهان تیم دختران کشورمان در تداوم روند موفقیتهای خود در این مسابقات با کسب 3 مدال طلا و 3 مدال نقره برای چهارمین دوره به مقام قهرمانی دست یافت، اما در بخش پسران تیم کشورمان با ارائه ضعیفترین عملکرد خود در تاریخ این مسابقات با کسب یک مدال طلا و 2 برنز برای اولین بار از سکوی قهرمانی پایین آمد و در جایگاه نازل پنجم جهان ایستاد. این در حالی است که در پنج دوره گذشته این مسابقات تیم کشورمان با کسب یک عنوان قهرمانی و چهار عنوان نایب قهرمانی همواره در میان دو تیم برتر مسابقات قرار داشت که در بوسنی و هرزگوین این دستاورد نیز از بین رفت و تیم کشورمان از سکو دور شد.
روند ضعیف تیمهای پایه کشورمان در بخش پسران در دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا نوجوانان نیز ادامه داشت و این تیم با کسب دو مدال طلا، دو مدال نقره و دو مدال برنز پس از دو عنوان قهرمانی در دو دوره اخیر برای اولین بار بر سکوی سوم آسیا قرار گرفت. این نتیجه در حالی در رده نوجوانان برای ملیپوشان پسر کشورمان کسب شد که در یازده دوره گذشته تیم کشورمان با دو عنوان قهرمانی در دو دوره آخر و هشت عنوان نایب قهرمانی همواره در این رده سنی از تیمهای مدعی مسابقات بود. در بخش دختران، اما تیم کشورمان برای چهارمین دوره متوالی با شایستگی موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. در ششمین دوره مسابقات نونهالان آسیا نیز تیم پسران کشورمان پس از پنج قهرمانی پیاپی برای اولین بار با کسب سه مدال طلا، دو مدال نقره و دو برنز پس از کرهجنوبی بر سکوی دوم آسیا ایستاد تکمیل کننده روند نزولی نتایج تیمهای پایه پسران باشد. اتفاقی که در رده دختران نیفتاد و تیم شایسته کشورمان با 5 مدال طلا، دو مدال نقره و یک مدال برنز برای ششمین دوره پیاپی به یکهتازی خود در قاره آسیا ادامه داد تا جامعه تکواندو در سالیان آینده امیدوار به داشتن یک تیم بزرگسالان مقتدر و قوی باشد.
روند نزولی نتایج پسران نسبت به ادوار گذشته و کسب سه عنوان پنجمی، سومی و نایب قهرمانی در دو رده سنی تاثیرگذار تکواندو در بخش پسران اگر به مسئولان دل نازک فدراسیون برنخواهد خورد، قطعاً زنگ خطری جدی خواهد بود که تنها میتوانیم امیدوار باشیم که در صورت فارغ شدن آنها از سفرهای دور دنیا این بار بررسی دقیق و کارشناسانهای روی آن صورت بگیرد. در گذشته یکی از انتقادهای درست به فدراسیون گذشته عدم بهرهبرداری و هدایت درست استعدادهای ردهای سنی پایه به تیم ملی بزرگسالان بود، اما در فدراسیون فعلی نه تنها هنوز اتفاقی در رده سنی بزرگسالان نیفتاده است، بلکه دستاوردها و روند موفقیتهای ردههای پایه در گذشته نیز در حال نزول است.
اینکه برای همراه کردن و به دست آوردن دل پیشکسوتان و قهرمان گذشته بدون در نظر گرفتن تواناییها در هر دوره شاهد تغییرات بسیاری در کادرفنی تیمهای ملی رده پایه باشیم تا شعار فرصت دادن به مربیان مختلف را مطرح کنیم نه تنها حُسن و مزیتی برای فدراسیون به حساب نخواهد آمد، بلکه میتواند اثرات معکوس و منفی داشته باشد که آثار آن را در مسابقات اخیر به خوبی شاهد بودیم. از طرفی اعضای کمیته فنی فدراسیون تکواندو نیز در قبال حضور در این کمیته در مقابل خانواده تکواندو مسئول هستند و باید پاسخگوی انتخابهای خود باشند و برای انتخاب کادرفنی در رده سنی پایه حساسیت بیشتری به خرج بدهند و تنها تصدیق کنده تصمیمات گرفته شده نباشند.
باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی کشتی و رزمی