«زن، زندگی و آزادی» شعار انقلاب اسلامی است / تساوی به معنای عدالت نیست
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اینکه تساوی زن و مرد به معنای عدالت برای آنها نیست گفت: زن، زندگی آزادی شعار انقلاب اسلامی است.
به گزارش مشرق، انسیه خزعلی در مناظره تلویزیونی با معصومه ابتکار استاد دانشگاه تربیت مدرس که از شبکه 4 در برنامه «شیوه» برگزار شد، شد، اظهارداشت: مسأله ای که در مکتب ما و انقلاب وجود دارد، مناظرات بوده است و باید وقتی حرف منطقی داریم از مناظرات استقبال کنیم. حرف ها را باید شنید و اگر با مبانی ما سازگار نیست در مناظرات پاسخ دهیم.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور بیان داشت: مسئله ای که انقلاب ما با آن پا گرفته و شهید بهشتی و شهید مطهری بر آن تاکید داشتند، مناظراتی بود تا سبک و سیره اهل بیت اجرا شود. وقتی مطلبی را با استدلال مطرح می شود باید از آن استقبال کنیم. باید حرف ها را بشنویم و حرف های خوب را بپذیریم و اگر مطلبی خلاف واقع است با آن مقابله کنیم.
وی افزود: مسئله سیاست گذاری مسائل زنان بسیار مهم است. ما مبانی خود را بر اسلام و اهل بیت گذاشته ایم و امام خمینی اولین کسی بود که مبانی را برای ما تبیین کرد تا مشخص شود چه خدماتی باید به زن ارائه شود و چه عملکردی داشته باشند.
وی بیان داشت: امام نگاه زیبایی بر مبنای عقلانیت در حوزه خانواده داشتند، بعد انقلاب سعی کردند به امام بگویند از ادارت جمع کنید و امام قبول نکردند. من و خانم ابتکار کسانی هستیم که امام فضای فعالیت را برای ما فراهم کردکه خانم دکتر دانشجو بود و در لانه جاسوسی فعال شد من تمرین نظامی کردم و به جبهه رفتم در واقع آموزش نظامی دیدم تا به رزمندگان کمک کنم. برنامه های امام، زن را از نگاه ابزاری دور کرد.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: در نگاه اسلام زوجیت را تکامل میدانند و تساوی به معنی غربی درست نیست و تساوی یعنی ویژگی های فردی و شرایط تکلیفی متفاوت است و باید ویژگی های نسبی زن را دید. تساوی غربی نه ولی عدالت بله، عدالت عین رسیدن حق مسلم به زن است. همچنین عدالت فراتر از برابری است.
خزعلی گفت: حرف های دهه هشتادی را باید شنید باکسی برای دختران و زنان به آقای جبلی گفتم باز کنند و حرف ها و ایده های آنها را بگیریم. زن، زندگی و آزادی شعار انقلاب اسلامی است. رهبری می فرمایند زن هوای تنفس است. زن زندگی می بخشد و تعبیر ایشان آن است که باید از مردسالاری غربی آزاد شود تا هویت او به درستی تبیین شود.
وی بیان داشت: افراط و تفریط به زنان ضربه زده است. زنان سرمایه هستند، 45 درصد متخصصین زن هستند و در مناصب باید حضور داشته باشند و در دولت سیزدهم دردر بخش های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
هیچ مانعی برای تصدی مشاغل توسط زنان وجود ندارد
معاون زنان و خانواده دولت بیان داشت: هیچ مانعی برای تصدی مشاغل توسط زنان وجود ندارد. از کارهای خوب دولت این است که به دستور رئیس جمهور در شوراهای عالی دو زن نیز حضور داشته باشند.
درباره عدالت جنسیتی موضوع مربوط به 20 دستگاه مرکزی بود که در ماههای آخر دولت قبل رصد کاملی انجام نشده بوده و ما اکنون با دستگاههای مختلف در حال رایزنی هستیم تا با دقت موضوعات هر دستگاه را بررسی کنیم.
با افراط و تفریط دو قطبی در جامعه ایجاد میشود
خزعلی گفت: به دروغ به اسم آزادی یک کشور را به آشوب می کشند و خیلی از منافع ملت ها را تهدید می کنند کلمات به ظاهر فریب را باید توجه داشت. از طرفی با افراط و تفریط دو قطبی در جامعه ایجاد میشود.
معصومه ابتکار هم با اشاره به جان باختن مدافعان امنیت و برخی از شهروندان گفت: دشمنان حتی موجودیت ایران را قبول ندارند و راه انسجام داخلی فرصت دادن به نسل جوان است و با عذرخواهی ساده این مشکل به وجود نمی آمد. همه مردم ایران اند و باید نگاه مادرانه داشته باشیم جوان معترض را باید فرزند خود بدانیم.
وی افزود: می گویند من دیگر مسوول جمهوری اسلامی ایران نیستید و به عنوان فرد غیر دولتی ام جوانان می گویند ما را درک کنید ای کاش به جای من فعالیت زن معترض یا منتقد را دعوت کرده بودید جوانان می گویند ما تریبون نداریم. باید صدا ها را شنید تا گفتگو شکل گیرد. باید اجازه داده شود مسایل منتقدان و معترضان مطرح شود و این لازمه انسجام ملی است.
ابتکار گفت: همه سوار کشتی هستیم و دلمان برای کشور می سوزد و انسجام ضروری است و باید فرصت دهیم به جوانان تا امیدوار به آینده شوند. جمعیت قابل توجهی از ایران مطالبی دارند که می خواهند شنیده شود.
وی بیان داشت: عذرخواهی ساده در مورد اتفاق مرحومه امینی میتوانست از هجمه ها و اتفاقات دیگر جلوگیری کند، شعار زن، زندگی و آزادی با ارزش های انقلابی و اسلامی ما مطابقت دارد و از مباحث متعالی دینی ما و مورد تاکید امام (ره) است ولی برخی مردم احساس می کنند اینچنین نیست در حالی که قانون اساسی آزادی را تضمین کرده است.
معاون سابق زنان ریاست جمهوری بیان داشت: شیوه گشت ارشاد مورد نقد بود و هم روح جوانان را آسیب و هم نتیجه بخش نیست ولی عده ای بر طبل سخت گیری کوبیدند که اصلاح رویکرد و توجه به حقوق ذاتی انسان از مطالبهها در دهه فجر است.
ابتکار گفت: در سال 98 بیش از 30 برنامه جامع در سطح ملی برای رسیدن به عدالت جنسیتی تدوین شد و ما این را با برش استانی پیش میبردیم و یک سامانه رصدو پایش هم داشتیم.
وی بیان داشت: قانون اساسی ما در تمامی شئونات اسلامی برابری را در اولویت حقوق زنان می داند. ما اینقدری که روی فرزندآوری تاکید کردیم باید ابتدا ملزومات آن را ایجاد کنیم.