ساخت دستگاه ریلگذار برای نخستین بار در ایران
مدیر هماهنگی شرکتهای عمرانی بنیاد مستضعفان از ساخت دستگاه ریل گذار و کشنده دو منظوره آن برای نخستین بار در کشور خبر داد.
مدیر هماهنگی شرکتهای عمرانی بنیاد مستضعفان از ساخت دستگاه ریل گذار و کشنده دو منظوره آن برای نخستین بار در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد مستضعفان، مجید شاهسواری با اعلام خبر ساخت ماشین آلات مکانیزه ریل گذار در کشور برای نخستین بار و تکمیل مجموعه دستگاهها و تجهیزات ریلی شامل تجهیزات زیرکوب و بالاست ریز (شن ریز) خطوط ریلی، در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: با توجه به لزوم گسترش خطوط ریلی کشور به عنوان یکی از نیازهای زیرساختی و تسریع در انجام پروژههای ریلی، بنیاد مستضعفان برای نخستین بار در کشور توانست دستگاه جرثقیل پانل گذار و کشنده 2 منظوره ریلی و جادهای را با تکیه بر توان مهندسان ایرانی طراحی و تولید کند که با به کارگیری این دستگاهها و ماشین آلات، ریل گذاری در تونلها، پلها و مسیرهای کوهستانی تسهیل میشود و علاوه بر ارتقای کیفیت اجرای پروژه روسازی ریلی، سرعت اجرای کار را نیز تا چندین برابر افزایش میدهد.
وی گفت: بنیاد مستضعفان برای طراحی و ساخت این تجهیزات بیش از 6 میلیارد تومان (به نرخ سال 98) هزینه کرده و این در حالی است که قیمت خرید نمونههای مشابه آن از خارج کشور، بالغ بر 1.5 میلیون یورو بود که این به معنای صرفه جویی ارزی و اقتصادی بیش از 85 درصدی در تأمین این تجهیزات است.
شاهسواری با بیان اینکه در حال حاضر این ماشین آلات در احداث خط راه آهن میانه به اردبیل به کار گرفته شده اند گفت: با به کار گیری جرثقیل پانل گذار ساخته شده در این پروژه که طول دهانهای معادل 11 متر و دارای 2 کنسول 10 متری در طرفین آن است، در صورت فراهم بودن مصالح ریل گذاری، امکان نصب روزانه 600 متر خط ریلی فراهم شده است.
این مقام مسئول در بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: در حال حاضر علاوه بر طراحی و تولید یک دستگاه جرثقیل پانل گذار به همراه 2 دستگاه کشنده دو منظوره آن که قابلیت تردد در جاده و خطوط ریلی را دارد و در کنار تأمین 4 دستگاه واگن لبه کوتاه قرقره دار، یک دستگاه زیرکوب، 4 دستگاه واگن بالاست ریز و تعدادی دیگر از ماشین آلات سبک ریلی توسط بنیاد مستضعفان، این تجهیزات میتواند در احداث خطوط ریلی در نقاط کشور با مزیت افزایش سرعت اجرای پروژهها، ارتقا کیفیت اجرا و همچنین کاهش هزینهها به کار گرفته شود.
به گفته شاهسواری شرکتهای تابعه بنیاد مستضعفان در 10 سال گذشته در حدود 300 کیلومتر خط ریلی در نقاط مختلف کشور احداث کرده و در حال حاضر نیز مسیر 217 کیلومتری میانه به اردبیل را به عنوان یکی از مگا پروژههای ریلی کشور در دست اجرا دارد.
گفتنی است طراحی و ساخت این دستگاه که از 2 سال پیش با هدف خودکفایی کشور و حمایت تولید ملی در یکی از شرکتهای زیرمجموعه بنیاد مستضعفان آغاز شده بود، در پایان سال 99 و همزمان با سال جهش تولید تکمیل شد.