سازمان بنادر مشکل زیست محیطی بندرگاه نخل ناخدای بندرعباس بررسی می کند
بندرعباس - ایرنا - معاون امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: از آنجایی بازنگری زیست محیطی بندرگاه در دست احداث نخل ناخدا در شرق بندرعباس به عنوان یک چالش در توقف این طرح مطرح است، سازمان بنادر و دریانوردی رفع این موضوع را در دستورکار خود قرار داد.
رضا مدرس روز شنبه در گفت وگو با ایرنا باشاره به بازدید اخیر اعضای کمیسیون عمران مجلس به همراه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از بندرگاه نخل ناخدای بندرعباس، افزود: استانداری هرمزگان و دستگاه های متولی از جمله محیط زیست استان این موضوع را مطرح کرد که بندرنخل ناخدا چالش زیست محیطی دارد و برای همین منظور باید در مطالعات به طور حتم ارزیابی زیست محیطی و رفع چالش های زیست محیطی هم در برنامه سازمان بنادر و دریانوردی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته (از سال 91 تاکنون) نزدیک به 200 میلیارد ریال برای بندرگاه نخل ناخدای بندرعباس هزینه شده است، بیان داشت: یکی دیگر از دلایل متوقف شدن این طرح بندری، کمبود منابع اعتبای بود که عزم شده این طرح به نتیجه برسد.
معان امور عمرانی استانداری هرمزگان اظهارداشت: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز که خود در بازدید اعضای کمیسون عمران مجلس از این طرح حضور داشت، قول داد در سریع ترین زمان ممکن فرایند تکمیل مطالعه و اجرای طرح را انجام دهند به گونه ای که فرایند آن تا پایان امسال انجام شود و متولی تکمیل و راهاندازی آن خود سازمان بنادر باشد.
مدرس ادامه داد: قرار بود بندرگاه نخل ناخدای بندرعباس در 2 مرحله انجام شود که مرحله نخست که شامل احداث زیر ساخت های اولیه بندری و دریایی همچون جاده دسترسی، موج شکن ها و حوضچه پهلوگیری شناورهاست، تا قبل از پایان سال عملیات اجرایی آن شروع شود و مرحله دوم نیز استحصال اراضی بوده که بعد ساختار تجاری و اقامتی و گردگشری پیدا می کند.
«بندرگاه چند منظوره نخل ناخدا از طرح های منحصر بفرد بندری کشور است که با هدف کاهش ترافیک دریایی، دسترسی آسان به جزیره هرمز، ایمنسازی سفرهای دریایی و رونق گردشگری ساحلی و دریایی در منطقه شرق هرمزگان در حال ساخت است. مرحله نخست ساخت بندرگاه نخل ناخدا توسط سازمان بنادر و دریانوردی از سال 91 آغاز شد و تا سال 96 به پایان رسیده است.
با بهرهبرداری از طرح نخل ناخدا، فاصله 19 کیلومتری بندرعباس به جزیره هرمز به 13 کیلومتر کاهش یافته و با رونق تجارت و گردشگری، توسعه چشمگیر جزیره زیبا و تاریخی هرمز را در پی خواهد داشت.»
وی یادآورشد: در کنار این موضوع، بلوار ساحلی بندرعباس به سمت میناب نیز که یک بخش 10 کیلومتری آن اجرا شده است، هم قرارشد که اداره کل راه و شهرسازی با همکاری شهرداری طرح توجیهی را آماده کنند و کمیسیون عمران مجلس نیز مساعدت لازم در خصوص دریافت ماده 23 این طرح گیرد و در حقیقت به عنوان یکی از طرح هایی که برای آن ایجاد ردیف در بودجه سال آینده انجام دهند، اتفاق های مثبتی شود.
*س_برچسبها_س*