ستاره تنبل؛ کشف کندترین ستاره جهان با چرخشی 6 ساعته!
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ای آی، به طور معمول، یک ستاره در پایان عمر خود با سرعتی فوق العاده سریع میچرخد. با این حال، دانشمندان دانشگاه سیدنی نوع جدیدی از ستاره نوترونی را شناسایی کردهاند که به معنای واقعی کلمه "تنبلی آسمان" است. در فاصله 13000 سال نوری از ما، رفتار غیرمعمول این جرم آسمانی توجه یو وینگ جاشوا لی، ستاره شناس دانشگاه سیدنی را به خود جلب کرد. در...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ای آی، به طور معمول، یک ستاره در پایان عمر خود با سرعتی فوق العاده سریع میچرخد. با این حال، دانشمندان دانشگاه سیدنی نوع جدیدی از ستاره نوترونی را شناسایی کردهاند که به معنای واقعی کلمه "تنبلی آسمان" است.
در فاصله 13000 سال نوری از ما، رفتار غیرمعمول این جرم آسمانی توجه یو وینگ جاشوا لی، ستاره شناس دانشگاه سیدنی را به خود جلب کرد. در ابتدا، آنها حتی نمیدانستند که چیست، اما به زودی متوجه شدند که این یک ستاره نوترونی است که اصلاً مانند آن رفتار نمیکند.
در حالی که ستارههای نوترونی معمولاً در میلیثانیه یا ثانیه میچرخند، ASKAP J1839-075 برای کامل کردن یک چرخش 6.45 ساعت زمان میبرد. تا همین اواخر، ستاره شناسان بر این باور بودند که تمام تپ اخترها، که به عنوان ستارههای نوترونی با سرعت در حال چرخش تعریف میشوند، به خوبی در این دسته قرار میگیرند.
هنگامی که یک ستاره میمیرد، به دلیل نیروی عظیم فروپاشی شتاب میگیرد و در فواصل زمانی، تابش الکترومغناطیسی ساطع میکند که باعث ایجاد پالس در آنها میشود و آنها را با تلسکوپهای رادیویی قابل تشخیص میکند.
طبق منطق مرسوم، ستاره شناسان نباید قادر به تشخیص ASKAP J1839-075 میبودند، زیرا تپ اخترها معمولاً هنگام کاهش سرعت، ارسال سیگنالهای رادیویی را متوقف میکنند. با این حال، این ستاره مرده ممکن است فیزیک معمولی را به چالش بکشد.
این تپ اختر نوترونی غیرمعمول در ابتدا برای اخترشناسان استرالیایی به عنوان یک ناهنجاری کامل ظاهر شد، اما در سالهای اخیر، آنها بیش از یک "گذرا رادیویی طولانی مدت" کشف کردهاند.
با این حال، همانطور که لی به ABC گفت، آنها هرگز ستاره نوترونی را ندیدهاند که امواج رادیویی را با سرعتی به این کند ساطع کند. ممکن است اکنون زمان آن رسیده باشد که در مورد آنچه در مورد ستارهها میدانیم تجدید نظر کنیم.
ستاره نوترونی که عجله ندارد
از ژانویه 2024، تیم دانشگاه سیدنی این سیگنال غیرعادی را کاملاً تصادفی تشخیص داد. آنها به دنبال "گذرهای رادیویی عجیب و غریب" بودند، و اگر مشاهدات خود را 15 دقیقه بعد شروع میکردند، به طور کامل آن را از دست میدادند. لی به ABC گفت: "خیلی خوش شانس است که ما آن را کشف کردیم. "
در ابتدا، آنها به دلیل رفتار غیرعادی شی، از ماهیت آن مطمئن نبودند. برای درک ریتم آن و طبقه بندی صحیح آن در مجموع 15 مشاهده صرف شد. آنها معتقدند این یک تپ اختر فوق العاده آرام است.
طی دو سال گذشته، تپ اخترهای آهسته دیگری نیز کشف شدهاند که چرخش آنها از دقیقه تا یک ساعت کامل طول میکشد، اما چرخش 6.45 ساعته رکورد جدیدی را برای آنچه ممکن است به ثبت برساند. لی اظهار داشت: تیم واقعا شگفت زده شد.
از آنجایی که اخترشناسان هرگز با تپ اخترهایی مواجه نشدهاند که به آرامی میچرخند، کارشناسان برای درک علت این پدیده آسمانی تلاش کردهاند. برخی از مطالعات نشان میدهد که نوع ستاره ممکن است نقش داشته باشد. لی خاطرنشان کرد که همه به اصطلاح "گذرهای رادیویی طولانی مدت" دارای خواص پالسی مشخصی هستند که طبقه بندی آنها را با هم دشوار میکند.
لی توضیح داد: "ما نمیدانیم که آیا آنها متعلق به یک خانواده هستند یا اینکه آنها انواع مختلفی از اشیاء با مکانیسمهای مختلف هستند. "
به گفته متخصص دیگری که توسط ABC مشورت کرده است، تحقیقی که اخیراً در Nature منتشر شده است، فرضیههایی را در این مرحله ارائه میدهد.
آیا ستارههای تنبل دیگری وجود دارد؟
به احتمال زیاد، ASKAP J1839-075 یک ستاره نوترونی ایزوله یا یک مغناطیس است. با این حال، این ستاره جدید هیچ ویژگی معمولی از خانواده شناخته شده تپ اخترها را نشان نمیدهد. به لطف پیشرفتهای فناوری تلسکوپ در سالهای اخیر، این تپ اخترهای عجیب و غریب شناسایی شدهاند.