سردار نائینی: خاطرات 560 فرمانده دفاع مقدس ثبت شده است
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبری توانا، سردار علی محمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در مراسم رونمایی از کتاب «یحیی» در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با بیان اینکه در آستانه 40 سالگی فتح خرمشهر هستیم، گفت: بسیاری از ما فتح خرمشهر را در یک روز یعنی سوم خرداد خلاصه میکنیم، در حالی که عملیات بیتالمقدس چهار مرحله داشت.
560 پروژه تحقیقاتی برای مستند جنگ داشتیم
وی با بیان اینکه سردار رحیم صفوی از طراحان اصلی عملیات بیت المقدس بودند، تصریح کرد: در این عملیات بیش از 20 روز نبرد داشتیم که نتیجه آن فتح خرمشهر در سوم خرداد شد. در این عملیات فرماندهانی چون شهیدان احمد کاظمی، قاسم سلیمانی و صیاد شیرازی حضور داشتند.
نائینی با اشاره به اینکه حاج قاسم معتقد بود که فرماندهی در جنگ از جنس امامت است؛ گفت: رحیم صفوی از فرماندهانی بودند که به صورت تاکتیکی عمل میکردند. من شاهد بودم در عملیاتهای بدر، خیبر و سقوط فاو، رحیم صفوی در کنار مرتضی قربانی و شهید احمد کاظمی حضور داشت.
وی با بیان اینکه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در حال جمعآوری روایتی معتبر از دوران دفاع مقدس است، افزود: ما در این مرکز از تحریف جلوگیری میکنیم و سعی داریم که منابع دست اول را استخراج کنیم. تاکنون 560 پروژه تحقیقاتی داشتهایم و مستندات جنگ را از 150 فرمانده شاخص و 360 فرمانده گردان ضبط کردیم که کتاب یحیی اولین کتاب داستانی با استفاده از آثار تاریخ شفاهی است که به رمان تبدیل شد.
خاطرات جنگ نزدیکترین روایت به جنگ است
در ادامه مرتضی سرهنگی که به عنوان ناظر نگارش یحیی، اظهار داشت: همینگوی میگوید سختترین کار دنیا نوشتن درست است که منظور را به مخاطب ارائه دهیم. رزمندهها بعد از جنگ تحمیلی دست به قلم شدن و شروع به نوشتن کردند. پس از آن هم اسیران وارد حوزه نویسندگی شدند. اسارت به خودی خود یک نوع جنگ است که فقط سلاح ندارد. البته گفتار و رفتارشان در آن شرایط سلاح به شمار میرفت.
وی با بیان اینکه ما از کتاب یک انسان را میشنویم که صدای انسان هم همدلی به جز انسان ندارد، افزود: خاطرات جنگ نزدیکترین روایت به جنگ است. ارزش ادبیات جنگ حفظ حریم است که تمام نویسندگان این عرصه باید به آن توجه داشته باشند.
همچنین مهرشاد شبابی، همسر رحیم صفوی با بیان اینکه کتاب همراه فقط روایت همراه من با سردار رحیم صفوی نیست، گفت: این کتاب روایت بانوان سرزمین من است که هوشمندانه و مدبرانه به تصمیمگیری و تصمیمسازی کمک کردند و از هر آنچه داشتند، گذشتند. همراه برشی از همراهی بانوان جامعه است که باید این خاطرات را به نسلهای بعدی هم منتقل کنیم.
انتهای پیام /