سه‌شنبه 6 آذر 1403

سرنوشت دختر 5 ساله خوزستانی که در پشت جبهه مفقود شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سرنوشت دختر 5 ساله خوزستانی که در پشت جبهه مفقود شد

جمیله عفری مفرد، دختری است که در پشت جبهه مفقودالاثر شد و با تلاش کمیته جستجوی مفقودین، سرنوشت او اخیرا مشخص شده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار سید محمد باقرزاده اظهار داشت: به درخواست جناب آقای حبیب عفری مفرد از اهالی سوسنگرد خوزستان که تا سال گذشته فرماندار هویزه بود، به ماجرایی ورود کردیم و به نتایجی رسیدیم. این ماجرا از عوارض اجتماعی جنگ محسوب می‌شود که در جایگاه خود از اهمیت خاصی برخوردار است.

مسأله مفقودیت دختر خانمی 5 ساله به نام جمیله عفری مفرد از خانواده‌ای پر جمعیت است. این دختر خانم به‌طور مادرزادی از ناحیه دو پا فلج بوده است. با شروع جنگ تحمیلی، جمعی از بانوان با سرپرستی خانم اکرم فتوت (از خیرین تهران و قم) برای کمک به جنگ‌زده‌ها از تهران به خوزستان می‌روند که با این خانواده آشنا می‌شوند و در همین راستا با رضایت خانواده بچه را به تهران برده و از ایشان در آسایشگاه بهزیستی نگهداری می‌کنند. مادر طفل در دو سال اول از طریق خانم فتوت با فرزندش در ارتباط بود، لیکن پس از آن این ارتباط بنا به علل نامعلومی قطع می‌شود.

پیکر مطهر نخستین بانوی شهید مفقودالاثر کشف شد + فیلم

طی تماسی که با آقای عفری مفرد داشتیم ایشان اظهار کردند که بیش از 40 سال است از خواهرمان خبر نداریم و همه بی‌تاب و مشتاقیم که خواهرمان را ببینیم. ایشان آن زمان 5 ساله بوده که از ما جدا شده و الان باید حدودا 49 سال سن داشته باشد.

ایشان از اداره بهزیستی و دیگر مجاری پیگیری‌هایی کرده بودند اما به نتیجه‌ای نرسیدند. در فرآیند جستجوها معلوم شد پرونده ایشان به‌صورت راکد و با عنوان فرشته عفری مفرد در سازمان ثبت احوال وجود دارد.

پس از طرح موضوع با آقای دکتر قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور، ایشان دستوراتی برای پیگیری همه جانبه صادر کردند که متأسفانه نتیجه‌ای حاصل نشد.

همچنین به‌دنبال جستجوهای بیشتر از طریق سازمان ثبت احوال و سازمان بهشت زهرا (س)، نام ایشان در فهرست متوفیان به‌دست نیامد.

لاجرم تلاش کردیم تا از طریق خانم اکرم فتوت جاه که رابط انتقال ایشان به بهزیستی تهران بوده و از وی نگهداری می‌کرده اطلاعاتی بدست آوریم، اما در فرآیند جستجو معلوم شد خانم فتوت در مرداد ماه سال 94 فوت کرده و در بهشت حضرت معصومه (س) قم به خاک سپرده شده‌اند. رابط دفن این خانم آقای موسی‌زاده (خواهرزاده متوفی) بوده است.

از آقای موسی‌زاده سوال کردیم آیا ایشان از کسی پرستاری و نگهداری می‌کرده؟ ظرف یک ساعت خبر دادند که بله خاله ما دختر بچه‌ای را نگهداری می‌کرده و آن دختر در تاریخ 23 تیر ماه 68 بر اثر بیماری‌های گوارشی به رحمت خدا رفته است و اکنون در بهشت زهرا (س) قطعه 109ب، ردیف 38، شماره 55 دفن است. از آقای تاجیک که مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) است خواستیم تصویر آن قبر را برای ما بفرستد و ایشان تصویر قبر را فرستادند و پس از آن متوجه یک اشتباهی شدیم که اشتباه در نگارش بود. احتمالا در ابتدای تشکیل پرونده در بهزیستی، فردی که متولی تشکیل پرونده بوده، به‌علت عدم آگاهی نسبت به ادبیات عرب، اسم ایشان را اشتباه نوشته است. البته اسم جمیله درست است، نام پدر جبار درست است و دوشیزه بودن درست است ولی عفری را با (الف) و آن هم افراوی نوشته است. ولی ثابت شد که این قبر متعلق به همان خانم عفری است.

انتظار داشتیم این خواهرها و برادرها خواهرشان را زنده پیدا کنند و بتوانند پس از چند دهه یکدیگر را ببینند. اما مشیت الهی بر این بوده که این دختر خانم در غربت و مظلومیت از دنیا برود.

"آقامصطفی" در راه اکران مردمی / ماجرای شهیدی که روز تاسوعا شهید شد

از خانم فاتحی معاونت امور آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی هم درخواست کردیم جستجو کنند تا بلکه عکس یا فیلمی از این دختر خانم پیدا کنند تا به خانواده‌اش بدهیم که متأسفانه با وجود تلاش‌های صورت گرفته تا کنون نتیجه‌ای به‌دست نیامده است.

با پیگیری از سازمان بهشت زهرا (س) قرار بر این شد خانواده این دختر خانم در روز پنجشنبه 23 ام تیرماه برای نخستین بار و همزمان با سالگرد ایشان بر سر مزارش حاضر شوند و در همین جا از سایر مؤمنین و مؤمنات نیز دعوت می کنیم که در اقامه عزای این خانواده شرکت کنند. مراسم بزرگداشت عصر روز پنج‌شنبه از ساعت 5 بعد از ظهر در قطعه 109ب بهشت زهرا (س)، ردیف 38، شماره 55 برگزار می‌شود.

در مجموع آنچه مسلم است این مسأله جزء آسیب‌های اجتماعی جنگ ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق علیه ملت ماست که بین خانواده‌ها فاصله ایجاد کرد و عملا این دختر بچه در پشت جبهه مفقود می‌شود.

در مرتبه دوم جهات عاطفی و مسائل انسانی موضوع است. این خواهرها و برادرها آن زمان کوچک بوده‌اند و الان احساسات و عواطف این‌ها به غلیان در آمده و دوست داشتند خواهرشان را ببینند.

حضور صداوسیما و رسانه‌ها در برنامه بهشت زهرا (س) از جهت اهمیت اولین دیدار و جذابیت آن برای مردم و همچنین استحکام بخشیدن به روابط خانوادگی و تأکید و سفارش به پیوندهای رحمی در زمان حیات ضروری است.

سرنوشت دختر 5 ساله خوزستانی که در پشت جبهه مفقود شد 2