سرنوشت طرح ساماندهی معلمان چه شد؟
پیشتر در برنامه هفتم توسعه و در بند خ ماده 15 در رابطه با نیروهای غیررسمیِ آموزش و پرورش آمده بود که آموزش و پرورش مجاز است از این نیروها به عنوان نیروهای حقالتدریس استفاده کند. استفاده از لفظ «مجاز»، الزام انجام این کار را از آموزش وپرورش گرفته است.
کوروش شریعتی، نماینده جمعی از نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش، در رابطه با آخرین وضعیت نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش گفت: پیشتر در برنامه هفتم توسعه و در بند خ ماده 15 در رابطه با نیروهای غیررسمیِ آموزش و پرورش آمده بود که آموزش و پرورش مجاز است از این نیروها به عنوان نیروهای حقالتدریس استفاده کند.
وی ادامه داد: در واقع استفاده از لفظ مجاز به معنای این بود که اگر آموزش و پرورش میتواند از این نیروها استفاده نکند و همین اتفاق هم افتاد. سال گذشته آموزش و پرورش این نیروها را به عنوان نیروهای حقالتدریس به کار نگرفت و این نیروها در قالب همان نیروهای خرید خدمات، پیشدبستانی، برونسپار و... و با حقوق ناچیز به کار خود ادامه دادند.
شریعتی گفت: امسال نیز مجلس همین بند را در لایحه بودجه گنجاند و مجدد از لفظ «مجاز» استفاده کرد. یعنی دست آموزش و پرورش برای به کار نگرفتنِ این کارگران باز است. با این اوصاف تکلیفِ این نیروها همچنان بلاتکلیف است.
وی ادامه داد: تنها راه حلی که میتوان این نیروها را برای همیشه سازماندهی کرد، ارائهی یک طرح جامع و کامل توسط کمیسیون آموزش به مجلس است که در مهر ماه این طرح از طرف آقای عظیمی راد، سخنگوی کمیسیون آموزش، ارائه و قرار شد جلسهای با وزیر آموزش و پرورش داشته باشند که این طرح را ویرایش کرده و یک طرح جامع به کمیسیون ارجاع بدهیم.
شریعتی ادامه داد: ما پیگیری کردیم و ظاهرا این طرح آماده شده و منتظر جمع آوری امضا نمایندهها است. از آقای عظیمی و مابقی اعضای کمیسیون آموزش تقاضا داریم این طرح را زودتر به صحن ارجاع دهند. اگر قرار است این طرح نیز به سرنوشت طرحهای دیگر دچار شود به ما بگویید. آیا قصد ساماندهی این معلمان را دارید یا نه؟
وی ادامه داد: آموزش و پرورش سالها از این معلمان برای جبران کمبود معلم استفاده کرده و حقوق ناچیزی به آنها داده است. معلمانی که در قالب این قراردادها برای آموزش و پرورش کار کردهاند، سالها در انتظار جذب بودهاند و از سوی مجلس و آموزش و پروش وعدههایی به آنها داده شده، اما این وعدهها تاکنون محقق نشده است.