«سرو نقرهای» به دنبال ارتقای سلیقه هنری مردم است
دبیر ششمین دوسالانه طراحی گرافیک «سرو نقرهای» این رویداد را نقطه عطفی برای ارتقای سلیقه هنری مردم و سفارشدهندههای آثار گرافیکی و طراحی دانست.
به گزارش عصرایران، محسن سلیمانی درباره ویژگی های دوسالانه ششم و تفاوت این دوره با دورههای پیشین گفت: ششمین دوسالانه نیز همانند دورههای پیش، محفلی برای نمایش آثار طراحان گرافیک طی دو سال گذشته است، با این نگاه که هر هنرمند برای عرضه اثر خود جایگاهی داشته باشد. البته در ششمین دوسالانه «سرو نقرهای» سعی کردیم رویکرد جدیدتری داشته باشیم از این جهت که حضور جوانان را مغتنم شمردیم چراکه پویایی آنها برایمان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران جزء اولین انجمنهایی بود که ثبت شد و به صورت حرفهای فعالیت خودش را انجام داده است و یکی از اهداف ما این است که نمایشگاهها و دوسالانههایی برای عرضه و ترویج و نمایش آثار اعضای خودمان داشته باشیم. همچنین از دیگر اهداف مان این است که این آثار را به نمایش عمومی بگذاریم تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، در این سالها سفارش به طراحان گرافیک حتی طراحان حرفهای کمتر شده است و به همین دلیل ما سعی داریم با برگزاری دوسالانهها، سازمانها، شرکتها و مردم را ترغیب کنیم تا آثار را ببینند و این اتفاق باعث تقویت سلیقه سفارشدهندگان و مردم شود.
وی درباره نحوه انتخاب هیات داوران و تیم های سه نفره آنها توضیح داد: از آنجایی که «سرو نقرهای» مختص به اعضای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران است، قاعدتا باید دوسالانه کاری این اعضا را به نمایش بگذاریم و در نهایت، انتخابی برای این دوسالانه داشته باشیم. به همین دلیل از حضور یک هنرمند مطرح در رشته مربوطه، یک پیشکسوت و یک هنرمند جوان و پویا که در دورههای پیشین «سرو نقرهای» حائز رتبه و برگزیده شده بود، در هیات انتخاب و داوری بهره گرفتیم.
دبیر ششمین دوسالانه طراحی گرافیک «سرو نقرهای» درباره دیگر رویکردها و برنامههای این دوسالانه گفت: برای اینکه بتوانیم رویکرد خاصتری را شاهد باشیم، با توجه به اینکه گرافیک ایران در حال سوق یافتن به فضای مجازی است و حتی مسیرش به سمت موشن گرافیکس نیز است و دیزاین خیلی اهمیت دارد، در نظر داریم به صورت پژوهشی در این موارد کار کنیم و به همین دلیل در نظر داریم در بخش برنامههای جنبی، نشستهایی با موضوع دیزاین و موشن گرافیکس یا دیجیتال برگزار کنیم. این دوسالانه ممکن است نماینده کل گرافیک ایران نباشد اما سعی داریم بتوانیم مباحث صنفی، اقتصادی و نمایش آثار و تغییر ذائقه مردم را به منصه ظهور برسانیم. برای رسیدن به این چشمانداز نیز نیازمند همراهی سازمانها، نهادها و ارگانهای مرتبط با هنرهای تجسمی هستیم.
وی درباره بخش «تایپ فیس» و اهمیت آن توضیح داد: از آنجایی که سالهاست نتوانستیم بخش «تایپ فیس» را به منصه ظهور برسانیم، قصد داریم در این حوزه به صورت حرفهای برنامه داشته باشیم و چون قصد داریم هنرمندان را به سوی حرفهای شدن در این زمینه سوق دهیم، در بخش «تایپ فیس»، آثار نیازی به سفارش دهنده ندارند و هنرمندان میتوانند هر اثری را در این موضوع برای ما به همراه استیتمنت یا بیانیه اثر ارسال کنند، چراکه قصد داریم دست طراحان را در این زمینه باز بگذاریم و پژوهشمحور روی تایپ فیس کار کنند. اما در باقی موارد همان طور که در فراخوان ذکر شده، آثار باید سفارشدهنده داشته باشند.
سلیمانی تاکید کرد: مشارکت سازمانهای همسو در دوسالانه بسیار حائز اهمیت است از این منظر که در زمینه تجسمی خیلی از سازمانها و نهادها در حال فعالیت هستند و ما هم سعی داریم بتوانیم نوعی مشارکت، هم اندیشی و همگرایی در زمینه تجسمی و گرافیک داشته باشیم تا بعد از نمایش این آثار تاثیرگذاری آنها را روی مخاطبان مردمی شاهد باشیم و بتوانیم حتی الامکان ذائقه مردمی را نسبت به گرافیک بالا ببریم. امیدواریم بتوانیم در این بخش حتی انتخاب مردمی هم داشته باشیم و در حال کار روی آن هستیم.
سلیمانی در پایان از برگزاری سراسری دوسالانه سرو نقرهای در برخی از استانها خبر داد که برای حضور دوسالانه در شهرشان درخواست دادهاند.
ششمین دوسالانه طراحی گرافیک «سرو نقرهای» جمعه 22 آذر 98 در خانه هنرمندان ایران گشایش یافت.
لینک کوتاه: asriran.com/002x14