سر به فلک کشیدن بدهی جهانی / 14 درصد شرکتهای آمریکایی در مرز ورشکستگی
به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، موسسه مالی بینالملل هشدار داد که فقط در سه ماهه نخست سال جاری 8.3 تریلیون دلار به مجموع بدهی جهانی اضافه شده و به خاطر اجرای سیاستهای انقباضی پولی از سوی بانکهای مرکزی کشورهای جهان، مجموع این بدهیها به 305 تریلیون دلار رسیده است.
موسسه گلوبال دِت مانیتور گزارش داده که میزان بدهی جهانی طی 12 ماهه منتهی به سه ماهه نخست سال جاری به شدت افزایش یافته و هشدار داده که افزایش سطح بدهی جهانی در کنار بالا رفتن نرخ بهره باعث افزایش هزینه خدمات مالی شده است.
موسسه مالی بینالملل نیز میگوید: اوضاع مالی جهان در سختترین شرایط خود طی 15 سال گذشته قرار داشته و هر گونه بحران در حوزه تسهیلات و اعتبارات باعث بالا رفتن میزان نکول و بیشتر شدن تعداد شرکتهای در معرض ورشکستگی میشود.
این موسسه میگوید: ارزیابیها نشان میدهد که 14 درصد شرکتها در آمریکا در معرض ورشکستگی قرار دارند.
این گزارش میافزاید: پیر شدن جمعیت و بالا رفتن هزینههای درمانی باعث بالا رفتن هزینههای دولتی شده و بالا گرفتن تنشهای ژئوپلتیک هم به افزایش بودجه دفاعی کشورها در میان مدت منجر میشود. اگر چنین شرایطی ادامه پیدا کند، بازار بدهی جهانی را به خصوص در صورتی که نرخ بهره هم بالا بماند، تحتالشعاع قرار خواهد داد.
موسسه مالی بینالملل میگوید: پیشبینی میشود که میزان بدهی کشورهای نوظهور در جهان از 75 تریلیون دلار در سال 2019 به 100 تریلیون دلار افزایش یابد که 2.5 برابر کل تولید ناخالص داخلی آنها محسوب میشود. چین، مکزیک، برزیل، هند و ترکیه بیشترین افزایش بدهی در جهان را داشتهاند و در سه ماهه گذشته هم ژاپن، آمریکا، فرانسه و انگلیس بیشترین سهم از افزایش بدهی جهان را به خود اختصاص دادهاند.
پایان پیام /