یک‌شنبه 30 دی 1403

سفرای سوئد از سوی اردن و امارات احضار شدند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
سفرای سوئد از سوی اردن و امارات احضار شدند

عصر روز چهارشنبه (28 ژوئن)، یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (37 ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید.

اردن و امارات ضمن محکوم کردن جنایت آتش زدن قرآن کریم در سوئد، سفرای این کشور در ابوظبی و «امان» را احضار و تأکید کردند که استفاده از حربه آزادی بیان، چنین اقدام شنیعی را توجیه نمی‌کند.

در ادامه واکنشها به هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، وزارت امور خارجه امارات عربی متحده، لیزلوت اندرسون سفیر استکهلم در ابوظبی را احضار کرد و این اقدام شنیع و منزجر کننده را به شدت محکوم کرد.

عصر روز چهارشنبه (28 ژوئن)، یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (37 ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید.

وی پس از آن که پلیس این کشور مجوزی برای برگزاری تظاهرات ضداسلامی صادر کرد، این جنایت را مرتکب شد. اقدامی که با محکومیت شدید کشورهای عربی و اسلامی همراه شد و همگی خواستار جلوگیری از این مظاهر اسلام‌هراسی شدند.

خبرگزاری رسمی امارات (وام) گزارش داد، وزارت خارجه ابوظبی تأکید دارد که اجازه دولت سوئد به عناصر افراطی و آتش زدن یک نسخه از قرآن کریم به شدت محکوم است و این مسئله نشانگر فرار این افراد از مسئولیت بین‌المللی و عدم احترام به ارزشهای اجتماعی است.

امارات به سفیر سوئد یادداشت اعتراضی داد و گفت: استفاده از [توجیه] آزادی بیان به عنوان یک مجوز برای ارتکاب چنین اقدامات شنیعی، مردود است.

سیاستمداران سوئدی گرچه از هتک حرمت قرآن انتقاد می‌کنند، اما مدعی هستند باید از «آزادی بیان» دفاع کرد. این در حالی است که پاره کردن قرآن و آتش زدن آن، اهانت به مقدسات نزدیک به دو میلیارد مسلمان تحت عنوان آزادی بیان، توجیهی غیرقابل قبول است.

همگام با امارات، وزارت خارجه اردن هم سفیر سوئد را احضار کرد و به شدت نسبت به اینکه دولت سوئد چنین اجازه‌ای را به عناصر افراطی می‌دهد، اعتراض کرد. «امان» تأکید کرد که آتش زدن قرآن، یک اقدام بسیار خطرناک و نمونه‌ای از اسلام‌هراسی است که به خشونت و اهانت به سایر ادیان، تشویق می‌کند.

اردن با بیان اینکه ارتکاب چنین اقداماتی، به بهانه آزادی بیان، قابل توجیه نیست، تصریح کرد: این اقدامات، جنایت بوده و باعث تحریک احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان در سطح جهان می‌شود. لذا با این اقدامات زننده، که یکی از بدترین نمودهای فرهنگ تنفر است، باید مقابله کرد و فرهنگ صلح و پذیرش دیگری را ترویج داد.

خبرگزاری فرانسه، روز گذشته، نوشت که مقامات سوئدی چراغ سبز برای هتک حرمت قرآن کریم را پس از آن نشان دادند که دو هفته پیش، دادگاه استیناف، تصمیم پلیس را در رد مجوز دو تجمع ضد اسلامی را مردود خوانده بود. اما پلیس، دلیل رد برگزاری چنین تظاهراتی را نگرانی‌های امنیتی بعد از اهانت به قرآن دانسته بود. امری که پیشتر نیز تجربه شده بود و همین چند ماه پیش، هفته‌ها اعتراض و تظاهرات در مقابل سفارت ترکیه در سوئد، تحریم کالاهای سوئدی و تداوم مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو را در پی داشت.

«راسموس پالودان» سیاستمدار راست افراطی بهمن ماه گذشته با اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم و اهانت به مسلمانان، این کتاب آسمانی را در مقابل سفارت ترکیه در پایتخت سوئد به آتش کشید. به دنبال این حادثه ترکیه دیدار با وزیر دفاع سوئد را لغو و سفیر استکهلم را احضار کرد. بسیاری از کشورهای مسلمان نیز خشم خود را از سوزاندن قرآن در سوئد اعلام کردند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.