سهام شرکتهای کوچک نیز در مسیر رشد قرار گرفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه از ابتدای سال 1401 وضعیت به مراتب بهتری نسبت به روزهای پایانی سال گذشته داشته است. روند صعودی شکل گرفته در بازار سرمایه در این مدت بسیاری از سهامداران را متقاعد به بازگشت به بازار کرده است. نزدیک شدن به کانال 1.5 میلیون واحدی در پایان معاملات امروز میتواند نوید شکسته شدن آخرین مقاومت جدی در کانال فعلی را میدهد.
اما عملکرد برخی بازیگران در سهمهای مختلف سبب شده است، روند صعودی به یک فرآیند اصلاحی تبدیل شود که این مساله میتواند تا حدود زیادی بازار سرمایه را با چالش مواجه کند. شاخص های عملکردی بورس در روزهای گذشته مثبت بوده است و امروز نیز همه این شاخص ها به سمت کانال بالاتر حرکت کردهاند.
پول در سهام مختلف در حال چرخش است و این مساله باعث شده است تا علاوه بر نمادهای بزرگ که مورد حمایت حقوقیها نیز هستند، سهم های کوچک نیز در این بازار رشد را تجربه کنند.
* حل مشکل بورس با ورود پول به بازار سهام
رضا گلستانی خواه، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس معتقد است: سطح یک میلیون و 480 هزار واحدی که امروز توسط شاخص کل شکسته شد، یک مقاومت جدی برای بازار بود که عبور از این مقاومت، میتواند عبوراز یک نقطه بحرانی باشد که در ماههای گذشته شاخص نتوانسته بود از آن عبور کند.
وی ادامه داد: عبور از این عدد، یک علامت مثبت و مهم به بازار سرمایه است. در صورتی که این صعودها همراه با ورود سرمایهگذاران حقیقی باشد، میتواند مشکل نقدینگی در بورس را حل کند، در غیر این صورت، در میان مدت باز هم ممکن است روندهای نوسانی و نزولی بازار سرمایه را با مشکل مواجه کند.
* رشد شاخصها در بازار سرمایه
شاخص کل بورس در پایان معاملات روز دوشنبه، با صعود 5 هزار و 477 واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و 479 هزار و 590 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.37 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 3 هزار و 550 واحدی در سطح 387 هزار و 47 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 0.93 درصد و بیش از شاخص کل بوده است. شاخص کل فرابورس نیز 129 واحد بالا آمد و در سطح 20 هزار و 191 واحدی قرار گرفت.
* خروج پول حقیقی از بورس
در جریان معاملات امروز، امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 151 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. طی دو روز گذشته روند ورود پول به بازار رخ داده بود و با احتساب این مساله خروج پول نسبت به روز یکشنبه رشدی 169 درصدی داشته است.
در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، خساپا (شرکت سایپا) و وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت و تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی سهم های خبهمن (گروه بهمن)، شسپا (نفت سپاهان) و آریا (آریا ساسول) نیز مثبت شد.
* افت ارزش کل معاملات و معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 190 هزار و 68 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 182 هزار و 893 میلیارد تومان بود که 96 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 412 میلیارد تومان رسید که سهم 2 درصدی را در کل معاملات داشته است.
* افزایش صفهای فروش پایانی بازار
در پایان معاملات روز دوشنبه، 308 نماد رشد قیمت داشتند و 97 سهم نیز در صف خرید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 64 درصد بازار رشد قیمت داشتند.
در جریان معاملات امروز، ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 7 درصد رشد کرد و در رقم 521 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا)، ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا) و کیمیا (شرکت معدنی کیمیای زنجان گستران) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.
در پایان معاملات روز دوشنبه، 175 نماد کاهش قیمت داشتند و 16 سهم نیز در صف فروش قرار گرفتند. به عبارت دیگر 35 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات امروز، ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 166 درصد افزایش یافت و 8 میلیارد تومان شد. میزان مازاد تقاضا با رشد نسبت به روز گذشته به 513 میلیارد تومان رسیده است.
بیشترین صف فروش نیز به سهم های ثاباد (شرکت توریستی و رفاهی آبادگران ایران)، خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) و بنو (شرکت بیمه تجارت نو) تعلق داشت.
انتهای پیام /