یک‌شنبه 22 تیر 1404

سهم بزرگ «پیرپسر» از بازار سینما

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
سهم بزرگ «پیرپسر» از بازار سینما

مصطفی زمانی بازیگر سینما سال گذشته بعد ازدریافت جایزه بهترین بازیگری جشنواره فیلم فجر می‌گفت اگر حسن پورشیرازی بود قطعا این جایزه به من نمی رسید.

اشاره او مربوط می‌شد به هنرنمایی بازیگر پیشکسوت در فیلم «پیر پسر» ساخته اکتای براهنی که سال 1400 ساخته شد اما تا سال 1403 در دریافت مجوز اکران ناموفق بود. این اثر سرانجام سال گذشته در بخش جنبی جشنواره و خارج از بخش مسابقه در یک سکانس برای اهالی رسانه به نمایش در آمد و با موج عجیبی از تحسین و شگفتی همراه شد. تقرییا تمام کسانی که در آن نیمه‌شب فیلم را در برج میلاد دیده بودند نقل می‌کردند از تماشایش لذت برده‌اند و حتی زمان طولانی سه ساعته هم از جذابیت‌هایش کم نکرده است.

بعد از گذشت ماجراهای زیادی که بر این فیلم گذشت، سرانجام این اثر توانست از 21خرداد به نمایش عمومی در بیاید. تنها دو روز از اکرانش گذشته بود که ناگهان اسرائیل به ایران حمله کرد و سینماها مدتی تعطیل شدند. حالا درست یک ماه از نمایش نصفه‌ونیمه «پیرپسر» گذشته و آرام آرام نشانه های رکورد‌زنی‌اش آشکار می‌شود. بر‌اساس آمارها نصف فروش سه روز آخر هفته گذشته سهم این فیلم بوده و مخاطبان بسیاری را ترغیب می‌کند تا آن را در سینماها به تماشا بنشینند.

داستان فیلم درباره خانواده ای سه نفره شامل غلام و دو پسرش علی و رضاست که در آپارتمانی قدیمی و دوطبقه زندگی می‌کنند. علی با بازی حامد بهداد و رضا با بازی محمد ولی‌زادگان برادران ناتنی هم هستند که در آستانه میان سالگی قرار دارند و تلاش می‌کنند پدرشان را راضی کنند تا خانه را بفروشد. غلام که مردی معتاد و دائم الخمر است از این کار طفره می‌رود و بیشتر از هرچیزی به خودش فکر می‌کند.

در صحنه آغازین فیلم پسران در حال گفت‌وگو هستند و رضا از علی می خواهد که کار پدرشان را یکسره کنند و می‌گوید دفعه قبل وقتی پدر از حال رفته بود باید کار را تمام می‌کردیم. این فیلم روی نمادهای پر‌حرف‌و‌حدیثی انگشت گذاشته و فراتر از یک درام خانوادگی به حساب می‌آید و تصویر عجیبی از فروپاشی خانواده را نمایش می‌دهد.

موسسه سینما شهر اعلام کرده در 3 روز پایانی هفته گذشته سینماهای کشور میزبان بیش از 230‌هزار مخاطب بود وحدود 23میلیارد و پانصدمیلیون تومان فروش ثبت شد. در این بازه زمانی فیلم «پیر پسر» با جذب حدود 115‌هزار مخاطب و فروش بیش از 12میلیارد تومان، نزدیک به 50‌درصد از کل مخاطبان را به خود اختصاص داد و همین موضوع نشان می‌دهد درصورت عادی بودن شرایط، احتمال اینکه رکوردهای عجیبی بر جا بگذارد اصلا دور از ذهن نیست و شاید بتواند خودش را به قله پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران هم برساند.

همچنین در این روزها دو فیلم «صددام» ساخته پدرام پورامیری با 55‌هزار و 716 و «سلام علیکم حاج آقا» به کارگردانی حسین تبریزی با 16‌هزار و 459 مخاطب در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. در این میان سینماهای کوروش با 17هزار، ایران‌مال با 10‌هزار، آزادی با 8‌هزار و شهر آفتاب شیراز با 7‌هزار مخاطب به ترتیب به عنوان پردیس های پرمخاطب در سراسر کشور معرفی شدند.

در ماه‌های اخیر آمار فروش فیلم‌ها راضی‌کننده نبود و خیلی‌ها به مدیران سینمایی توصیه می‌کردند تاکتیک جدیدی اتخاذ کنند. اکنون جنگ نیز به این موضوع دامن زده و یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها اکران فیلم‌هایی است که پیش‌بینی می‌شود اکران آنها بتواند مخاطبان زیادی را به سینماها بکشاند.

از این رو قرار بود در این روزها فیلم «زن و بچه» جدیدترین ساخته سعید روستایی هم به چرخه اکران اضافه شود اما فعلا منتفی شده است. اما فیلم کمدی «مرد عینکی» به کارگردانی کریم امینی از چهارشنبه آینده 25 تیرماه به چرخه اکران اضافه می‌شود و انتظار می‌رود بتواند با اقبال عمومی روبه‌رو شود. اگرچه داستان فیلم هنوز مشخص نیست اما بازی بهرام افشاری در این اثر به نظر می‌رسد بر فروش آن تاثیر بگذارد.

همچنین «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرین کوب که یک درام روان‌شناختی تماشایی است و سال گذشته در جشنواره مورد توجه قرار گرفت، این هفته اکران می‌شود. داستان این فیلم درباره مردی به نام محمود است که از آسایشگاه روانی مرخص شده و به خانه بازمی‌گردد. همسرش، فخری، که از قبل از ورود او مطلع است، درها و پنجره ها را قفل کرده است.

ورود یک مهمان ناخوانده به خانه، رازهای تاریک و پنهان زندگی آنها را فاش می‌کند و تنش و تعلیق در خانه بالا می‌گیرد. این فیلم نامزد دریافت جایزه در رشته های بهترین فیلم اول، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی و بهترین فیلم‌برداری شده بود. رضا بابک، گلچهره سجادیه و بابک انصاری هم بازیگرانش هستند.