یک‌شنبه 30 دی 1403

سه پروژه سازمان از ابتدای انقلاب؛ عملیات تروریستی، کودتا و حذف امام بود / منافقین تشکیلاتی جاسوسی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سه پروژه سازمان از ابتدای انقلاب؛ عملیات تروریستی، کودتا و حذف امام بود / منافقین تشکیلاتی جاسوسی

هشتمین نشست از سلسله «نشست های نیاوران» با عنوان «تروریسم نقابدار» با نگاهی به عملکرد سازمان مجاهدین خلق ایران در سالن کنفرانس مجموعه نیاوران تشکیل شد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، هشتمین نشست از سلسله «نشست های نیاوران» با عنوان «تروریسم نقابدار» با حضور طاها طاهری پژوهشگر و استاد دانشگاه، محمد رئوف پژوهشگر، بیژن مقدم مدیر این مجموعه و جمع دیگری از کارشناسان و علاقه مندان تاریخ برگزار شد.

بیژن مقدم مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران ابتدای نشست اظهار داشت: نشست تروریسم نقابدار به بهانه رویداد 30 خرداد سال 1360 که گروهی موسوم به مجاهدین خلق اعلام جنگ مسلحانه علیه جمهوری اسلامی کردند تشکیل شد. او توضیح داد: این گروه در سال 1344 توسط محمد حنیف زاده، اصغر بدیع زادگان و سعید محسن شکل گرفت که تحلیل و واکاوی سرنوشت آن عبرتهای بسیاری دارد. برنامه ریزی منافقین جهت مبارزه مسلحانه از سال ها پیش از انقلاب کلید خورد طاها طاهری پژوهشگر و استاد دانشگاه درخصوص اینکه چگونه سازمان مجاهدین خلق در سال 1360 وارد فاز نظامی و عملیات مسلحانه علیه نظام مستقر جمهوری اسلامی ایران شد توضیح داد: 30 خرداد یکی از نقاط عطف و گردنه های بسیار مهم در تاریخ این مرز و بوم است. در سال 1357 و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی شرایطی در کشور ایجاد شد که بخشی از رهبران و سران تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق که در زندان بودند آزاد شدند. این آزادی در شرایطی رخ داد که این سازمان باوری به حرکت عظیم مردم به عنوان «انقلاب» نداشت و آنرا در حد یک قیام میدانست. او ادامه داد: افراد یاد شده با استفاده از یک مدل حسابگرانه برنامه ریزی شده که در زندان طی سال های گذشته طراحی شده بود، برنامه ای را آغاز کردند که طی آن جوانان بسیاری در دام این سازمان با شعارهای تبلیغاتی همچون آزادی، مبارزه با امپریالیسم و مبارزه با لیبرالیسم افتاده و بخشی از طبقات اجتماعی جامعه جذب این سازمان شدند و با این کار خسارات جبران ناپذیری به سرمایه های اجتماعی و امنیتی کشور وارد و ایران را به جنگ فرسایشی با عراق کشاندند. او با بیان اینکه مسعود رجوی سرکرده این گروه در سال 1350 دستگیر و جزو 10 نفری بود که حکم اعدام برایشان صادر شده بود اظهار داشت: برادر مسعود یعنی کاظم رجوی که برای تحصیل به سوییس رفته بود با پرویز ثابتی در آنجا ارتباط گرفته و در نامه ای که به ساواک می دهد تقاضای آزادی و یا تخفیف مجازات برادرش را خواستار می شود، ساواک نیز حکم اعدام مسعود را لغو می کند. او تصریح کرد: آغازین نقطه جریان مخالفت و مبارزه باند رجوی، با عضوگیری گروه مجاهدین در زندان و جلسات و آموزش های آنان در داخل زندان شروع شده و رفتار منافقین پس از انقلاب بازتولید و بازتاب آنچه بوده که در زندان شکل می گیرد. طاهری اظهار داشت: پیش از انقلاب مجاهدین 4 عملیات ترور جهت کشتن افسران امریکایی به سفارش سرویس های خارجی و دستور شوروی انجام دادند. به واقع ساختار این تشکیلات بر اساس کار حرفه ای جاسوسی برای سرویس های خارجی است. وی گفت: سازمان بعد از انقلاب فعالیت‌های سیاسی و تبلیغاتی خود را ادامه می داد. نشریه و میتینگ داشت حتی شرایط بگونه ای بود که آنها در انتخابات مختلف کاندیدا داشتند و حتی در انتخابات ریاست جمهوری اول نیز اقدام به کاندیداتوری رجوی نمودند از آنجا که او در رفراندوم قانون اساسی رای نداده بود صلاحیتش تایید نشد و اعلام شد چگونه کسی که قانون اساسی را قبول ندارد میخواهد در مقام ریاست جمهوری آن را اجرا کند؟

طاهری ادامه داد: همچنین اولین عملیات تروریستی و سفارشی مجاهدین در سال 1358 در حمله به سایت کبکان بهشهر و سرقت ادوات مربوط به شنود امریکا و نابودی آن و تحویل اسناد به شوروی بود. اتفاق مهم دیگر مربوط به ماجرای سعادتی است. کافی است به تاریخ قبل و بعد از انقلاب مراجعه کنیم. سرلشکر مقربی در سال 56 توسط رژیم شاه به جرم جاسوسی برای شوروی اعدام شد. بعد از انقلاب 57 شوروی که به دنبال بدست آوردن پرونده مقربی است به سازمان مجاهدین خلق سفارش میدهد که این پرونده را برای او از سیستم قضایی بربایند. محمدرضا سعادتی عضو سازمان مجاهدین خلق در 2 شهریور 1358 در حالیکه قصد داشت پرونده سرلشکر مقربی را به ولادیمیر فنسینکو تحویل بدهد دستگیر و طی محاکمات بعدی به جرم جاسوسی برای شوروی به اعدام محکوم شد. سازمان مجاهدین خلق که تمام اعتبار و حیثیت خود را برباد رفته میدانست به دفاع تمام قد از او برخاست و اقدام به فضا سازی سیاسی و رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی کرد. او افزود: همچنین در ملاقات سعادتی با جاسوس شوروی وی به نمایندگی از سازمان درخواست اسلحه وسایل استراق سمع می کند. که لیست موارد درخواستی در دادگاه سعادتی خوانده شد و وی آن را تایید کرد. که این امر حاکی از برنامه ریزی آنان جهت مبارزه مسلحانه می باشد. همچنین در سال 1357 و 1358 سازمان دستور جمع آوری سلاح به طور گسترده را می دهد که بخشی از این سلاح ها در جریان انقلاب اسلامی با سقوط کلانتری ها و مراکز نظامی بدست منافقین می افتد. این پژوهشگر و استاد دانشگاه با بیان اینکه فرآیند سرنگونی نظام با هدف گرفتن تمام قدرت توسط مجاهدین از طریق مبارزه مسلحانه و ترور برنامه ریزی شده بود توضیح داد: مجاهدین در جریان جنگ بین عراق متجاوز و کشورمان نقش بسیار پررنگی در دفاع از صدام داشت و دستش به خون جوانان ایران آلوده است؛ افشای محل تجمع نیروهای کشورمان در جنگ و بمباران آن فضاها توسط عراق؛ شنود بی سیم لشگرهای ایرانی؛ بازجویی از اسرای ما در اردوگاهها و انجام عملیات شناسایی و ارایه اطلاعات به رژیم صدام از جنایات بسیار هولناک منافقین درحق مردم کشورشان می باشد. صدام در اولین عملیات خود علیه کشورمان خطاب به منافقین اعلام می کند که شما از مایید، چون ما را حفظ کردید.

مهمترین شاهد ما عملیات فروغ جاویدان منافقین در حمله زمینی به کشورمان پس از پذیرش قطعنامه 598 است. که با مقابله مردم و نیروهای مسلح در هم شکست وگرنه آنها خواب تسخیر تهران را هم دیده بودند. او افزود: در زمان حاضر نیز افشای اطلاعات دروغین علیه کشورمان در زمینه های هسته ای، موشکی و ماهواره ای غالبا توسط عوامل منافقین اتفاق می افتد. این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: سازمان مجاهدین خلق (منافقین) جدای ازاینکه فرقه اعتقادی است یک سرویس جاسوسی و شبکه تولید اطلاعات برای غرب است و تا زمانی که برای غرب مفید باشد مورد حمایتشان خواهد بود. زیست این سازمان در میان شکاف روابط بین ایران و کشورهای دیگر است و آنان این شکاف را تبدیل به شقه می نمایند. از اینرو امروز هم این سازمان توانمندیهایی دارد که بتواند در اغتشاشات 1401 نقش آفرین باشد. طاهری اذعان داشت: شعارهایی که منافقین طی ماه های اخیر درخصوص آزادی زنان مطرح می کنند بسیار جای تامل دارد، چرا که سو استفاده از زنان در دستگاهشان و روایت های قربانیان این امر گواه بسیاری مسایل هست؛ همچنین این شعارها درحالی مطرح می شود که در قرارگاه اشرف پمپ بنزین به صورت مردانه و زنانه فعالیت می کرده است. مجاهدین خلق از انقلاب اسلامی توقع مارکسیستی داشتند

محمد رئوف، پژوهشگر تاریخ در ادامه این نشست با بیان اینکه رجوی بسیار اصرار داشت که رویداد 30 خرداد را یک واقعه جهت جلوگیری از ذلت سازمان با توجه به وضعیت و قوانین کشور در آن زمان جلوه دهد، توضیح داد: بعد از 15 خرداد سال 1342 و سرکوب شدید مبارزان توسط رژیم پهلوی و تصور به نتیجه نرسیدن راه های غیر رادیکال توسط مجاهدین، سران گروه و در راس آنان حنیف نژاد جلساتی را جهت تحلیل جامعه ایران تشکیل و این نتیجه حاصل می شود که تنها راه حل جنگ چریک شهری است. او ادامه داد: اتفاقاتی که در سال 1349 برای چریک های فدایی می افتد و همچنین برگزاری جشن های 2500 ساله در اوایل دهه 1350 باعث حرکت شتاب زده و تقابلی مجاهدین خلق شده که منجر به افتادنشان در تور ساواک و دستگیر شدن اعضای سازمان از راس تا ذیل می شود؛ با این اتفاق در هر بند زندان، تمام افراد تشکیلات یکدیگر را ملاقات کرده و با هم ارتباط گرفته و اقدام به برگزاری جلسات و برنامه ریزی و عضو گیری جدید در داخل زندان می کنند. مجاهدین خلق در آن زمان توسط ساواک با عنوان گروه آزادی بخش نامگذاری شده بودند. او تصریح کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، آخرین گروه از زندانیان سیاسی همچون رجوی آزاد می شوند و تمام اتفاقاتی که بعد از پیروزی انقلاب رخ می دهد آیینه فعل و انفعالات درون زندان بوده است. رئوف اظهار داشت: مجاهدین در تاریخ 5 اسفند سال 1357 موضع خود نسبت به انقلاب اسلامی را رسما اعلام و آن رانه انقلاب که «قیام» می نامند، چرا که انقلاب اسلامی توقعات مارکسیتی آن ها برآورده نکرده بود. او با بیان اینکه بنی صدر یکی از دولتمردان پس از انقلاب بود که با ایدئولوژی و دیدگاه های سازمان مجاهدین خلق همراه بوده گفت: در 25 اردیبهشت 60 منافقین در بیانیه ای درخواست تضمین امنیت از بنی صدر نموده و اعلام کردند درصورتی سلاح خود را بر زمین می گذاریم که شخص رییس جمهور بنی صدر تضمین دهد که حقوق ما حفظ می شود؛ اما در دوم خرداد ماه بنی صدر در روزنامه انقلاب اسلامی اعلام نمود که من نمی توانم اجرای صحیح قانون و حفظ حقوق مجاهدین خلق را به طور همزمان تضمین کنم. رئوف ادامه داد: پس از آنکه امام طی دست خطی بنی صدر را از فرماندهی کل قوا عزل کرد سازمان از اینکه یکی از مهره هایش تضعیف شده و به کنار می رود غافلگیر شد و از هوادارانش خواست که حرکت انقلابی انجام دهند. همچنین پس از آنکه مجلس رای به عدم کفایت سیاسی رییس جمهور بنی صدر داد عوامل سازمان به خیابان ریخته و تظاهرات کردند که قائله ظرف چند ساعت خاتمه پیدا کرد.

وی یاد آور شد: در روزهای منتهی به 30 خرداد 60، مجاهدین بیانیه شدید الحنی منتشر و تهدید کردند که مخالفان خود را مجازات خواهند کرد و واژه مجازات هم از نظر منافقین یعنی ترور فیزیکی و حذف.

این پژوهشگر توضیح داد: سازمان مجاهدین خلق از همان روز اول برای رسیدن به قدرت دنبال کل قدرت بود از اینرو برای رسیدن به هدفش 3 پروژه عملیات های بزرگ، کودتای نظامی و حذف امام را دنبال می کرد؛ آنان بر این باور بودند که نظام دو پایه شامل امام خمینی و بنی صدر را دارد که با خلع ید بنی صدر و شکست اهدافشان، عملیات براندازی نظام جمهوری اسلامی با سلاح گرم را آغاز کردند. او خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی قربانی تروریسم در دهه 60 است و تمام درگیری ها و اتفاقات را سازمان مجاهدین خلق شکل می داد و در این میان هدف جمهوری اسلامی جلوگیری از زیاده خواهی منافقین بود.

این پژوهشگر تاریخ سیاسی افزود: این گروه همواره در شکاف زیست می کند تا شکاف را تبدیل به «شقه» کند. بنابر این حسن همجواری با عراق و هر کشور دیگری مورد علاقه و خواست آنها نیست.