سوء مدیریت دولت و مجلس در حوزه بهداشت با فوریت چارهاندیشی شود
اردبیل - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از سوء مدیریتها در حوزه بهداشت و درمان، مجلس و دولت را برای اصلاح امور و بهبود ارائه خدمات به مردم دعوت کرد.
اردبیل - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از سوء مدیریتها در حوزه بهداشت و درمان، مجلس و دولت را برای اصلاح امور و بهبود ارائه خدمات به مردم دعوت کرد.
حسینعلی شهریاری در حاشیه افتتاح آزمایشگاه جامع سلامت اردبیل در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته مدام در جلسات ستاد کرونا به سران سه قوه و دیگر مسئولان گوشزد کردیم که طرح «دارویار» با مشکلات جدی روبهرو است و کشور در پاییز و زمستان امسال با مشکلات و گرفتاریهای متعدد تأمین دارو روبهرو خواهد شد.
وی تصریح کرد: در جلسات مکرر به مسئولان اعلام کردیم که در این حوزه تصمیمگیری معقول و منطقی به کار گیرند تا با رفع سوء مدیریتها، مردم در تأمین داروی خود دچار مشکل نشوند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ما در جلسات علنی مجلس و جلساتی که با دولتیها داشتیم بارها به صورت شفاف ایرادات و اشکالات طرح «دارویار» را به مسئولان اعلام کردیم ولی گوش شنوایی در این حوزه وجود نداشت و امروز خلأها و نارساییها در این حوزه مشهود شده است و مردم در تأمین داروی خود با مشکلات و گرفتاریهای متعددی روبهرو هستند.
شهریاری افزود: هیچگونه خلأ قانونی در اجرای قوانین وجود ندارد و مسئولان با سوء مدیریت بر دامنه مشکلات افزودهاند و باید در این حوزه تصمیمگیریها مورد بازنگری قرار گیرند.
اجرای پزشک خانواده در 2 استان نارضایتیها را به دنبال داشت
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد اجرای طرح پزشک خانواده نیز خاطرنشان کرد: هر چند قوانین متعددی در این زمینه وجود دارد ولی عزم جدی و اراده ملی برای اجرای این طرح نیاز است تا با تأمین منابع مالی و همراهی کادر بهداشتی و درمانی شاهد اجرایی شدن این طرح باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در 2 استان مازندران و فارس اجرای آزمایشی طرح پزشک خانواده را شاهد بودیم که با نواقصات و اعتراضهایی روبهرو شد به گونهای که خود مردم نیز از اجرای آن ناراضی بودند.
شهریاری بیان کرد: تا زمانی که برای پزشک عمومی ما حقوق و منابع درآمدی مناسب تدارک دیده نشود و کادر درمانی و بهداشتی از دغدغههای معیشتی خلاصی پیدا نکنند، اجرای این طرح قطعاً با نارساییها روبهرو خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: بسیاری از پزشکان و پرستاران ما در سالهای اخیر به دلایل مختلف مهاجرت کردند که یکی از عوامل اصلی آن بیتوجهی و غفلت به این حوزه است که قطعاً دولت و مجلس با سوء مدیریت در حوزه سلامت مردم زمینهساز اقداماتی هستند که به هیچ وجه معقول و منطقی به نظر نمیرسد.
شهریاری در مورد استیضاح وزیر بهداشت و درمان نیز تصریح کرد: در این زمینه هنوز تصمیمگیری نشده و نمیتوانم به صورت شفاف پاسخگو باشم.
وی در مورد استخدام نیرو گفت: مجلس نمیتواند دولت را مکلف به جذب نیرو بکند چرا که شورای نگهبان به خاطر بار مالی ایرادی را به این طرح میگیرد ولی قرار شده 37 هزار کادر بهداشتی و درمانی از طریق قانونی استخدام شده و جذب وزارت بهداشت و درمان شوند.
وزیر بهداشت و درمان افزود: در مورد تعرفه پرستاران نیز پیگیریهای خوبی را در مجلس و دولت انجام دادیم و قرار شده رئیس جمهور دستور لازم را برای اجرای این طرح ارائه کنند.