سه‌شنبه 23 بهمن 1403

سیاست ایران در قبال افغانستان تامین کننده منافع ملی است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سیاست ایران در قبال افغانستان تامین کننده منافع ملی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در جلسه مجازی انجمن اسلامی مدرسین و اساتید دانشگاه‌های کشور طی یک جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ دو ساعته به تشریح مسائل مختلف افغانستان پرداخت.

به گزارش ایسنا، در این جلسه دلایل تغییرات سیاست امریکا در افغانستان و خروج از این کشور، چالش امریکا با چین در رقابت اقتصادی، چالش امریکا با روسیه در حوزه بالکان، وضعیت صحنه جنگ در افغانستان و حوادث فعلی و پیش بینی آینده تحولات افغانستان، دلایل ارتباط گیری ایران با طالبان، سیاست اجرایی ایران در قبال تحولات افغانستان، اقدامات انجام شده از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، ضعف و اشتباهات دولت فعلی افغانستان در مقابله با طالبان، نگرانی های ایران از تحولات اخیر، و محورهای متعدد دیگر به بحث و بررسی گذاشته شد.

جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این جلسه سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال افغانستان را واقع گرایانه، منبطق بر واقعیتهای عرصه میدانی افغانستان و تامین کننده منافع ملی دانست.

وی در این جلسه تاکید کرد: انچه دارد در افغانستان رخ می دهد محصول سیاست امریکا و ضعف دولت مرکزی است و نباید اجازه دهیم رسانه های غربی ما را متهم اشتباهات خود جلوه دهند چون ایران پس از امریکا، قطر، دولت افغانستان و ترکیه، وارد تعامل با طالبان انهم با هدف ایجاد صلح و آرامش در کشور همسایه شده است و هیچ نقشی در سلطه طالبان بر مناطق ندارد.

رحیمی افزود: حفظ تمامیت ارضی، اتحاد نیروهای دموکراتیک و میانه رو و توازن وتقسیم قدرت بر پایه واقعیتهای جامعه افغانستان و توافق افغانها با هم سیاست اصلی ایران است اما در این مسیر صرفا نقش میانجی را دارد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: باید بین چین، ایران، ترکیه و روسیه با دولت مرکزی افغانستان و طالبان نشستهایی برقرار شود تا انچه طرح و نقشه امریکا در اجرای جنگ داخلی و رشد داعش در منطقه هست رخ ندهد.

در این جلسه اعضای هیات علمی دانشگاهی کشور به طرح دیدگاهی خود و تحلیل شرایط پرداخته و سوالات متعددی را مطرح نمودند که از سوی نماینده مردم تربت جام و تایباد و باخرز و صالح آباد پاسخ داده شد.

انتهای پیام