شنبه 3 آذر 1403

سیر تا پیاز سویه جدید کرونا / استفاده سرخود از دارو ممنوع

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سیر تا پیاز سویه جدید کرونا / استفاده سرخود از دارو ممنوع

دکتر مصحفی متخصص بیماری های عفونی می گوید: متاسفانه بعد از گذر از پیک ششم و عادی انگاری، آمار ابتلا به سویه جدید کرونا قریب به 4 برابر شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریزبیدار؛ شیوع سویه جدیدبیماری کرونا ما را بر آن داشت تا گفتگوی صمیمانه با یکی از اطبای قدیمی و حاذق شهر تبریز دکتر اکبر مصحفی متخصص بیماری های عفونی - داخلی داشته باشیم که از آغاز شیوع این بیماری در بیمارستان های تبریز واسکو بصورت شبانه روزی به شهروندان ارایه خدمت کرده است.

مشروح گفتگو بشرح ذیل می باشد:

عادی انگار باعث گسترش سویه جدید کرونا شد

تبریزبیدار: لطفا درباره سویه جدید بیماری کرونا کمی توضیح بفرمایید؟

دکتر مصحفی: سویه جدید ابتلا به بیماری کرونا که زیر سویه اومیکرون هست بنام BA4 وba5 می باشد. متاسفانه بعد از گذر از پیک ششم و کمرنگ شدن مراقبت های بهداشتی در زمینه انتقال بیماری کرونا و عادی انگار در سطح طیف وسیع جامعه باعث شد تا آمار ابتلا به این سویه جدید قریب به 4 برابر شود و هرروز نیز شاهد و ناظر موارد جدید ابتلا و بستری و بدحال شدن برخی بیماران هستیم.

تبریزبیدار: از علایم شایع و نادر این سویه بیماری بفرمایید؟

دکتر مصحفی: این بیماری تقریبا با علایم شایع بیماری کرونا همراه از جمله تب - سردرد - درد وسوزش گلو - ضعف وبی حالی - احساس تنگی نفس و افت سطح اکسیژن خون - علایم گوارشی اسهال - حالت تهوع همراه است.

تبریزبیدار: چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به این سویه هستند؟

دکتر مصحفی: همه افرادی که پروتکل های بهداشتی وموارد پیشگیری را رعایت نمی کنند در معرض ابتلا هستند، حتی مواردی دیده شده که فرد با وجود ابتلا به سویه با گذشت چند هفته دوباره به سویه دیگری مبتلا شده است.

تبریزبیدار: تاثیر واکسیناسیون بر روند پیشگیری و کم شدن بیماری چگونه هست؟

دکتر مصحفی: مطمئنا انجام به موقع واکسیناسیون مخصوصا در افرادی که بیماری زمینه ای داشته و گروه های پرخطر را تشکیل می دهند می تواند در زمینه ابتلا با رعایت پروتکل های بهداشتی در روند پیشگیری بیماری وسویه جدید مثمر ثمر باشد.

تبریزبیدار: افراد چه موقع به پزشک مراجعه نمایند؟

دکتر مصحفی: فردی که به این سویه جدید مبتلا می شود سه یا چهار روز بعد معمولا علایم در آنها ظاهر می شود و به همین دلیل با بروز تب پایدار (منظور تبی که با پاشویه وداروهای تب بر پایین نمی آید) و سردردهای شدید و نیز افت سطح اکسیژن و اسهال بایستی به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمایند.

معمولامبتلایان بعد از 5 الی 10 روز بهبودی نسبی پیدا می کنند.

استفاده سرخود از دارو ممنوع 

تبریزبیدار: توصیه شما به افرادی که مبتلا به این سویه جدید شدند چیست؟

دکتر مصحفی: حتما در خانه یا محل مناسب در قرنطیه باشند تا بقیه مبتلا نشوند و افرادی که از بیماران مراقبت می کنند حتما از ماسک استفاده کنند و حد المقدور از تماس نزدیک با ایشان پرهیز کنند و اینکه داروهایشان را طبق تجویز پزشک معالج ادامه داده و از استفاده سرخود از داروها ومسکن ها خوداری کنندچه بسا دیده شده افرادی که سرخود یا توسط افراد غیر مرتبط با حوزه پزشکی و طبابت اقدام به درمان کرده و دچار مشکلات دیگری شدند، پس حتما قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنند و بعد درمان را شروع کنند.

از مایعات برای هیدراته کردن بدن بیشتر استفاده کنند و حتما استراحت نموده و از فعالیت های سنگین مخصوصا قرار گرفتن زیر مستقیم نور آفتاب اجتناب کنند.

کرونا نه تنها تمام نشده بلکه قدرت انتقال آن زیاد شده / ضرورت استفاده از ماسک در دستجات حسینی

تبریزبیدار: برای عموم مردم جامعه چه توصیه ای دارید؟

دکتر مصحفی: توصیه می کنم مردم عادی انگاری نکنند، کرونا هنوز تمام نشده بلکه با این سویه جدید که قدرت انتقال و انتشارش بالاست احتمال ابتلا برای افرادی که ماسک نمی زنند و تصور می کنند کرونا تمام شده است، بیشتر استایام سوگواری امام حسین (ع) نزدیک هست حتما در مراسمات و هیات های مذهبی و دستجات حسینی ضمن استعانت از ائمه اطهار (ع) برای ریشه کن شدن این بیماری منحوس حتما از ماسک به شیوه صحیح استفاده کنند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، فرقی نمی کند در مراسم مذهبی باشند یا در مراسم دیگر که تجمع درآن باشد. در مراکز عمومی مثل تالارها، ناوگان حمل ونقل عمومی و پاساژها که محل تجمع و رفت و آمد است، بیشتر رعایت بهداشت شود.

انتهای پیام /