شنبه 10 آذر 1403

شادی‌هایی که مرثیه دیگران می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شادی‌هایی که مرثیه دیگران می‌شود

بروجرد - ایرنا - با گذشت حدود 6ماه از انتشار ویروس کرونا و تاکید ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر ممنوعیت برگزاری آیین‌های شادی و مهمانی‌ها شلوغ هنوز متاسفانه شاهد برپایی جشن و شادی در تالارهای سطح شهر بروجرد هستیم.

دیدن 16 ماشین عروس در یک روز که جلوی یک گل فروشی پارک شده انسان را به یاد تختهای icu بیمارستان آیت الله بروجردی می‌اندازد که چطور حاضریم به خاطر لحظه های شاد زود گذر تا این حد نسبت به سلامت و سرنوشت دیگران بی تفاوت باشیم و نبینیم چه عزیزانی اکنون به خاطر ویروس کرونا یا در قرنطینه خانگی هستند و یا روی تخت بیمارستان شفا را از خدا طلب می کنند.

دیدن صحنه های شاد زندگی دیگران در حالت عادی بسیار زیبا و مسرت بخش و شادی آفرین و انسان از دیدن این صحنه که شروع زندگی مشترک زوجهای جوان است به وجد می آید. اما در روزهایی که کرونا داغی بزرگ بر دل ملت گذاشته و روزانه به طور میانگین حدود 200 تن در کشور جان خو د را در اثر کرونا از دست می دهند زدن طبل عروسی به معنی کج دهنی به مجاهدت و ایثار پرستارانی است که شبانه روز دور از خانواده برای نجات بیماران کرونایی تلاش می کنند.

صدای شادی و بوق ماشین عروس یا ارگ عروسی همسایه در کوچه و رقص و پایکوبی به میمنت آغاز زندگی 2 انسان عاشق در شرایط فعلی نه تنها عاشقانه نیست بلکه دور از عقل و خرد جمعی است که با دست خود عزیزانمان را به بستر بیماری و مرگ دعوت کنیم.

شهادت نخستین شهید سلامت بروجرد و استان لرستان زهرا شیرویه سر پرستار و مسوول بخش کرونا بیمارستان آیت الله بروجردی، درد بزرگی برای جامعه پزشکی بروجرد بود و باید با زعایت پروتکل های بهداشتی به روح این شهدا که خالصانه درجبهه کرونا مبارزه کردن صلوات فرستاد.

همه خوب میدانیم هر فرد مبتلا به کرونا تا 400 تن را می تواند مبتلا نماید حال در یک عروسی که دست در دست هم می رقصند و فاصله ای دیده نمی شود، کرونا چگونه جولان می دهد.

به راستی برپایی عروسی به چه قیمتی

موضوع این است که هر نوع تجمعی می‌تواند موجب گسترش ابتلا به بیماری شود و پس از شیوع بیماری کووید 19 یکی از نخستین توصیه های مختصصان در سطح جهان برای کنترل بیماری کووید 19 جلوگیری از تجمعات بود که باعث شد بسیاری از تجمعات ممنوع شود که یکی از آنها مجالس عروسی بود.

نگاه به عروسی‌ها در دوران کرونا از زاویه دیگر نشان می‌دهد این اتفاق یک رفتار ضداجتماعی محسوب می‌شود که می‌تواند نتیجه خودخواهی افراد و نداشتن آگاهی لازم از شرایط موجود باشد.

به این معنی که این افراد به دلیل این که می‌خواهند برای خود یا فرزندانشان خاطره بسازند، این رفتار ضد اجتماعی را انجام داده و جان عده زیادی را به خطر می‌اندازند.

یک پزشک بروجردی گفت: ما باید مردم را آگاه کنیم که شرکت در مراسم عروسی احتمال ابتلا به بیماری را به شدت بالا می‌برد، همچنین خود برگزارکنندگان این مراسم باید متوجه شوند که به نوعی جان عده‌ای را به خطر می‌اندازند و عملا فضایی را فراهم می کنند که بیماری را به دیگران منتقل کنند و از نظر اخلاقی، اجتماعی و باورمندی دینی کار اشتباهی است.

دکتر مهدی مهزیاری افزود: مردم باید بدانند کسانی که در این مراسم‌ها بیماری می‌شود بار اقتصادی و روانی شدیدی را به کل جامعه تحمیل می‌کنند، کسانی که از دل این مراسم پنهانی بیمار می‌شوند تخت بیمارستانی اشغال می‌کند، کادر درمانی را درگیر خود می کند و خود نیز به عنوان کانونی برای انتقال بیماری به دیگران تبدیل می‌شوند.

کرونا و مسافرتهایی که تمامی ندارد در حالی که کرونا در حال قربانی گرفتن است برخی از مردم در گوشه کنار کشور همچنان بیخیال از خسارتهای جانی کرونا علاوه بر برپایی جشن عرووسی راه تفریح، مسافرت را در پیش می گیرند. روزهایی که همه ما باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی قدردان مجاهاتهای سربازان سلامت و عزادار شهدای سلامت باشیم متاسفانه شاهد کاروانهای عروسی و تفریح مردم در مناطق خوش اب و هوای شمال، اردبیل، و ونایی بروجرد و اجاره دادن سوییت هستیم.

باید مردم را آگاه کنیم که حضور در طبیعت بدون فاصله و آب تنی در سدها و بندهای خاکی خسارتش کمتر از برپایی مراسم عروسی و احتمال ابتلا به بیماری کرونا نیست و شدت انتشار ویروس را بالا می‌برد.

دیدن تصاویری از مردمی که دور از هیاهوی کرونا خرسند و شاد در کنار سد کلان ملایر به تفریح پرداختن به طوری که اصلا فاصله ای بین بیش از 100 خودروی پارک شده در کنار سد دیده نمی شود انسان را به فکر وامیدارد و باورت می شود که کرونا دروغ است و اینجا همان روزهای قبل کرونا است که مردم بساط چای و کباب را پهن میکردن و دست در دست هم شادی و نشاط پرمیداختند جوانان و مردان آب تنی میکردند و زنان با تشویق انها همه کنارهمدیگر نشسته اند.

توهم خطرناک عادی شدن شرایط

البته شاید از منظر دیگر نتوان افراد جامعه را که اقدام به برگزاری مراسم عروسی، مسافرت و تفریح می‌کنند تنها مقصر این ماجرا دانست. چرا که عادی سازی شرایط جامعه و از میان برداشتن محدودیتهای اعمال شده یکی پس از دیگری این توهم را در بین برخی از مردم ایجاد کرده که می توانند رفتار عادی در جامعه داشته باشند و مثلا بدون این که خطری آنها را تهدید کند، مراسم عروسی خود را برگزار کنند.

این توهم عادی سازی شرایط در صورتی است که تعداد فوتی‌های این بیماری بعد از مدتها روز به روز بالا و بالاتر می رود.

معاون فرماندار بروجرد گفت: شرکت در مراسم عروسی احتمال ابتلا به بیماری را به شدت بالا می‌برد، و محدودیتهایی از جمله تعطیلی سالن‌های عروسی در نظر گرفته شده اما برخی با بی تدبیری همچنان در باغهای شخصی و منزل این مراسم را برگزار می کنند.

مسعود فلاح افزود: کسانی که در دل این مراسم پنهانی بیمار می‌شوند تخت بیمارستانی اشغال می‌کند، کادر درمانی را درگیر خود می کند و خود نیز به عنوان کانونی برای انتقال بیماری به دیگران تبدیل می‌شو

مهمترین نگرانی ما افراد محتمل هستند

حمید سوری اپیدمیولوژیست، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته مقابله با کرونا می‌گوید: عمده نگرانی‌هایی که در نشست‌های خود داریم، این است که افراد محتمل یعنی افرادی که هنوز هیچ علائم بالینی ندارند و به ظاهر سالم هستند، بیماری را به دیگران منتقل کنند و احتمال این انتقال در چنین مراسم‌هایی بسیار زیاد است.

این نگرانی در حالی از سوی این عضو کمیته مقابله با کرونا ابراز می شود که اقدامات اولیه هم مثل تب سنجی و امثال آن که برای شناساسی افراد محتمل انجام می‌گیرد، کفایت لازم برای شناسایی افراد محتمل یا بیمار را ندارد. چرا که به گفته سوری در جامعه ما تب فقط 40 درصد از افراد دارای علائم را شناسایی می‌کند و در 60 درصد موارد، فرد می تواند مبتلا یا محتمل به بیماری باشد، ولی هیچ علامتی از تب در وی وجود نداشته باشد. بنابراین مهمترین نکته در این شرایط این است که احتمال انتقال را به حداقل ممکن برسد. مردم در مراسم عروسی و ترحیم شرکت نکنند دکتر مهزیاری افزود: در شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا برپایی عروسی و مسافرت کار درستی نیست زیرا ناخواسته افرادی در این مراسمات مبتلا و شاید جان خود را از دست بدهند.

وی افزود: ویروس کرونا یک بیماری ناشناخته است که پیشگیری بهترین راه مبارزه با آن می باشد، رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش می تواند تا درصد بالایی این بیماری را مهار کند.

وی اظهار داشت: کادر درمان و پرستاران و پزشکان تمام تلاش خود را برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها و مطب های پزشکی انجام می دهند ولی بهترین و مطمئن ترین راه برای مبتلا نشدن به ویروس کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی است که بارها و بارها از طریق رسانه ها اعلام شده است. پزشکان و پرستاران را دریابیم رییس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: برغم تلاش شبانه روزی کادر درمان و پرستاران متاسفانه برپایی آیینهای مختلف با تجمع بالا مانند عزا بویژه عروسی خستگی را بر جان کادر پزشکی می گذارد.

دکتر محمد کاکاوند افزود: رعایت کردن پروتکل های بهداشتی از طرف مردم باید همواره مورد توجه قرار گیرد و اجازه نرهین میهمانی‌ها، تولدها، عروسی و تفریح دسته جمعی بیماری را به جان عزیزانمان هدیه می‌کند.

وی بیان کرد: به دلیل همپوشانی آنفلوآنزا و کرونا مهر و آبان سختی پیش بینی می شود اما یک خوشبینی هم وجود دارد که با رعایت اصول بهداشتی می توان امیدوار بود که آنفلوانزا هم کنترل شود.

وی با تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فرهنگ سازی در رعایت این پروتکل ها گفت: هم اکنون مهمترین راهکار پیشگیری در برابر کرونا استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و عدم شرکت در اجتماعات است.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا پایان 21 مردادماه سال جاری 331 هزار و 189 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت 184 نفر در 24 ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان این بیماری به 18 هزار و 800 نفر رسید.

*س_برچسب‌ها_س*