شنبه 3 آذر 1403

شبکه‌های برون مرزی طرح‌های بلند پروازانه‌ای را به جهان عرضه می‌کنند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
شبکه‌های برون مرزی طرح‌های بلند پروازانه‌ای را به جهان عرضه می‌کنند

رئیس رسانه ملی گفت: شبکه‌های برون مرزی طرح‌های بسیار نوآورانه‌ای را به جهان عرضه می‌کنند و جریانسازی‌های قابل توجهی را ایجاد کرده است.

آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره رسانه‌ای صبح، در مرکز همایش‌های بین المللی سازمان صداوسیما برگزار شد.

«جشنواره رسانه‌ای صبح» اولین جشنواره رادیویی و تلویزیونی و فضای مجازی معاونت برون مرزی است و هدف از برپایی این جشنواره، ایجاد رقابت و افزایش پویایی میان برنامه سازان معاونت برون مرزی و همچنین تکریم و قدردانی از هنرمندان دست‌اندرکار در تولیدات رسانه‌ای در این معاونت است.

570 اثر در چهار کمیته رادیویی، تلویزیونی، فضای مجازی و ایده‌های نو جشنواره صبح شرکت کرده‌اند و بخش «ایده‌های نو» در جشنواره رسانه‌ای صبح، پذیرای آثار هنرمندان و برنامه‌سازان در ساختار‌های نمایشی، مستند، انیمیشن و موشن گرافیک بوده ضمن آن که جشنواره رسانه‌ای «صبح» در حمایت از ایده‌های تولید برنامه‌های متنوع در حمایت از مردم فلسطین، جایزه ویژه خود را اهدا می‌کند.

آیین اختتامیه جشنواره، ساعت 10 صبح امروز یکشنبه 21 اسفندماه 1401 با حضور پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه، حسین روزبه معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محسن برمهانی معاونت سیما، حسن عابدینی معاون امور استان‌ها صداوسیما، وحید جلیلی قائم مقام رییس سازمان صداوسیما، حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صداوسیما، مهدی مجتهد قائم مقام امور اجرایی و سرپرست حوزه ریاست صداوسیما، احمد نوروزی معاون معاونت برون مرزی و فرهاد قائمیان بازیگر سینما و تلویزیون و... آغاز شد.

در این مراسم پس از تلاوت آیات کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، «ابراهیم علی برزی» دبیر جشنواره رسانه‌ای صبح در کلیپی که برای حاضران پخش شد، عنوان کرد: ایده جشنواره صبح متعلق به احمد نورورزی است و با دستور او مقدمات این جشنواره فراهم شد. اواخر مهر ماه سازوکار را فراهم و در آبان ماه 1401 فراخوان آن را منتشر کردیم. همچنین سه کمیته رادیو، تلویزیون و فضای مجازی، کمیته‌هایی بودند که برای همکاران در شبکه‌های برون مرزی تشکیل شد و کمیته ایده‌های نو برای برنامه‌سازان و هنرمندان فعالیت خود را آغاز کرد... 570 اثر نیز به دستمان رسید و جایزه ویژه‌ای برای حمایت از ملت فلسطین تدارک دیدیم و هر اثری که مربوط به این حوزه بود را، مجددا مورد بازبینی قرار دادیم.

ابراهیم علی برزی اظهار داشت: جشنواره رسانه‌ای صبح در حمایت از ایده‌های تولید برنامه‌های متنوع در حمایت از مردم فلسطین، جایزه ویژه خود را به این امر اختصاص دهد. از جمله اهداف این جشنواره می‌توان به شناساندن گروهی از برنامه سازان در معاونت برون مرزی صداوسیما و شبکه‌های آن اشاره کرد که شامل بیش از 15 شبکه تلویزیونی و 30 شبکه رادیویی است که آثار فاخری در عرصه رسانه‌ای تولید می‌کنند و بسیاری از هنرمندان در داخل و خارج از سازمان از آن بی‌اطلاع هستند. این گام اول جشنواره را در دوره جدید شایسته می‌دانم و از همکارانم تشکر می‌کنم و امیدوارم این جشنواره در دوره بعد فعالیت‌ها، خدمت‌رسانی‌ها و دوستی‌ها را در حوزه رسانه رونق دهد.

در ادامه «احمد نوروزی» معاون معاونت برون مرزی صداوسیما ضمن خوش آمدگویی به حضار، عنوان کرد: جای خرسندی است که در آستانه سال نو و ولادت امام مهدی (عج) اولین دوره جشنواره رسانه‌ای صبح را برگزار می‌کنیم و شاهد افول سلطه‌گرایی آمریکا هستیم. اتحاد‌های جدید خط بطلانی بر سیاست‌های به تحریم کشیده است. رسانه‌های معاونت برون مرزی نشان دادند که می‌توانند روایت سوم را با پایبندی به مشی جمهوری اسلامی ایران ارائه دهند و تاکنون نیز 7 شهید را در این راه تقدیم کرده است. امسال 20مین سالگرد شهادت راشل کوری است، او نشان داد که فداکاری در جهت آرمان‌ها ملیت و دین نمی‌شناسد. جشنواره صبح محلی است برای تجلیل از افرادی است که برای تحقق نظم جهانی در حال تلاش هستند تا خیزشی گسترده و جهانی شده را رقم بزند و فلسطین نقطه عطف همه این تلاش‌هاست.

او اظهار داشت: در این جشنواره خوشبختانه در کمیته ایده‌های نو، مشارکت خوبی از شرکت‌کنندگان داخل و خارج کشور شکل گرفت و امیدواریم این جشنواره نقطه وصل توسعه جهانی باشد.

برگزیدگان جشنواره رسانه‌ای صبح

در این مراسم اعلام شد که در رقابت ساختار‌های نمایشی و مستند این جشنواره داورانی همچون مهدی فرجی، جواد افشار، احسان کاوه، فرهاد قائمیان و مرتضی شعبانی آثار ارسال شده را به داوری نشسته‌اند.

در کنار این رقابت، تولید کنندگان محتوا در بخش فضای مجازی جشنواره نیز در انتظار آرای نهایی داوران از جمله حسین شیخیان، محمد حسام پور، الهام سلیمانی و سعید حسنی بوده‌اند.

از دیگر داوران این جشنواره می‌توان به کارشناسانی همانند سیامک کاکایی و، ولی اله قرقانی در کمیته داوران آثار رادیویی و همچنین مسلم رحیمی، مهدی سنایی نیک، فرهاد فریدزاده، داود اسکندری و سید ابراهیم حسینی بخش در کمیته داوران آثار تلویزیونی نام برد.

شبکه‌های مختلف معاونت برون مرزی شامل سحر، الکوثر، پرس تی وی، العالم، آی فیلم، هوسا تی‌وی و هیسپان تی‌وی، خبرگزاری تصویری ایران پرس، مجموعه رادیو‌های معاونت برون مرزی و وب‌سایت 30 زبانه پارس‌تودی وابسته به رادیوها، آخرین تولیدات منتخب خود را در این جشنواره به داوری گذاشته‌اند.

در بخش اول اهدای جوایز، جوایز به برگزیدگان به شرح زیر اهدا شد: در بخش موشن گرافیک مجید فرح آبادی (فضیل) از شبکه العارف در بخش نماهنگ محمدحسن قاسم (الشهرالفضیل) از شبکه المنار لبنان در بخش مستند کوتاه سید عباس رحیم محمد، گلوله باران در بخش ایده‌های نو هیچ اثری شایسته دریافت جایزه اعلام نشد. در بخش کمیته فضای مجازی وبسایت شبکه پرس تی وی در بخش پادکست، ضمن تقدیر از رادیو چینی، احمد شیرزادیان خبرگزاری ایران پرس در بخش وب ویدئو تولیدی، زهره دوستی از رادیو روسی در بخش موشن گرافی شبکه العالم رضا مومنی از ایران پرس در بخش معرفی بهترین فعالیت حامد اکبری از پرس تی وی در بخش رادیویی، برنامه ترکیبی رادیویی تاج الشعرا رادیو ایران و محمد قاضی دهی برنامه ساده رادیو ایران از نمای نزدیک عاطفه عرفانی در بخش خبری رادیویی داوود نقاش در بخش گزارش خبری رادیویی دارا عبدالله جشنواره انار حلبچه از رادیو کردی در بخش بهترین مستند رادیویی مستند سوتیک اراز، محمد خرمایی مدیر رادیو ارم در بخش آنونس فاطمه فاطمی حقی از رادیو دری در بخش متن رادیویی فهیمه سرا برای حقیقت و مجاز در بخش گفتگو محور، برنامه جلتو اسبوع

«پیمان جبلی» رئیس رسانه ملی در این مراسم با اشاره به تداوم دشمنی دشمنان انقلاب و رفتار آن‌ها در فریب افکار عمومی دنیا، گفت: ما با تلاش‌های طرف مقابل برای از بین بردن حافظه تاریخی خود مواجهیم آن‌ها جنگ اقتصادی را بر دولت تحمیل کردند و رسما گفتند شدید‌ترین تحریم‌ها را ادامه می‌دهیم تا کمرتان بشکند، بعد به ما می‌گویند کدام دشمن کدام تهاجم. حتی می‌گویند تنها هستید و هیچ کشوری نمی‌خواهد هم راهنان باشد بعد در بازی فوتبال ایران و آمریکا همه ایران را تشویق می‌کنند!

او اظهار داشت: ما در دهه چهارم با ترکیب جنگ سخت، جنگ نرم، جنگ فرهنگی و جنگ اقتصادی و در جدیدترین نسخه با جنگ شناختی رو به رو هستیم به این معنا که صدای جنگ اقتصادی در زندگی‌ها می‌پیچد و تیر و ترکش اقتصادی به بدن مردم و افکار ما می‌خورد، آن‌ها اگر در جنگ نظامی به نتیجه می‌رسیدند، ادامه می‌دادند...

رئیس رسانه ملی اظهار داشت: خوشبختانه شناسایی و تجمیع ظرفیت‌ها رمز موفقیت در جنگ‌های پیشین بود. اکنون ماهواره، شبکه‌های اجتماعی و حتی در استفاده از دامنه‌های ملی ما را دچار چالش کرده‌اند و رسانه‌های برون مرزی ما در مسیر تبیین و بیان واقعیت‌ها و ایجاد جبهه‌ها و فضاها، به‌دنبال شبکه‌سازی و استفاده از ظرفیت‌ها هستند.

او گفت: شبکه‌های برون مرزی آثار و طرح‌های بسیار بلند پروازانه و نوآورانه‌ای را به جهان عرضه می‌کند و جریانسازی‌های قابل توجهی را ایجاد کرده است و بلوغ حوزه برون مرزی برای ایجاد شبکه‌های ظرفیت‌ها و امکانات جدید قابل رویت است. امیدواریم در برابر دشمنان از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم و این بسیج و این جشنواره بسیار به موقع و لازم و ضروری، روز به روز بالنده و تاثیرگذارتر پیش رود.

تقدیر از «گیل‌دخت» و صحبت‌های محمدرضا شفیعی در بخشی از این مراسم از «محمدرضا شفیعی» تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی «گیل‌دخت» که در مرکز فیلم و سریال معاونت برون‌مرزی سازمان صدا و سیما ساخته شده قدردانی شد. او در صحبت‌هایش گفت: بخشی از کار هنری به تکنیک و بخش دیگر آن به سلیقه وابسته است. در چنین کاری نیز قاعدتا سلیقه یک نفر غالب نیست و حدود 200 نفر هستند که به یکدیگر کمک می‌کنند. این‌ها را گفتم تا از جناب مجتهدی تشکر کنم چرا که در عین سخت‌گیری اجازه داد تا کاری به این سنگینی و بزرگی توسط یک کارگردان جوان ساخته شود و سبب شد تا کارگردانی این کار بزرگ و نیز نقش‌های اصلی زن و مرد این مجموعه را هنرمندان جوان بسپاریم و بازیگران «گیل‌دخت» را از بین کسانی انتخاب کنیم که نام‌آشنا نبودند. متشکرم از دوستان و همکارانی که همراه‌مان بودند و مسیر را هموار ساختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون